kafama takilan bir soru

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
kafama takilan bir soru
kafama birsey takildi bilgisi olan varmi
dunyadaki dinlerin arasinda en acimisiz kurallari olan din hangi bileniniz varmi şimdiden tşk:hmmm

borisu

borisu

Üye
Şimdi, her dinin kendine göre kuralları vardır, o dine mensup olmayanlar için dışardan bakıldığında zor gelebilir de..
Yarım hoca dinden eder, yarım doktor candan eder..En güzeli kendin araştır bak..

Cynical

Cynical

Üye
Semavi olmayanlardan Buddhistlik ve Hinduism'i din kabul edersek, her ne kadar medya pohpohlaması yapılsa da bunlar hakkında bu dinlerin özellikle nefis terbiyesi hakkında çok katı ve insancıl olmayan kuralları var. Ama inanmadıktan sonra her dinin kuralları insana zor gelir...

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
saolun

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Hiç bir din katı kurallara sahip değildir..

Katı hale getirenler yine insanlar.

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
aslinda duymak istedigim cevaba yakin bir cevap verdin sizce şeriat kati bir kuralmidir

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Şeriat zaten insanların oluşturduğu bişey , bu yüzden kendi çaplarında katılaştırıp acı çekerek " Fenafillah "dediğimiz mertebeye ulaşmak amacı güdüyorlar.

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Şeriat zaten insanların oluşturduğu bişey , bu yüzden kendi çaplarında katılaştırıp acı çekerek " Fenafillah "dediğimiz mertebeye ulaşmak amacı güdüyorlar.
ewet anladim tşk benim cok samimi bir dostum varda onun anlatigina göre şeriat yönetimi cahiz oldugunu ve hatta su anki kuralları bile normal oldugunu hatta kendisi bir türk olarak bu kurali istedigini soylemişti yani eger bu konuyu ii bilen varsa kurandan okuyan bizi aydinlatabilirmi şeriat kanunu

borisu

borisu

Üye
hepimiz duyarız, acı kanunları vardır ama yeri gelir isteriz de...çok yakınımız tecavüze uğramıştır, evimize hırsız girmiştir yada annemiz kapkaça mağdur kalmıştır, bunu yapanların en kötü şekilde, bildiğimiz kadarıyla buna uyuyor diye de şeriat kurallarıyla yargılansın isteriz.Değil mi??Hırsızın eli kesilir, tecavüz edene ayrı ceza, adam öldürene idam vs vs...bir kaç yere baktım gerçi doğruluğu ve tarafsızlığına kefil olamam ama en azından bilgilenmek, bakmak anlamında bu siteye bir göz atabilirsin....
Ben şunu bilir şunu söylerim, en güzel dine ve en güzel peygambere sahibiz..kıymetini bilelim.

Cynical

Cynical

Üye
Şeriata insanların oluşturduğu kurallar demek malesef son derece yanlış. Şeriat denince akla ilk gelen Recm (taşlanarak öldürülme), elin bilekten kesilmesi, ev hapsi, 100 sopa ve benzeri cezalar hem Peygamberimiz, hem de onu takiben sahabeler zamanında uygulanmıştır ve bu sahih hadislerle sabittir. Özellikle recm cezası konusunda sabit 2 olay bulunmaktadır ki bunlar da Peygamberimiz ne kadar duymamazlıktan gelmiş olsa da zina eden her 2 kişinin de suçlarını ısrarlı itirafları sonucu her 2 kişi de (bir kadın ve bir erkek) recm cezası ile cezalandırılmıştır. Adaleti ile bilinen Hz. Ömer'in de kendi oğluna içki içtiğinden dolayı sopa cezası verdiği biliniyor. Sürekli Allah'ın kontrolünde olan Peygamberimizin bu kuralları kendisinin keyfiyyeten ortaya koyduğu düşünülemez.
Tabi burada belirtmek gerek ki şeriat denince akla sadece bu cezalar geliyor. Bu "yasalar" deyince akla sadece "Ceza kanunu"nun gelmesi gibi bir durum. Oysa şeriat Islam dininin kurallar bütünüdür. Nasıl Zinanın cezası şeriatta belirli olduğu gibi, zekatın miktarı, evlilik, miras gibi her çeşit beşeri husus da yine Şeriat çerçevesinde bellidir. Kaynağı ise Kuran, Hadis, ictima ve kısastır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt