Kağıt Kadar İnce TV Ekranı !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi

Televizyonlar, cep telefonları ve diğer teknoloji cihazları için en ince ekran üretme yarışında Sony, geliştirdiği kağıt gibi ince ve görüntünün gösterildiği anda bile bükülebilen ekranla öne geçti.
Sony'nin web sayfasında da tanıttığı 2,5 inç (yaklaşık 5 cm) genişliğindeki yeni ekranın kalınlığı sadece 0,3 mm.

Tanıtım filminde, renkli görüntüyü oynatırken bir kağıt gibi eğilip bükülebilen, yere düşünce kırılmayan ekran, Japon firması tarafından bu hafta Kaliforniya'da yapılacak akademik bir sempozyumda sunulacak.
Sony sözcüsü Chisato Kitsukawa, organik ince film transistörü veya TFT teknolojisiyle geliştirilen bu ekranın ticari bir ürün olarak kullanılıp kullanılmamasına henüz karar verilmediğini belirterek, ''Ancak, gelecekte bu ekran bir lamba etrafına veya bir kişinin bileğine sarılabilir, hatta bir kumaş gibi üste giyilebilir ya da duvar kağıdı gibi kullanılabilir'' diye konuştu.
TV ekranını geliştiren Nagoya Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği'nden Prof Tatsuo Mori de, ekranın ufak tefek eksikliklerinin kaldığını, daha büyütüp, sağlamlığını arttıracaklarını ve üretim giderini azaltacaklarını söyledi.

POWER

POWER

Üye
Teknoloji işte...Daha neler görecez bakalım...

UndeRqRo.uNd

Üye
haberlerde izledim müthiş bir olay, yapan şirket piyasaya şimdilik sunmayacak olsa da gelecekte elbiseler de bile ekranlar bulunabilecek.

Exalans

Exalans

Üye
bugün gazetede okumuştum gerçekten güzel

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Maalesef Ayni Zamanda Teknoloji Ve Kolaylik = Para Demek

youngprogrammer

Üye
güzeel

by_clarck

Üye
way be bunu eski dönemlerde de deselerdi inanmazdım böyle böyle ne olacak yaw japonlar iyice işi geliştirdi bizim türkler otursun bakalım neyse paylaşım güzeldi teknolojiden haberimiz olsun saol:D:D

Tec/-/no

Tec/-/no

Üye
bu kadar incelerini yapması büyük iş. helal olsun japonlara..

icep

icep

Üye
bu kadar incelerini yapması büyük iş. helal olsun japonlara..

CanceR

CanceR

Üye
tekonolojinin gözünü seviyim :D bunu büyütürler artık 52 ekran filan sonra arkası yapışkanlı istediğin zaman çıkar o duvara yapıştır ister çıkar başka bi yere yapıştır her yerde tv :D

GuNSTuR

GuNSTuR

Üye
çabucak kırılır o ya

nightdragon35

nightdragon35

Üye
müthiş bir olay gerçektende.inşallah yakında piasaya sürülür ve bizde faydalanırız

ayhanzeybek

Üye
teknolojinin sonu yok beyler unutmayın.haallerimiz bile sınır degildir bu projeler için...

funcey

funcey

Üye
güzel

karazafer_

karazafer_

Üye
wayyy be süper yapmışlar ama teknoloji demek para demek yani bizde olmayan birşey

macman

macman

Üye
enteresifötesi bişi para var huzur var :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...