Kaddafi'nin Türklere Yardımı Ve Bunun Unutuluşu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Kaddafi'nin Türklere Yardımı Ve Bunun Unutuluşu
Bir Türk diplomatın hatıratından ayrılan bu yazıya bir yerde rastladım. Açıkçası çok üzüldüm. Yazıda Kaddafi'nin bir zamanlar bize ne kadar yardımcı olduğu ayan beyan açıklanmış. Şimdi bakıyorum da... Neyse yorumsuz:locked:

Yıl 1974... Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan hemen sonraki günler... Türk Silahlı Kuvv...etleri adaya başarılı bir çıkarma yapmış ve oradaki Türkleri kurtarmıştı.
Onuru kırılan Yunanistan ayaktaydı. Türk-Yunan savaşı her an patlayabilirdi.
Türkiye’nin böyle bir savaş için silahlı kuvvetleri hazırdı ama ciddi silah eksikliği vardı. Taner Baytok o dönemde NATO’da görevli bir diplomattı.
Türkiye, İran ve Irak’a silah için başvurdu. İran biraz oyaladı, sonra uyduruk bazı malzemeler gönderdi.
Irak ise “Sizin istedikleriniz bizde yok. Ama Libya’da var” dedi.
Dışişleri, Libya ile hemen ilişki kurdu. Libya, Kaddafi’nin kapattığı ABD üssünde bol miktarda silah ve malzeme olduğunu, bunları gönderebileceklerini bildirdi.
Kısa bir süre sonra da 4 uçak dolusu silah ve malzeme Türkiye’ye gönderildi.
* * *
O sırada Ecevit iktidardaydı. Hasan Esat Işık Milli Savunma Bakanı’ydı. Işık, Taner Baytok’u çağırıp Kaddafi’ye teşekkür mektubu gönderileceğini bildirdi.
“Sen atla Libya’ya git ve yeni silah isteğimiz de olduğunu ilet” talimatı verdi.
Genç diplomat bakana şu öneride bulundu: “Efendim, gönderilen ve yeni alacağımız silahların parasını da vereceğimizi bildirelim.”
Bakan bu öneriyi kabul etti ve Baytok Libya’ya uçtu.
Baytok Libya genelkurmay başkanına Türkiye’nin silahların parasını ödemek istediğini iletti ve yeni silah isteğinde bulundu.
Libya Genelkurmay Başkanı “Sizden para almayız. Depolarda ne kadar silah, malzeme varsa hemen gönderelim” dedi.
Heyetteki Türk subaylar üsse giderek işe yarayacak silah ve malzemeleri belirledi. Bunlar 4 DC 9 uçağına yüklenerek Türkiye’ye gönderildi.
Her şey Kaddafi’nin kesin emri ile olup bitivermişti.
“Kaddafi’nin çevresi öyle kalabalık ki, sokulmak olanaksız. İte kaka yol açtık ve Deniz Baykal’ı Kaddafi’nin yanına götürdük.
Kaddafi, Baykal’a iltifatlarda bulundu. Türklerle gurur duyduklarını söyledi. ‘Birkaç gün kalın, konuğum olun’ dedi ve ertesi gün saat 10.00’da randevu verdi.
Ertesi gün gittik. Deniz Bey Kaddafi’ye Kıbrıs harekâtını anlattı.
Kaddafi ‘Neden tamamını işgal etmediniz?’ diye sordu, sonra da ‘Eğer Yunanistan kıpırdarsa size elimizden gelen bütün yardımı yaparız’ dedi.
Libya lideri, Baykal’dan ‘Ben askerlerle yemek yiyeceğim. Siz de gelin ve onlara Kıbrıs harekatını anlatın’ diye ricada bulundu.
Baykal ‘Sevinerek kalırız ama uçağı kaçırırız’ dedi. Bunun üzerine Kaddafi ‘Önemli değil, benim uçağımla gidersiniz’ deyince kaldık.
Sonra Türkiye’ye Kaddafi’nin ucağıyla döndük.
Ben bir diplomat olarak Türkiye’nin çok zor günlerinde Kaddafi’nin gösterdiği bu dostluğu hiç unutamam. Bunu bir vefa borcu olarak anlatıyorum.”
Evet o dönemde Kaddafi hiçbir ülkenin yapmadığını yapmıştı Türkiye için.

• Beğen
Tepkiler: zaza, One907 ve TuRkiShCowboy

kol@j

kol@j

Üye
evet inkar edilemez bir yardım... ancak ne hikmetse bir zamanlar tarihte vatandaş olduğumuz milletlerle aramıza hep bir duvar çektik

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Çektiriyorlar..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Bütün Arap ülkeleri için hazırlanmış komplolar hayata sokuluyor ...

EroL

EroL

Emekli Yönetici
aklama çabaları bunlar. Erbakan ile kürdistan hakkında konuştukları görüşmeyi internetten bulup izleyin. Bu adamın insancıl yada türksever 1 gram yanı yok. Kıbrıs savaşında silah verdiyse emin olun adanın yunan adası olmasından çekindiği içindir. Haçlı ordusunun üssü olmasın diye yardım etmiştir.

