J Amotisör'ün Sırrı Ortaya Çıktı..

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
J Amotisör'ün Sırrı Ortaya Çıktı..
Daha önceleri üzerine konuşulan "J amortisör"ün sırrı ortaya çıktı ve Formula 1 araçlarında olağan elemanlarlar olma yolunda.



Daha önceki haberlerde Renault'un buna benzer bir teknolojiyi, casusluk skandalı (McLaren-Renault arasındaki) nedeniyle ertelediği konu edilmişti.

Noel öncesindeki Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında, Mackereth'in çizimleri arasında J amortisör adında bir parçanın olduğu ortaya çıkmıştı.

Haziran ayında Montreal'de Renault şef mühendii Pat Symonds "J amortisör de ne" demişti.

Symonds'ın bu cevabı bir gizleme içeriyomuş gibi görünüyordu ama sonraında Force India'dan Mike Gascoyne, 2008 araçlarında "sabit amortisör" kullandıklarını açıklamıştı.

'J-amortisör', rakiplerin sistemin asıl ne yaptığını anlamaması için verilmiş bir kod adıydı

McLaren bu sistemi 2005'ten bu yana kullanıyor, yani Renault'un kütle amortisör sisteminin yasaklanmasından 1 sene evvelinden itibaren.

McLaren'in 3 sene önce, J amortisörün patent sahibi ünlü Cambridge Üniversitesi ile özel bir gizlilik anlaşması imzaladığı ortaya çıktı.

Business Weekly, McLaren anlaşmasının zamanın dolduğunu, Cambridge'nin J amortisörü önde gelen amortisör firması ve F1'in tedarikçisi Penske RAcing Shocks'a izin verdiğini açıkladı.Böylelikle diğer takımlara da bu sistem verilebilecek.

Penske Racing Shocks'un teknik sorumlusu Jim Arentz: "Cambridge'nin yaratıcılığının Penske ile bütünleşeceğine ve motor sporlarında bu elemanın daha da yükseleceğine inanıyoruz."
 

Benzer Konular



Üst Alt