Kadıköy de ZAFER AKŞAMI ... Fenerbahçe 3 - Salzburg 1

Sponsorlu Bağlantılar

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Kadıköy de ZAFER AKŞAMI ... Fenerbahçe 3 - Salzburg 1
Rakip takım Salzburg, ilk maçta olduğu gibi ön alanda baskı yaparak maça başladı. Bu baskının sonucunda Avusturya temsilcisi, golü de erken buldu. Henüz 4'üncü dakikada gelişen atakta, sol taraftan hareketlenen Kevin Kampl'ın yerden pasına dokunan İspanyol oyuncu Soriano, takımını Kadıköy'de 1-0 öne geçirdi.
Ancak golden sonra Fenerbahçe çabuk toparlandı. Hemen rakibi üzerinde baskı oluşturan Sarı-lacivertliler, beraberlik golünü erken buldu. Cristian Baroni'nin güzel çalımşlarıyla başlayan atakta, Sow'un ortasını kafayla Kuyt indirdi. Raul Meireles de Kuyt'ın indirdiği bu topa ceza yayının üzerinde muhteşem vurdu ve 1-1'lik beraberliği getirdi.



Beraberliği erken bulan Fenerbahçe, bu moralle daha coşkulu bir oyun sergilemeye başladı. Ve 17'nci dakikada yine harika bir organizasyonla golü buldu Sarı-lacivertli temsilcimiz. Webo'nun topuk basıyla topla buluşan Kuyt, Salzburg savunmasının arkasına sarkan Sow'u kaçırdı. Senegalli golcü de güzel kontrolünün ardından, dönerek muhteşem bir vuruş yaptı ve takımını 2-1 öne geçirmeyi başardı.
Avusturya ekibi, mücadelenin 33'üncü dakikasında beraberlik için tehlikeli geldi. Ceza sahası dışından Mane'nin sert şutu sekti ve Andre Ramalho'nun önüne düştü. Ramalho'nun vuruşunda top ağlarla buluşsa da ofsayt olduğu gol değeri kazanmadı.
Fenerbahçe, rakibinin açık bir futbol oynamasını iyi değerlendirdi. 34'üncü dakikada yine organize gelişen atakta Moussa Sow, topla buluştuğu anda bekletmeden Webo'nun önüne bıraktı. Webo da şık bir vuruşla Fenerbahçe'yi 2 farklı üstünlüğe taşıdı.
Üst üste bulduğu gollerle rahatlayan Fenerbahçe, ilk devrenin son dakikasında büyük bir tehlike yaşadı. Mehmet Topal'ın hatalı pasıyla topla buluşan Alan, ilk vuruşta Volkan Demirel'e takıldı. Dönen topu tamamlamak isteyen Meilinger, boş kaleye vurdu ancak hatayı yapan Mehmet Topal bu şutu çizgiden çıkardı.
Büyük bir heyecana ve karşılıklı gol pozisyonlarına sahne olan ilk 45 dakikalık bölüm, temsilcimiz Fenerbahçe'nin 3-1'lük üstünlüğü ile sona erdi.
Turu geçmek için 2 gole ihtiyacı olan Salzburg, ikinci yarıya çok hızlı başladı. 48'de sağ taraftan Fenerbahçe ceza sahasına giren Klein, kale çizgisi önüne kesti. Orada çabuk davranan Mehmet Topuz, kritik bir müdahale yaptı.
İlerleyen dakikalarda gol arayışlarını sürdüren Salzburg takımında Kampl ve Alan'ın ceza sahası dışından şutlarında, bu kez Volkan Demirel başarılıydı. Bu şutlarda kalesini gole kapatan Volkan, 76'da inanılmaz bir golü çıkardı. Sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta arkada kendisini unutturan Soriano, iyi vurdu ancak Volkan Demirel kalesinde devleşti.
Maçın 87'nci dakikasında Fenerbahçe kalesi, çok büyük bir tehlike daha atlattı. Martin Hinteregger'in Volkan'ı geçen şutunu son adan Kadlec kornere çeldi.
Mücadelenin kalan bölümünde başka gol olmayınca, 1-1'in rövaşında Salzburg'u 3-1 yenen Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi Play-off Turu'na yükselmeyi başardı. Sarı-lacivertli temsilcimizin rakibi ise cuma günü çekilecek kura ile belli olacak.
FENERBAHÇE: 3 - RED BULL SALZBURG: 1
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Pawel Gil, Piotr Sadczuk, Marcin Borkowski (Polonya)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Mehmet Topuz, Yobo, Alves, Kadlec, Kuyt (Dk. 77 Caner Erkin), Mehmet Topal (Dk. 88 Selçuk Şahin), Meireles (Dk. 44 Alper Potuk), Cristian, Sow, Webo
Red Bull Salzburg: Gulacsi, Klein, Ramalho, Hinteregger, Ulmer, Kampl, Meilinger (Dk. 55 Jantscher), Ilsanver, Alan (Dk. 79 Hierlaender), Mane, Soriano
Goller: Dk. 4 Soriano (Red Bull Salzburg), Dk. 8 Meireles, Dk. 17 Sow, Dk. 34 Webo (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 25 Alan, Dk. 70 Mane, Ramalho (Red Bull Salzburg), Dk. 65 Alper Potuk (Fenerbahçe)
 

Benzer Konular

DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
472
DiaBLoS
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
232
DiaBLoS
DiaBLoS
Cevap
1
Görüntüleme
287
Doğuş Pertez


Üst Alt