Bu yazıyı facebokunda okudum seçim öncesi hükümeti karalamak adına verildi bu yazı nete. Hemde nato ile türkiye anlaşmaya vardığı gün verildi. Siyasi bir olay bu

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Koca Akp bu yazıyla mı tökezleycek Erol:) Öyle bir konuşuyosun ki bu yazı sayesinde Akp'nin işi bitecekmiş gibi...
Ne yani ? Amerika'nın Kaddafi'ye müdahalesini ve Türklerin buna destek oluşunu haklı mı bulmalıyız.. Şahısların bir önemi yok senaryo aynı senaryo.. Demek ki Abd kullanacağı kadar kullanmış ya da artık bir şeyler yaptıramıyor Kaddafi'ye.. Tıpkı Öcalan gibi,tıpkı diğerleri gibi

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Kaddafi ettiğini buldu isa biz bir türk olarak amerikanin araplara oyun oynamasına seyirci kalacağız. Herkez ettiğini bulur. Mevcut hükümeti desteklemiyorum tarafsız olarak bu yorumu yapıyorum. Seyirci kalmayıp abd ile savaşa girelim libyaya vuran eller kırılsın diyelim ? Mantıklımı önce kendi işimize bakalım sonra arapları düşünelim

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
Türkiye Libya yı unutmuyor.Zaten o gemileri savaşmak için göndermedi oraya.Siyaseti takip edecekseniz türk haber sitelerinden takip etmeyin bbc gibi sitelerden takip edin.Orda Erdoğanın Libya ya müdahele edilmemesi icin yaptıgı seyleri görürsünüz.Yani Türkiye hep Libyaya yapılan müdahelenin sacma oldugunu belirtmistir.Ama araya Nato girdi ise ve oraya giren ülke Amerika ise Türkiye de oraya güç göndermek zorunda.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Yaptığımız uşaklıktan başka bir şey değil... Seyirci kalmakmış.. Zaten hep seyirciyiz:) Nedense bu nato hep doğuya yardım götürüyor.. Allah razı olsun:)
Uyanın beyler bu haçlı seferinden başka bir şey değil. O zihniyet devam ediyor.. Tecavüz edilen Müslüman kadınlar,öldürülen çocuklar,barış operasyonları bombalar.. Hey yavrum hey.. O kadaar toz pembe değil her şey..

• Beğen
Tepkiler: Revengeful
PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
Yaptığımız uşaklıktan başka bir şey değil... Seyirci kalmakmış.. Zaten hep seyirciyiz:) Nedense bu nato hep doğuya yardım götürüyor.. Allah razı olsun:)
Uyanın beyler bu haçlı seferinden başka bir şey değil. O zihniyet devam ediyor.. Tecavüz edilen Müslüman kadınlar,öldürülen çocuklar,barış operasyonları bombalar.. Hey yavrum hey.. O kadaar toz pembe değil her şey..
Natonun tutumunu seven kimse yoktur.Bosnada olan seylere kimse bişey dememişken Kaddafinin yaptıgı sey hemen tepki gördü.Nedeni petrol tabiki.Ne kadar sömürge olmayacak dese de sömürülecek.Biz Çin değiliz ki karsı cıkalım:) Amerika Nato da sözü geçen 1.ülke.Yani Tr iste se de istemese de katılıyor.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Bunun bu ülkeye getirisi ne peki ? :) Mecbur mu ? Hangi iç sorununa nato yardımda bulundu ? Bilakis koynumuzdaki terörü besleyen nato değil mi ? Mecbur katılacak diye bir kaide yok. İstese tarafsızlık ilan edebilir. İncirlik'ten kalkan uçaklar öldürdü Irak'taki sözde direnişçileri. Bunun vebali büyük olacak. Bu kaypak politikadır..

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
Ülkeye getirisi yok zaten savaş ettiği de yok.Sadece göstermelik seyler.

MAVERİCKS

MAVERİCKS

Üye
vatandaşlarına şöyle diyor '' zamanında size efendilik yapan türkleri .size köle yaptım '''
erbakana yaptıgı ayıbıda unutmadım . barbaros hayrettin paşa ya korsan demesi daha dün oldu bu olay ...

aaaa unuturmuyum hiç yaptıklarını ...

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Video koyar mısın ? Yazı ? Ses

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Bu arada ben Kaddafi'nin savunucusu değilim, uşaklığımızın boyutundan yakınıyorum

MAVERİCKS

MAVERİCKS

Üye
Bu arada ben Kaddafi'nin savunucusu değilim, uşaklığımızın boyutundan yakınıyorum
uşaklık derken ?... bu şavaşta ne kaddafinin nede batının sömürgeci devletlerinin yanında olmamalıyız ...

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Konu siyasete kaymazsa iyi olur.

Ancak, dikkat edilmesi gereken Kaddafi'nin Türkiye'ye verdiği silahlar ABD'nin. Libya'nın değil. Kurtulmak için verdiği aşikar, ABD o silahları almak için tekrar çalacaktı kapılarını ne de olsa.

• Beğen
Tepkiler: ' KalendeR '
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt