Kadına Şiddet ( İlk Denemem )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Kadına Şiddet ( İlk Denemem )
Ülkemizde Kadınlara Şiddet

İçinde bulunduğumuz 21. Yüzyılda ne yazık ki ülkemizde yaşanan en büyük problemlerden bir tanesi kadınlarımıza şiddet uygulanmasıdır. Avrupa Birliği'ne girmeye çalıştığımız bu dönemde ne yazık ki bu toplum, bizi birçok nedenden dışlamakta ve oyalamaktadır. Bunun bir takım sebepleri var.

Ülkemizde şiddetin boyutları gittikçe büyümekte ve ne yazık ki bu şiddetten en büyük darbeyi kadınlar görmektedir. Doğuda halen kadını köle gibi kullanan hatta daha da ileri gidip kendisi evde yatıp, eşini tarlalarda çalıştıran gerici zihniyette yaşayan erkekler var. Yüce Allah kadını erkeğin bel kemiğinden yaratmış ve erkeğe yaren olarak dünyaya indirmiştir. Peki yüce yaradanın bizlere armağan ettiği bu güzelliği neden zor kullanarak yıpratıyor, incitiyoruz. Onları sevip, kucaklamak, isteklerini mantık çerçevesinde gerçekleştirmek, onlara sahip çıkmak erkeklerin misyonu değil midir ? Değilse neden evlenip onların hayatlarını karartıyoruz ?

Doğal dengede yüce yaradan her varlığa farklı kuvvetler ve farklı şekiller vermiştir. Bir kadın normal şartlarda bir erkek kadar kuvvetli olamaz. Ancak bu demek olmuyor ki erkekler kadınlardan kuvvetlidir, onları ezebilir. Onlar nasıl eşi evine geldiğinde önüne sofrasını koyuyor, ihtiyaçlarını gideriyor, onları mutlu etmeye çalışıyorsa; karşılığında tek beklediği güler yüz ve saygıdır. Bunu göstermek yerine şiddet göstermek ise insanlık değil vahşettir.

Yazımın başında da belirttiğim gibi bizi şiddet nedeniyle Avrupa dışlamakta. Oysa ki stratejik olarak dünyanın buluşma noktası Türkiye'dir. Bu stratejik üstünlüğümüzü değerlendirip dengeleri değiştirmek için öncelikle kendimize çekidüzen vermemiz gerekir. Toplumun temeli aile olduğuna göre de öncelikle ailemizde reforma yapmalıyız. Buna da eşlerimize ve çocuklarımıza şiddet uygulamadan, nezaket, sevgi ve saygı kuralları çerçevesinde davranarak yapabilir ve gelecek nesillerimize örnek olabiliriz. Ne yazık ki kadına uygulanan şiddetten en büyük zararı kadından sonra çocuklar görmektedir. Daha da kötü olanı çocukların bu örnekten sonra aynı şiddeti kendi eşlerine de uygulayabilme ihtimali. Bu silsile onların çocuklarına ve çocuklarının çocuklarına da devam edecektir.

Sözlerimi bitirmeden bayan arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum. Lütfen şiddet gördüğünüzde tepkisiz kalmayın. Evli olan kadınlarımız için; ( Bekar olanlarda aile şiddetine maruz kaldığında arayabilir )

Kadına Şiddet Hattı:

183

Bu numaradan destek alabilirsiniz.

Saygılarımla

Adem Altıntaş ( Amatör Yazar )

Tepkiler: osaka123, maxibrk, arslansem ve 1 kişi daha

turkordu

Üye
Başlığı okuyunca bende dedim Adem abi karısına ilk defa şiddet uyguluyor.

Cynical

Üye
Avrupa'nın bizi dışlaması ile kadına şiddet arasında Avrupa'nın öne sürdüğü tezlere katılmıyorum. Evet, bu konuda hem medeniyetin, hem dinimizin hem de örfümüzün gerektirdiği şekilde davranmıyor olabiliriz ama Avrupa da bu konuda sütten çıkmış ak kaşık filan değil.
2004'te yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre Ingiltere'de her 4 kadından 1'i hayatında en az bir kez fiili yada sözlü şiddete maruz kalıyor. Her 7 kadından 1'i ise kocasının yada erkek arkadaşının tecavüzüne uğruyor. Benim kapım önündeki pisliğe laf söyleyeceklerine onlar önce kendi kapı önünü süpürsün.

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Başlığı okuyunca bende dedim Adem abi karısına ilk defa şiddet uyguluyor.

Öyle düşüneceğinizi tahmin etmiştim.

Haklısın ama sebeplerden birisi bu. Avrupa tabi ki şiddet konusunda sütten çıkmış ak kaşık değil. Ama onlar bunu örtbas edebiliyor ya da bu tip haberler televizyon haberlerinde bangır bangır söylenmiyor. Biz de bu tip olaylar hemen sabah kadın programlarında hukuk alanında kendini yetkin sanan, ama aslında kişilikleri bile oturmamış kadınlar tarafından malzeme olarak kullanılıyor. Bu da haberin her yere yayılmasını kolaylaştırıyor. Dediğim gibi bu sebeplerden sdece birisi.

ewet ilk denemesini adem benım üzrimde yaptı benı dövdüagla

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Valla yapmadım ben öyle birşey. Esas o beni dövdü hemde telefonda

Salihyet

Üye
Bende ikinci üçüncü ne zaman inşallah diye umutlanmıştım
başlık çekici fakat okuyacak vakit bulamadım henüz

ChavRash

Emekli Yönetici
Deneme değil de köşe yazısı gibi olmuş. Başlangıç için iyi denebilir. Bir iki Türkçe hatası var tabii ama olacak o kadar.

Umarım devamı gelir.

Katılıyorum.Daha çok köşe yazısı tarzında.Konu ve yazı tarzın güzel Adem.Başarılarının devamını dilerim

Bazen kaşınıyorlar ama.
Sanırım sen 15 yaşındasın muhtemelen baban sana el kaldırmaz ama kaldırdı diyelim hoşuna gidermi?
Hatalı bile olsan onu haketsen bile bu ceza sana ne kadar uygun olur?Ondan güçsüzsün sonucunda bu ne kadar adaletli bir davranıştır?Hiç kimse şiddeti hak etmez.Sen ancak kime vurabilirsin biliyormusun? Kendinden daha güçlü birine vurabilirsin.Buda ancak şaka olarak olabilir.Mesela ben abilerimi döverdim şakadan ama şimdi abimin minik kızıda beni dövüyor

Yok be şaka yaptım.

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Kadına şiddete hayır. Kadınlara uzanan eller kırılsın. Sloganlar gelsin.

Bir şaka yaptım bütün Maxicep'e düşman oldum iyi mi.

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
tabi sen beni döv döv sonra kendinle çeliş

Töbee valla dövmedim ya ben dişi sinekleri bile öldürmem silahı veririm sık kafana derim. Sen kendine bak elinde oklava kafama geçirmeye fırsat arıyon

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...