Kadınlarda saç dökülmesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Kadınlarda saç dökülmesi
Bayanlarda saç dökülmesi
Saçların dökülmesinin sebepleri
Saç dökülmesi nasıl önlenir

Saç dökülmesi yaşadığımız her dönemde karşımıza çıkabilir. Saçlarımızı kaybetmeden önlem almak ya da saçlarımızın neden döküldüğünü anlamak için aşağıdaki önerileri okuyun;



Stres

Bazen şok etkisi gösteren fiziksel veya ruhsal stres saç dökülmelerine neden olur. Bazı ağır psikolojik durumlarda kişi kendi saçını çekerek koparır. Acilen doktor tavsiyesiyle ilaç kullanımına başlamak gerekir.


Hormon Dengesi

Kimi zaman kadınların alınlarındaki ve şakaklarındaki saçlar dökülmeye ve uzamamaya başlar. Bu tip bir saç sorunu hormonal bozukluk olasılığını gösterir. Yapacağınız en iyi şey doktora başvurarak uygun tedavi yöntemini başlatmaktır.


Doğum

Doğumdan sonra saç dökülmesi normaldir. Dökülen saçlar doğumdan 4-8 ay sonra yeniden yerine gelir.
Çok nadir de olsa bazı kadınların doğumsan sonra saçlarının yapısı değişir. Dalgaları azalır veya düz saçlar kıvırcıklaşır.

Menopoz

Özellikle elli yaşından sonra saçlarda azalma, incelme başlar. Kadınlarda dönüm noktası menopoz olur. Menopozdan sonraki yıllarda saçlar giderek gücünü kaybetmeye başlar.


Beslenme Sorunları

Vücuttaki demir, çinko, bakır, folik asit ve C vitamini eksiklikleri saç dökülmesine yol açabilir. Özellikle kansızlık yani anemi rahatsızlıklarında daha fazla saç dökülmesi görülür.


Ayrıca yukarıda yer alan sebepler dışında saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız haftada bir kez saçlarınıza ezilmiş sarımsak sürüp 20 dakika bekletin. Bitkisel bir şampuan ya da sabunla saçlarınızı yıkayıp bol suyla durulayın. Düzenli kullanımda dökülen saçlarınızın yerine yenilerinin geldiğini göreceksiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt