Kamera

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MertcaN9

MertcaN9

Üye
    Konu Sahibi
Kamera
arkadaşlar kamera da böyle resim çekerken özellikle geceleri böyle bir harelenme var nasıl diyim noktalar var böyle bu sorun tek bende mi acaba servise mi götürsem ki ?

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Örnek bi resim koyar mısın kardeşim?

MertcaN9

MertcaN9

Üye
    Konu Sahibi
Örnek bi resim koyar mısın kardeşim?

olur denerim necati abi ama atana kadar şöyle bir anlatayım böyle misal bir yeri çekecem kamera hareli böyle nokta nokta şeyler var.

- - - Eklendi - - -

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
bu bende de böyle kardeşim.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
yok zaten çektiğinde o netliyor ama kendin manuel ayarlar yapabilirsin eğer anlıyorsan ben pek anlamadığımdan resim işlerinde otomatik kullanıyorum.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
iso ayarlarını yükseltip birde öyle dene ışıksız ortamda ekranın öyle olması normal

pRime.

pRime.

Üye
iso (film hızı) değerinin de otomatikte olduğunu tahmin ediyorum. öyle olursa karanlıkta kamera iso değerini artıracaktır. ışık az olduğunda çekilen fotoğrafların çözünürlüğü düşer. iso otomatikte ise değerini artırarak görüntünün karanlık çıkmamasına çabalar ancak çözünürlük düştüğü için bu çaba o dediğin harelenmeye yani noise'e neden olur. n9'da güçlü bir flaş olduğu için bu noise fotoğraflara daha az yansır. bir de Engin abi söylemiş iso değerini otomatikten alıp azaltırsan o görüntüdeki noise azalacaktır ancak ışığa duyarlılık azaldığı için görüntüler daha karanlık çıkacaktır.

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
MertcaN9

MertcaN9

Üye
    Konu Sahibi
çok teşekkür ederim abilerim bende kameradan bir hata mı var yada çizildi filan mı diye korkmuştum bu iso ayarını buldum kaç yapmamı önerirsiniz otomatik de en altta ki mi olsun en üstte ki mi ?

pRime.

pRime.

Üye
çok teşekkür ederim abilerim bende kameradan bir hata mı var yada çizildi filan mı diye korkmuştum bu iso ayarını buldum kaç yapmamı önerirsiniz otomatik de en altta ki mi olsun en üstte ki mi ?

flashlı çekimler ve gündüz çekimleri için 100 veya 200 iyi görüntü verir. 800 yaparsan aşırı noise olur fotoğrafta.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt