Kablosuz sarj nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
Kablosuz sarj nedir?
Kablosuz şarj teknolojisi nasıl çalışıyor?
İsmi son zamanlarda çok anılan, Lumia 920'de de bulunan "kablosuz şarj" nedir, nasıl çalışıyor?

Her ne kadar kablosuz bir dünyada yaşadığımızı düşünsek de, tüm kablosuz cihazlarımız bir noktada elektrik prizine bağlı bir kabloya muhtaçlar. Ancak bugün kullanılmaya başlanan bir teknoloji var: kablosuz şarj. Peki bu teknoloji neler sunuyor ve nasıl çalışıyor?

Kablosuz şarj nasıl çalışır?

"Kablosuz şarj" ile genellikle indüksiyon yoluyla şarj etme kastedilir. Bu teknoloji, manyetik bir alan oluşturan bir istasyona sahiptir. İndüksiyon bobiniyle donatılmış bir cihaz, fiziksel bir kablo bağlantısına gerek duymadan şarj olabilir.

Kablosuz diş fırçalarında ve diğer banyo araç gereçlerinde kullanılan teknoloji, yavaş şarj etme gibi bir dezavantaja sahiptir. Ancak diş fırçası gibi banyo eşyalarını günde sadece birkaç dakika kullandığımızdan bunun bir önemi yoktur.

Birçok cihaz, gerekli donanıma sahip olmadığı için bu teknolojiden faydalanmak için bir kılıf veya adaptöre ihtiyaç duyar.

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve asigsasi

asigsasi

asigsasi

Üye
[video=youtube;gqL4aZ2U0p0]http://www.youtube.com/watch?v=gqL4aZ2U0p0[/video]

haber için teşekkürler bende video koyayım tam olsun

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Haber için :tşk:

Black-killing

Black-killing

Üye
Gönderi için :tşk:

phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim

Buğra60

Buğra60

Üye
Çok iyi çok güzel. Ama benim anlayamadığım bir şey var. Kablosuz şarj diyoruz, ama aletin üstüne koymadan şarj olmuyor. E buradaki avantaj ne? Yani telefonun ucuna bir kablo bağlamamak mı bir avantaj? Sonuçta yine bir yerde durmak zorunda değil mi? Eğer benim anladığım şekildeyse ha kablosuz ha kablolu, ne farkeder? Ben mi yanlış anladım bu olayı yoksa gerçekten böyle mi?

ecel54

ecel54

Üye
:tşk:

şeyhülislam

Üye
Çok iyi çok güzel. Ama benim anlayamadığım bir şey var. Kablosuz şarj diyoruz, ama aletin üstüne koymadan şarj olmuyor. E buradaki avantaj ne? Yani telefonun ucuna bir kablo bağlamamak mı bir avantaj? Sonuçta yine bir yerde durmak zorunda değil mi? Eğer benim anladığım şekildeyse ha kablosuz ha kablolu, ne farkeder? Ben mi yanlış anladım bu olayı yoksa gerçekten böyle mi?

gercekten oyle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt