Japonya felaketine Google'dan yardım geldi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

abcdefgh12

Konu Sahibi
Japonya felaketine Google'dan yardım geldi

Sabah saatlerinde Japonya'da yaşanan 8.9 şiddetindeki depremin ardından Google, depremde kayıp kişilerin bulunmasına yardımcı olmak amacıyla Person Finder uygulamasını başlattı.

Bu sabah saatlerinde Japonya'da yaşanan büyük felaketin ardından internet dünyasında da büyük hareketlilik yaşanmaya başladı. Twitter, Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde 30 dakika içerisinde bu konuyla ilgili rekor paylaşımlar oldu. Video portalı Youtube'da anasayfasına bu felaketle ilgili canlı yayın video linklerini koymaya başladı. Teknoloji devi Google'da bundan önceki birçok depremde yakınlarını arayan ve birbirlerinden haberdar olmak isteyen kişilere yardımcı olmak amacıyla geliştirdiği Person Finder uygulamasını tekrar hizmete koydu.

Çok basit bir çalışma sistemine sahip olan Person Finder hizmetinde, I'm looking for someone'( Birini arıyorum) ve 'I have information about someone'( Biri hakkında bilgiye sahibim) adında 2 seçenek bulunuyor. Uygulamaya girenler bu seçeneklerden birini işaretleyerek, kayıp olarak düşündüğü kişinin isimlerini veya o bölge çevresinde, yakınında bulunan herhangi bir kişi hakkında bilgiye sahip olduklarını Person Finder'a iletiyorlar ve sistem'de girilen bilgiler arasında eşleştirme yaparak, bilgilerin aynı kişiye ait olduğunu düşündüğü kişi hakkında yakınları ve bilgisi bulunan kişilerle irtibat olanağı sunuyor.

kaynak:bilisimlive

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt