Japonlar Uzaya Konuşan Bir Robot Yolluyor

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Japonlar Uzaya Konuşan Bir Robot Yolluyor


Küçük Japon robot Kibo, çok yakında Japonya'dan uzaya doğru bir yolculuğa çıkıyor. 4 Ağustos tarihinde International Space Station'dan uzaya doğru yola çıkacak olan minik robotun ismi, 2.452 adet öneri arasından seçilmiş ve "Umut" anlamını taşıyormuş.

Kibo uzayda astronotlar ile iletişimde olurken, bir yandan da önemli tavsiyelerde bulunarak uzay yolculuklarında yeni bir devri başlatacak. Kirobo (Kibo-robot) projesinin yöneticisi Yorichika Nishijima ise yaptığı açıklamada, "Rusya'nın uzaya ilk çıkan ülke olduğunu, Amerika'nın Ay'a ilk insanı indirdiğini ve Japonya'nın da, uzaya insanlarla iletişim halinde olacak robotu yollayacağını," söylüyor.

Kibo'nun sahip olduğu yetenekler arasında yüz ve ses hatırlama teknolojisi, dil çözümleyici, kamera, duygu tanımlayıcı ve hatırlama teknolojisi ile Japonca konuşabilmek bulunuyor. 34 santim boyundaki robot uzaya çıkmadan evel, yer çekimi ve benzeri güvenlik testlerinden geçecek ve Ağustos ile Eylül aylarında uzayda olacak. Kibo'nun astronot partneri Japonyalı Koichi Wakta ise Kasım ya da Aralık ayına kadar robotun yanına gitmeyecek, bir araya geldikten sonra ise ikili Ocak 2014'te Dünya'ya inecek.

Tokyo Üniversitesi'nde yaratılan robot projesinin bir destekçisi de Toyota Motor Corporation. Bu arada ilk konuşan uzaylı olma şerefine kavuşacak olan Kibo'nun tamamı ile bir benzeri olan Mirata ise Dünya'da kalarak, Kibo'nun yaşayabileceği sorunlar için bir tür test ve çözüm merkezine dönüştürülecek.
 


ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
adamlar yapıyor
 
Baskentliia

Baskentliia

Üye
Japon işte

- - - Eklendi - - -

Japon işte
 
UpOneTR

UpOneTR

Üye
Oyuncak neden gidiyomuş üşendim okuumaya :)
 
UpOneTR

UpOneTR

Üye
Kibooo :)
Güzelmiş fotosuda şirin duruyor :)
 
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
uzayda konuşulmaz ki uzayda hava yok sesi hava iletir
 
  • Beğen
Tepkiler: GDDR5

Benzer Konular



Üst Alt