Kafasını Kuma Gömen Şey Nedir ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Kafasını Kuma Gömen Şey Nedir ?
Yanlış...

Asla Bir Devekuşunun Kafasını Kuma Gömdüğü Görülmemiştir.Bunu Yapsaydı Boğulurdu.Bir Tehlikeyle Karşılaştığında Her Aklı Başında Hayvan Gibi Devekuşuda Var Gücüyle Kaçar.

Devekuşlarıyla İlgili Efsane, Bazen Yuvalarında (Genelde Yere Kazılmış Sığ Bir Delik Şeklindedir) Boyunlarını Dümdüz Yere Uzatıp Görüş Alanında Bir Tehlike Olup Olmadığını Yokladıkları İçin Ortaya Çıkmış Olabilir.Eğer Yırtıcı Bir Hayvan Çok Yaklaşacak Olursa Kalkıp Tabanları Yağlarlar.Saatte 65 km'ye Kadar bir Hızla 30 dk Boyunca Koşabilirler.

Devekuşu Dünyadaki En Büyük Kuştur:Erkeğinin Boyu 2.7 Metreye Kadar Ulaşabilir, Fakat Ceviz Büyüklüğünde Olan Beyinleri Göz Yuvalarından Bile Küçüktür.

Carl Linnaeus Devekuşunu, Muhtemelen Çöllerde Yaşadığı ve Deve Benzeri Uzun Boynu Olduğu İçin Struthio Camelus Yani " Serçe Deve" Olarak Sınıflandırmıştır. Devekuşu Kelimesinin Yunanca Karşılığı Ho Megas Strouthos'tur, Yani "Büyük Serçe".

Kafa Gömme Efsanesi İlk Kez Romalı Tarihçi Yaşlı Plinius Tarafından Aktarılmıştır. Yaşlı Plinius Ayrıca Devekuşlarının, Yumurtalarına Sert Bir Şekilde Bakarak Bu Yumurtayı Çatlatabildikerini de Düşünüyordu.

Ama Plinius, Devekuşlarının Olmadık Şeyler Yutabildiğinden Hiç Bahsetmemiştir.

Sindirime Yardımcı Olması İçin Yuttukları Taşın Yanında Demir, Bakır, Tuğla ve Cam da Yiyebilirler. Londra Hayvanat Bahçesi'nde bir Devekuşunun Bir Metrelik ip, Bir Bobin Film, Bir Çalar Saat, Bir Bisiklet Valfı, Bir Kalem, Bir Tarak, Üç Eldiven, Bir Mendil, Biraz Altın Kolye Parçası, Bir Kol Saati ve Bir Kaç Tane Bozuk Para Yediği Fark Edildi.

Namibya'daki Devekuşları Elmas Yemeleriyle Meşhurdur.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
8
Görüntüleme
5K
Gönüldaş
Cevap
3
Görüntüleme
1K
tempestshine


Üst Alt