Kaçak telefonlar hakkinda

Sponsorlu Bağlantılar

HeinekeN

Üye
    Konu Sahibi
Kaçak telefonlar hakkinda
1-Telefonun kaçak olup olmadığı nasıl anlaşılacak? Kayıt dışı telefona sahip olan abonelere, kayıt altına aldırmaları yönünde kısa mesaj (SMS) gönderilecek.
2- Abone, ne yapacak? Bu mesajı alan abone, 12 Temmuz 2005'ten itibaren beş ay içinde Telekomünikasyon Kurumu'nca öngörülen belgelerle birlikte Kurum'a ya da Kurum'un göstereceği yere başvuracak.
3- İstenen belgeler neler? Kurum yayımlayacağı tebliğlerle bu konuya açıklık getirecek.
4- Abone, para ödeyecek mi? Bu kapsamdaki cebin kayıt altına alınması için aboneden, 5 YTL tahsil edilecek. Kayıt yaptıran abonenin telefonu, karadan beyaz listeye alınacak.
5- Bu bir af mı? Bu bir af değil. Çalıntı telefonlar kayıt altına alınmakla birlikte idari anlamda takip devam edecek.
6-Kayıt yaptırılmazsa ne olacak? Operatörler; tanınan süre içinde kayıt altına alınmayan telefonları bloke ederek, konuşmaya kapatacak.
7- 5 ay içinde herhangi bir tarihde kaçak ceplere 2 kere sms atılacak
Teli kayıt ettirin yazacak nereye kayıt ettireceğin gelen sms de yazacak
8-1 ARALIK ta bir kere daha aynı mesaj son uyarı gelecek

9-14 aralık tan sonra kayıt dışı ceplerin kapanması için GSM firmalarına talimat geçilecek

10-GSM bu talimata uymazsa para cezası alacak...

11-Kayıt işlemleri 28 AĞUSTOS 2005 ten sonra başlayacak

12-Faturalı olup ta Kayıtlı olmayan cepler fatura gösterilmesi durumunda 5 YTL ödemesi gerekmiyor...

13-13 Temmuz 2005 tarihinde yürürlüğe giren ve kaçak cep telefon kullanımıyla ilgili olarak ağır cezalar gerektiren yasa değişikliği bir çok kişinin başını derde sokacak. Çünkü 14 Temmuz tarihinden itibaren 'sıfır kaçak' telefonu alanlar hakkında hukuki süreç başlatılacak. Buna göre faturasız kaçak cep telefonu kullananlar 100 YTl'den 10 bin YTL'ye kadar para cezasına çarptırılabilecek.
14-14 Temmuz'da ya da daha ileri tarihte kaçak cep telefonu alanlar 5 YTL ödeyerek kayıt yaptırabilecek mi?
Hayır yaptıramayacak. Çünkü tarih yasa ile belirlenmiş, milad 14 Temmuz. 5 Aralık tarihinden itibaren bu telefonlara baz istasyonları sinyal göndermeyecek ve cep telefonlarınız çalışmayacak. Tek bir kurtuluş noktası var, cep telefonunuzun faturası olması. Eğer fatura varsa, faturayı kesen hakkında işlem başlatılacak. Ancak faturalı kaçak cep telefonunun kayıt altına alınıp alınmayacağı genelgeyle belli olacak.

(ALINTIDIR)
 


Nike

Üye
Bilgilendirdiğin için sağol
 

ardaca

Üye
peki ben 2 telefon kullanıyorum. evde kaçak telefonum var. dışarda garantili telefonu kullanıyorum.(şerefsizler beni de gasp edecekti, kendimce böyle bir önlem aldım.) şimdi benim hattımda gözüken 2 tane telefon var. bu mesajı nasıl ve ne zaman göndercekler. garantili telefonumu kullanırken bu mesaj gelemez. ötekini de sadece akşamları takıyorum. nasıl olcak bu iş anlamadım!
 


Üst Alt