Kaç kişide akıllı telefon ve tablet var?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kaç kişide akıllı telefon ve tablet var?
Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Müftüoğlu, Türkiye'deki bilişim sektörünün 2012 yılını 35-40 milyar dolarlık bir hacimle kapatacağını söyledi.

Uluslararası İşbirliği Platformu'nun düzenlediği 3. Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi'nin üçüncü günündeki ''Küresel Ticaretin Potansiyeli Açısından Ulaştırma ve Telekomünikasyonda İnovasyonun Önemi'' paneli, Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir moderatörlüğünde, TÜTED Başkanı Adil Müftüoğlu, Turkcell Uluslararası Genişleme Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener ile Solidpass CEO'su Selahaddin Karataş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

TÜTED Başkanı Adil Müftüoğlu, gelişen ekonomisiyle şu anda dünyanın parlayan yıldızlarından olan Türkiye'de, telekomünikasyon ve bilişim alanında da yaklaşık 8-10 senedir ciddi bir atılım içine girildiğini belirterek, ''Türkiye'deki bilişim sektörü, bu seneyi 35-40 milyar dolarlık bir hacimle kapatma imkanına sahip olacak. Hatta bazı otoriteler bu rakamın 40 milyar doları aşabileceğini söylüyor'' dedi.

Türkiye'de elektronik haberleşme sektöründe sadece Türk Telekom ile Turkcell, Vodafone ve Avea mobil işletmecilerinin yaklaşık 25 milyar liralık bir hacimle seneyi sonlandıracaklarının tahmin edildiğini aktaran Müftüoğlu, 2012 yılında 3. çeyrek yatırım tutarının 2,5 milyar liraya ulaştığını, sadece bu 4 işletmecinin 3,5 milyar liralık yatırım hacmiyle seneyi kapatacaklarını ifade etti.

Türkiye'deki sabit ve mobil trafik miktarının 2011'de 169 milyar dakika olarak gerçekleştiğini hatırlatan Müftüoğlu, 2012 yılı sonunda ise 180 milyar dakikayı aşması beklendiğini ve zaten 3. çeyrek sonunda 140 milyar dakikalık bir kapasiteye ulaşıldığını kaydetti.

Tüm dünyada görüldüğü gibi Türkiye'de de sabit telefondan mobil haberleşmeye doğru hızlı bir kayış olduğuna işaret eden Müftüoğlu, şunları kaydetti:

''Şu anda Türkiye'de 14 milyon sabit telefon abonesi var. Geniş bant internet aboneliğinde ise büyük bir başarı hikayesi yaşanıyor. Geniş bant internet aboneliği 4 yılda 3 kattan fazla artarak günümüzde 20 milyon aboneye ulaşmış durumda ki bunun yarısı mobil internet erişimi olarak kayda geçiyor. Mobil pazarda 68 milyon abone bulunuyor. 3G abone sayısı 40,3 milyon. Türkiye mobil haberleşmede kullanımda Avrupa ülkeleri arasında birinci sıraya yükseldi. Dakika bölü ay kullanımı Türkiye'de 299 dakika. Fiber altyapı 200 bin kilometreye ulaşmış ki bunun 122 bin kilometresi omurgayı oluşturuyor.''

Müftüoğlu, tekstilden gıdaya, inşaattan savunmaya ve eğitime kadar bütün sektörlerdeki paydaşların başarılarının veya başarısızlıklarının bilişim sektöründeki gelişmelerden etkilendiğini ve paydaşların bilişim ve telekomünikasyon sektöründen yaralandıkları oranda bir rekabet avantajı sağladıklarını sözlerine ekledi.


''Türkiye'yi fiber optik ağlarla örmeliyiz''-


Turkcell Uluslararası Genişleme Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener de 2000'li yılları yaşayan insanların mobil devrim adı verilen büyük bir değişime tanıklık ettiğini dile getirerek, SIM kartlarının 90'lı yıllarda sadece konuşmak için kullanılırken bugün evrensel kimlik konumuna geldiğini kaydetti.

Yener, Türkiye'de hemen hemen tüm bankaların internet bankacılığına cep telefonlarına gelen şifrelerle giriş yapıldığını, devletin de cep telefonu içindeki SIM kartlarının evrensel kimlik olması yönünde dijital imza adıyla bir aksiyon aldığını ifade etti.

Türkiye'nin fiber otoyollarına ilişkin bir açılım yaratması gerektiğine dikkati çeken Yener, gelecekte bir noktada artık frekans sıkışması başlayacağını söyledi.

Fatih projesini desteklediklerini, ama içinde SIM kart da olmasını istediklerini belirten Yener, ''Önümüz açık ama fiber optik ağı konusunda devletin öncülük yapması, bunu operatörlere bırakmaması lazım. Ülkenin tamamını nasıl ki demir ağlarla örüyorsak, fiber optik ağlarla da örülmesi ve Türkiye'yi sadece mobil iletişimle değil bu mobil iletişimin taşınması için gerekli olan fiber optik ağlar konusunda da ciddi açılım yapılması gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir ise bugün teknoloji ve inovasyon olmadan iş yapmanın, hayatta kalmanın ve rekabetçi olmanın zorlaştığını vurgulayarak, iletişim sektörünün ve inovasyonun Türkiye ekonomisine itici güç ve değer katan unsurlar olduğunu söyledi.

Dünya Bankası'nın 2012 raporuna göre dünya nüfusunun yüzde 75'inin cep telefonu sahibi olduğunu aktaran Akdemir, gelecek sene 2,2 milyar kişinin akıllı telefon ve tablet kullanmasının beklendiğini ifade etti.

Akdemir, mobilitenin sağlık, ulaşım, eğitim ve finans gibi alanlarda verimliliği artırma, kolay ulaşılır olma ve birçok alanda hayatı kolaylaştırma noktasında fırsat eşitliği sunmada önemli kapıları açacağını belirtti.
 


yasin-48

Üye
walla ne yalan söyleyeyim bendede yok
 
___kaptan___

___kaptan___

Üye
Haber için :tşk:
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
:rica:
 
Kingmortall

Kingmortall

Üye
bende sadece n8 var akıllıdan sayılıyomu :hmmm
 
___kaptan___

___kaptan___

Üye
Bende de süper akıllı Nokia E7 var :kıskıs:
 
Scuderia.

Scuderia.

Üye
Benim akıllım 701 :)
 
badmus

badmus

Üye
Galaxy tab 10.1 & Galaxy s3 ama Tam anlamiyla akilki degiller bence suan. Turkiyenin heryerini fiberoptik aglarla ormeliyiz sozune sonsuz sekilde katiliyorum cunku su anda internet en buyuk problemim. Dunyada en pahali interneti kullaniyoruz sanirim.

Istegim = yüksek hiz , sinirsiz kota , uygun fiyat.
cok zor olmasa gerek :hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt