Kadıköy Kartal metro hattı Temmuz'da tamam

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kadıköy Kartal metro hattı Temmuz'da tamam
Günde 1 milyon 260 bin yolcu taşıması beklenen Kadıköy Kartal metro hattı gün sayıyor..
08.04.2012 10:57


İstanbul Anadolu yakasının "toplu taşıma omurgası" olarak tanımlanan Kadıköy-Kartal metro hattında şu sıralar hummalı bir çalışma var. 16 istasyondan oluşan metro hattında, 72 vagonla günün her saatinde deneme seferleri yapılıyor. Projenin tamamlanmasına yakın ise vagon sayısı 144'e çıkacak. Temmuz ayında tamamen bitirilmesi planlanan metro hattındaki çalışmaları yakından izlemek için Taraf ekibi, Kadıköy İstasyonu'nda gözlemlerde bulundu.
KUM TORBALARIYLA DENEME SEFERLERİ YAPILIYORMetronun son durağı Kadıköy'de yürüyen merdivenlerden aşağıya indiğimizde, İstanbul'un muhteşem gravürleriyle süslenmiş duvarlar karşılıyor bizi. Bilet gişelerini geçtikten sonra 'kirlenmesin' diye hassas şekilde üzeri kaplanmış yürüyen merdivenlerden aşağıya iniyoruz. Boş metro koridorlarında, soğuk esintisiyle birlikte gelen tren sesleri kulağımıza ulaşıyor önce... Metro peronlarına geldiğimizde ise içerisi kum torbalarıyla doldurulmuş deneme seferi yapmak için hazır bekletilen vagonlar gözümüze çarpıyor.
Çalışmalar bir ayda son bulurİstasyonun görevli mühendislerinden Muhammet Yılmaz, deneme seferlerinin tüm hat boyunca her gün yaklaşık 12 saat yapıldığını söyleyerek, önümüzdeki günlerde bu sürüşlerin 24 saate çıkarılacağını belirtti. Yılmaz, "Bu hatta yaptığımız çalışmalar bitme noktasına geldi. Deneme sürüşleri, içerisinde kum torbaları bulunan trenlerle yapılıyor. Burada yolcu ağırlıkları hesaplanarak test sürüşleri tamamlanacak. 16 istasyonun dış mekan düzenlemeleri bir ayda son bulur. Bunun yanında hattın Kaynarca'ya uzatılması için çalışmalar devam ediyor" dedi. Günde bir milyon 260 bin yolcunun taşınması planlanan hat üzerinde engelli vatandaşlar unutulmadı.
Özel plakalar konulacakEngellilerin rahat yolculuk edebilmesi için otobüs duraklarından başlayıp, istasyonun içerisine kadar kabartmalı klavuz çizgileri yeralacak. Görme özürlüler için merdiven korkuluklarına hangi yönden gidildiğini gösteren özel plakalar konulacak. Ayrıca tekerlikli sandalyeler için ise trende özel alanlar yeralacak.
Kaynarca'ya kadar uzanıyorMetro hattının Kaynarca'ya kadar uzatılması kararının alınmasının ardından bu hat üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Yakacık, Pendik ve Kaynarca istasyonlarındaki kazı çalışmalarının yüzde 85'i tamamlandı. Bu hattın aktarma ile Sabiha Gökçen Havalianı'na bağlanması planlanıyor. Çalışmanın son bulmasıyla İstanbul'un iki büyük havalimanı arasında bağlantı kurulmuş olacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt