Haber Japan Display’den Akıllı Telefonlar Için 2560×1440 Piksel Ekran Duyuruları Geldi

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Japan Display’den Akıllı Telefonlar Için 2560×1440 Piksel Ekran Duyuruları Geldi
Akıllı telefonlarda bir sonraki dönem için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. PC segmentini bile geride bırakan hızlı gelişim ile akıllı telefonların hem donanım hem de yazılım özellikleri baş döndürücü şekilde ilerliyor. Diğer tüm donanım özelliklerini bir kenara bırakacak olursak eğer, akıllı telefon segmentinde üst seviyede 1920×1080 piksel Full HD ekranlar standart bir duruma gelmiş durumda.

Ancak görülen o ki Full HD ekranlar yeterli olmayacak. Geçtiğimiz gün12.1″ 4K çözünürlükte tablet ekranını duyuran Japan Display, şimdi de akıllı telefonlar için tasarladığı 5.4″ büyüklüğünde ve 2560×1440 pikselçözünürlüğünde yeni bir ekran ile karşımıza çıktı.

Bu yeni ekranın ekran piksel yoğunluğu 543ppi. Japan Display‘in yeniTFT LCD ekranı 1500:1 kontrast oranı ile 160 derece izleme açısı sunuyor.

Bu yeni ekranı büyük ihtimal ilk olarak Sony‘nin Xperia modellerinde görebiliriz. Bilindiği üzere Sony, Toshiba ve Hitachi ile Japan Displayarasında işbirliği anlaşması var. Bu sebeple de Sony, bu üç firma arasında bu yeni yüksek çözünürlükte ki ekranları kullanan en büyük akıllı telefon üreticisi olacak.

Japan Display ayrıca 6.2″ büyüklüğünde ve yine 2560×1440 pikselçözünürlüğünde dokunmatik ekran duyurusu yaptı. Bu ekranın da ekran piksel yoğunluğu 473ppi.

Henüz bu yeni ekranların ne zaman akıllı telefonlar üzerinde karşımıza çıkacağını bilmiyoruz, ancak 2014 ikinci yarı gelmesi büyük ihtimal.

Japan Display’den akıllı telefonlar için 2560×1440 piksel ekran duyuruları geldi

• Beğen
Tepkiler: Buğra

PriZm

PriZm

Üye
Yuh.. hangi donanımla o çözünürlüğü kaldıracaklar merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Dede, Pikkaccu ve boran9999
erko merko

erko merko

Üye
S800 bile 1080p'de oyunlarda sabit 60fps veremiyorken o çözünürlükte nasıl bir donanım kullanıcaklar acaba ? i7 + amd radeon 290x gibi birşey lazım :D

Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
Tamam ben bu sene telefon almıyorum 2014 de erteledim :D

• Beğen
Tepkiler: mesutgaga
boran9999

boran9999

Üye
+ Bunca çözürlüğün o ufak ekranda ne gibi avantajları olur bunuda ben merak ettim! :)
Aslında 3840 x 2160 pixel çözürlülüğüde beklemiyor değilim UHD ;)

LimePie

LimePie

Üye
abarttılar iyici artık cep telefonu ne hale geldi sanki yanımızda tv taşıyoruz :)

big.LITTLE

big.LITTLE

Üye
Tamam 2k tamam ppi patlaması yaşıyor ama TFT ne alla sen :ah

PriZm

PriZm

Üye
O kısmınıda yazılımsal olarak düzeltecekler sanırım.Bravia Engine gibi.

Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
Hiç gerek yok böyle atraksiyonlara :no:

Seglopsi

Seglopsi

Üye
adreno 420 duyurulmuştu sanki, gerçi o da kaldırır mı bilemiyorum. 25+ fps o çözünürlük için yeterli olur. sanırım insan gözü 23.98 fps'in üzerini algılayamıyordu.

fk555897

fk555897

Üye
Tasarım olarak şık görünüyor ama stabil çalışması da önemli. Ayrıca herşey oyun değil. Japon'ların oyun için de iyi bir donanım düşündüklerini düşünüyorum.

MaxipmaN

Üye
3.0ghz işlemci koyarlar buna şimdi :D

Seglopsi

Seglopsi

Üye
aslında işlemcilerin görüntü üzerinde pek artısı yok. 2 ghz veya 3 ghz olmuş performans ancak %5-10 arası değişir. burada ram ve gpu'nun performansları olayları belirleyen etmenler. aynı iphonelardaki mantık gibi, yüksek tepki hızına sahip bir ram ve güçlü gpu.

PriZm

PriZm

Üye
adreno 420 duyurulmuştu sanki, gerçi o da kaldırır mı bilemiyorum. 25+ fps o çözünürlük için yeterli olur. sanırım insan gözü 23.98 fps'in üzerini algılayamıyordu.
60 fps*

aleranol

aleranol

Üye
mobil ortami gec. pcde bile intel hd 4000in 1080pde yetersiz kaldigi birton oyun var. mobil hocbir donanim bnu kaldiramaz

0MG90

0MG90

Üye
O kadar hd ye ne gerek var ki anlamıyorum

Üst Alt