java antivirüs

Sponsorlu Bağlantılar

erex

Üye
İlk J2me Tabanlı Cep Telefonu Virüsü

Rus anti-virüs firması Kaspersky Lab J2ME (Java 2 Platform, Micro Edition) destekleyen cihazları hedefleyen ilk virüsü tespit ettiklerini duyurdu.

Redbrowser.A olarak tanımlanan virüs J2ME desteği olan telefonların pek çoğunda çalışıyor. Virüs yazarlarının Symbian tabanlı akıllı telefonların dışındaki platformları da hedeflemesi endişeleri artırıyor.

Redbrowser.A kendisini ücretsiz WAP browser olarak gösteren J2ME tabanlı bir Java Midlet. Telefona bulaştığında yüksek ücret ödenen bazı telefon numaralarına SMS mesajları gönderiyor ve kurbanın faturasının kabarmasına yol açıyor.

Virüs bulaşan kullanıcılar her bir mesaj için 5 ile 6 dolar arası bir ücret ödüyorlar.

Kaspersky Lab’den Shane Coursen virüse henüz çok rastlanmasa da mobil virüslerinin hedeflerini genişlettiğine iyi bir kanıt olduğunu söylüyor.

Redbrowser.A virüsü telefona Internet’den (bir WAP sitesi), Bluetooth ile veya bilgisayardan indirilip çalıştırıldığında bulaşıyor
(JAVA TABANLI 1 TANE VİRÜS BULUNDU...:pro:)
Kaynak: htt p://www.eweek.com/article2/0,1759,1932365,00.asp?kc=EWRSS03129TX1K0000614
h ile ttp yi birleştirin (üye olmayanlarında girebilmesi içindir)

Dipnot: Virüslerin jar yada jad olması zorunlu değildir.

caner90

caner90

Üye
????

greenmahaou

greenmahaou

Üye
symbianlara bile zor virüs bulaşırken :D ne javası :D

domovoi

Üye
link:

--------------- Ekleme ---------------

link:

işte bu kadar nod32 java antivirüs istemiyor muydunus hani teşekkür:yuru:sn::alkis:turkiye::bottom:

srhn123

Üye
yuck sana diom bilmiş gibi konuşma benim tele bulaştı işte

sebahattinART

sebahattinART

Üye
kardeş hepiniz süper diyonuz java tellere virüs bulaşmaz diyonuz ama benim telefon nokıa 6120c öylebir virüs bulaşıyor ki görmeniz lazım .......:hmmm:hmmm

berkaytunali95

berkaytunali95

Üye
Java da virüs olmaması sony ericsonun kıyaklıgını açıklıyor aaabbiii :D
:ehe sadece sony ericson mu nokia series 40 Modelleri :oke:

kardeş hepiniz süper diyonuz java tellere virüs bulaşmaz diyonuz ama benim telefon nokıa 6120c öylebir virüs bulaşıyor ki görmeniz lazım .......:hmmm:hmmm

Kardeşim Oda Java DestekLer Ama o Symbian Ona bulaşır s60 konularında bulursun bi bak :oke:

2gssss9

Üye
ben inanmıyorum

fedai24

Üye
kardeş nasıl bulaşmıyo benimki java günde 2 tane virüs buluyo

you dead

Üye
kardes sıte guruntulenemez dıo bende

yaw java telefonlara vıus bulasmıosa bu programı nıe yapmıslar :D

H/\S/\N

H/\S/\N

Üye
java telefonlara virüs bulaşmaz boşuna arama.

mhmmdtnng

Üye
Abi javada nasıl virüs olmaz ya telefonum virüsten can çekişiyor :(

alonewolf007

Üye
javalara virüs bulaşsa bile çalışmaz

sebahattin45

Üye
sagol

selman_ogun

Üye
Ben sony ericsson w910i kullanıyorum ve telefonumda virüs olduğundan şüpheleniyorum. Çünkü telefon sürekli kapanıp açılıyor kendi kendine. Tamam java telefonlarda telefonun hafızasında virüs olmuyor ama hafıza kartına bulaşıyor. Bu yüzden de antivirüs arıyorum.

fdks

Üye
yani örnegin bana 2 mesaj geldi ve meşaj böülünün gelen kutusu artık açılmıyo ve gelen mesajlarada bakamıyorum :angry:

CarTiell

CarTiell

Üye
ama telefonum çok yavaşladı oyun oynarken bile donuyo artık telefon java .sis desteklemiyor model 8900e