Jolla Akıllı Telefon Yeni Bilgiler Gelmeye Devam Ediyor

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Jolla Akıllı Telefon Yeni Bilgiler Gelmeye Devam Ediyor
Nokia ile Intel bir zamanlar MeeGo adında ki işletim sistemini geliştiriyorlar. Daha sonra Nokia’nın projeden ayrılması ile birlikte Intel şu an projeyi Tizen OS adı altında Samsung ile geliştirmeye devam ediyor.Nokia‘nın MeeGo geliştirme ekibi de Nokia‘dan ayrılmış ve Jolla adında ki bir şirketi kurmuşlardı.



Jolla, MeeGo‘yu Sailfish OS adı altında geliştirmeye devam ediyor. Firma geçtiğimiz günlerde de ilk akıllı telefonu Jolla‘yı gün yüzüne çıkarmıştı. Bu yeni akıllı telefonunun bazı bilgilerini paylaşan Jolla, daha detaylı bilgiler vermeye devam ediyor.

Yeni bilgilerle birlikte, akıllı telefonun teknik özelliklerine bakacak olursak eğer, 4.5” büyüklüğünde ve 960×540 piksel çözünürlüğünde IPS LCDdokunmatik ekran sahip olacak. Ekran 6 nokta çoklu dokunmatik ekran olacak ve Gorilla Glass 2 desteği içerecek.

Jolla akıllı telefon 1.4Ghz saat hızında çift çekirdekli işlemci içerenQualcomm Snapdragon yonga setinden güç alacak. Arka yüzünde 8MP, ön yüzünde de 2MP kamera içerecek. 1GB sistem belleği ile birlikte 16GBdahili veri kapasitesi ile gelecek olan akıllı telefon 2.100mAh batarya içerecek.

Jolla, 131mm x 68mm x 9.9mm ölçülerinde ve sadece 141gr ağırlığında olacak. Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0 + HS, A-GPS, NFC desteğine de sahip olacak olan akıllı telefonun fiyatı ise 400€ olarak belirlenmiş.

Jolla akıllı telefon yeni bilgiler gelmeye devam ediyor
 
fk555897

fk555897

Üye
Tasarımı çok güzel.
 


Üst Alt