Japonya'da Görülen "Hikikomori" Hastalığı Şimdi de Türk Gençliğini Tehdit Ediyor !..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Japonya'da Görülen "Hikikomori" Hastalığı Şimdi de Türk Gençliğini Tehdit Ediyor !..

Japonya’da sayıları 300 bini aşan genci etkisi altına alan "hikikomori" hastalığıyla bir kayıp kuşak yetişiyor. Japon psikiyatristlerin üzerinde çalıştığı hastalığın kelime anlamı "Elini ayağını çekmek." Bu gençler de hayattan el ayak çekip odalarına kapanarak zamanlarının çoğunu bilgisayar başında geçiriyorlar.

Yemeklerini burada yiyip uyuyor, hatta tuvalet ihtiyaçlarını bile odalarında gideriyorlar. Psikolog Alanur Özalp, Hikikomori’nin Türk gençlerini de tehdit etmeye başladığını söyledi. Özalp, odalarından çıkmayan, sürekli bilgisayar oyunları oynayan bu gençlerin antisosyalleştiğini kimseyle konuşmadığını belirterek, ciddi anlamda tedaviye gereksinimleri olduğuna dikkat çekti. Hikikomorinin hastalık olduğunun fark edilmediğini vurgulayan Özalp, "Bu tür psikolojik rahatsızlıklarda, tedaviye erken başlamak çok önemli. Aileler ders çalışıyor zannedip takip etmiyorlar. Çocuklarının bilgisayarda yaptığı şeyi görmeleri lazım. Yanlarına gidip bakmaları gerekiyor. Girdikleri siteleri takip etmeleri, oyun mu oynuyor ders mi çalışıyor anlamaları gerekli" diyor. Hikikomori’nin pençesine yakalanan gençler, genellikle sosyal ilişkilerinde yetersiz ve çekingen oluyor. Sanal alemde kendilerini daha rahat hissediyorlar. Ancak hastalık ilerledikçe, saldırgan olup, sonu cinayetle biten tartışmalar bile yaşayabiliyorlar. Kötü bitmiş gençlik aşkları, sınav maratonu gibi problemler de hastalığı tetikliyor.

mservank

mservank

Üye
babam bu yazıyı okusa kesin bana bu hastalığın teşhisini koyardı kesin verdiğin bilgiler için tşk

POWER

POWER

Üye
Hastayız yaw...

prince of hell

prince of hell

Üye
aynen :(

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bende war bu hastalık :)

Altun.

Altun.

Üye
knight online travian vb böle yapıye genellikle :D:D ama ben traviandan wazgeçmeme:D:D:D

researcher

Üye
bu hastalık ozellikle forumlardan bulasıyomus....maxicep bi salgına sebep olabilir......zaten tasıyıcı arkadaslar varmıs.....:)

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Bu hastalığa yakalananlar tuvalet ihtiyacını bilgisayarın olduğu oda'da gideriyormuş. Peki odanın neresine? Bilgisayar kasasının için içine mi, pencereden aşağı mı, MSN yoluyla tuvalete mi?

Abartmışlar..

researcher

Üye
lazımlık kullanıyolardır belki.... :)

mservank

mservank

Üye
evet ya tuvaletini nereye yapıyolar bunlar iyice hastaymış hepsi bende var çok şükür bi tuvalet alışkanlığı yok odada yapmak gibi yoksa ben de ever kapandım dışarı çıkmıyorum bütün gün bilgisayarın karşısında o bana bakıyor ben ona bakıyorum

POWER

POWER

Üye
mskmurat bak demedi deme sonra bilgisayarınla aranda bişi war sanacam :D

a21a

a21a

Emekli Yönetici
4 yıl önce bende 2 ci bilgisayarımı aldığımda bende öyle idim.. boyun ağrılarımdan sınır koydum kendime.. yoksa bende hikikomori olmuştum.:)

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
babam bu yazıyı okusa kesin bana bu hastalığın teşhisini koyardı kesin verdiğin bilgiler için tşk

eyvallah saolasın mskmurak :oke:

bu hastalığa yakalananlara acil şifalar diliyorum :sn:

kingenes

kingenes

Üye
abi benim alakam yok o hastalıkla ama maxicep bana onu da yapabilir :)

c3r3n

c3r3n

Üye
ilginç :pro:

Exalans

Exalans

Üye
olabilir ama aile kavramı olan toplumlarda zor biraz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt