Kadınların zaferi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
Kadınların zaferi
Londra Olimpiyatları'nda Türkiye adına 25'i kadın 33 sporcu mücadele edecek .

Muharrem Or, atletizmde 2009 yılında başlayan yükselme trendinin her geçen yıl artarak sürdüğünü, 2012 yılında da başarıların devam ettiğini kaydetti .

Londra Olimpiyat Oyunları'nın bu sezonun son yarışı olacağını belirten Or, şunları söyledi:
"Olimpiyatlarda yükselişimizin devam edeceğine inanıyorum . Avrupa Şampiyonası'ndan sonra sporcularımızdan bazıları kamp yaptığı merkezlere gitti . Bazıları da Diamond ve Golden liglerde mücadele etti . Onlar yarışarak ve kamp yaparak olimpiyat hazırlıklarını sürdürüyor . İnşallah 33 sporcuyla ülkemizi olimpiyatlarda temsil edeceğiz . Atletizm çok ilginç bir spor . Bir gün bile çok şeyi değiştirebiliyor . Olimpiyatlarda mesafe yarışlarında Afrikalı sporcular devreye giriyor, teknik branşta ABD'liler, Jamaikalılar, atma branşlarında eski Sovyet ülkeleri ön plana çıkabiliyor . Fakat bizim sporcularımızın da madalya almada başarılı olacağını düşünüyorum . Olimpiyatlar için önümüzde yaklaşık 30 günlük bir süre var . "

Kadın atletlerin başarıları

Or, atletizmde olimpiyatlarda Türkiye adına 25'i kadın 33 sporcunun mücadele edeceğine işaret ederek, bunun 'kadınların zaferi' olduğunu söyledi .

Bunu, "Türk kadınının özgürleşme yolunda verdiği mücadelenin sonuçları" olarak nitelendiren Or, şunları kaydetti:
"Kadın özgürleşirken, performansını üst düzeye çıkarabilme mücadelesi veriyor, bu da başarıyı getiriyor . Ben buna, 'kadınların özgürlük mücadelesi' diyorum . O anlamda Anadolu kadınımız, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği başarıyı tekrarlıyor . Erkeklerimizin de milli takımdaki görevinde nasıl bir mücadele gösterebileceğini ortaya koyup buna odaklanabilirse aynı başarıyı yakalayabileceğini düşünüyorum . Biz bunu yapa yapa öğreniyoruz . On sene evvel kadınlarda da başarılı değildik . Erkeklerde on sene öncesine göre daha üst düzeydeyiz ama kadınlarımız kadar başarılı değiliz . Ancak bu yönde çalışmalar yaparak, önümüzdeki süreçte bunları çözüp, kadın ve erkekte eşit şekilde mücadele edeceğiz .

KAYNAK: hürriyet
 
>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
beyler kadinlar illuminatu gibi oldular yakinda isten gelip yemek yaparsak hic sasirmayin
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
270
Cevap
5
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61
halukgta
Cevap
0
Görüntüleme
377
halukgta
Cevap
0
Görüntüleme
698


Üst Alt