İzmirde At Binme Yerleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
İzmirde At Binme Yerleri
İzmirde at Çiftliği
izmirde at binme yerleri
izmirde at çiftlikleri



KAZAK KIMIZ VADİSİ AT ÇİFTLİĞİ İZMİR

Kazak Vadisi, İzmir’e yaklaşık olarak yarım saat uzaklıktaki Kemalpaşa ilçesi sınırları içerisinde. Kemalpaşa’yı geçtikten sonra Torbalı Selçuk karayolunda 4 Km kadar gidip, sağdaki toprak yoldan 800 metre kadar ilerledikten sonra Kazak Vadisine ulaşılıyor. Giderken Kazak Vadisi, yahut Kımız Çiftliği yazan tabelalar işinizi kolaylaştıracaktır.
Çiftlik Nif dağının eteklerinde, ormanın kıyısına kurulmuş. Çevresi ağırlıklı olarak zeytin, çam ve çeşitli meyve ağaçlarıyla çevrili.
Çiftlikte betonarme olarak yapılmış bir otağ var. Burada sergilenen yöresel el sanatları ürünlerinin tanıtımı ve satışı yapılıyor. Ayrıca otağdaki görevliler tarafından konuklara Kazak kültürü hakkında bilgi veriliyor.
Çiftliğin lokantasında geleneksel kazak yemeklerini tadabilir, kımız içebilirsiniz. Lokantanın mönüsünde kolay kolay her yerde yeme olanağı bulamayacağınız çok değişik lezzetler var: Dana etli sebze, Özbek pilavı, buharda pişmiş mantı, kespe köje çorbası, bavursak, alaş salatası, çiğ börek, özel hazırlanmış sucuk kazı, kavurdak, şaşlık, kömürde tavuk budu, ızgara köfte bunlardan aklıma gelenler.
Ayrıca çiftlikte beslenen koyunların sütünden üretilen yoğurt, peynir ve yine çiftlikteki atların sütünden üretilen kımızın satışı da yapılıyor. (Kımızın 200 ml’lik şişesi 3,5 Lira)
İçmeyenler için; Türk'lerin geleneksel içkisi olan kımız, sulu ayran kıvamında bir içecek. Tadı biraz kefiri andırıyor. Çok yararlı olduğu değişik kaynaklarda anlatılmakla birlikte, eğer birkaç kişi gidecekseniz öncelikle bir tane isteyip tadına baktıktan sipariş vermenizde, yahut satın almanızda yarar var. Damak tadınıza uygun olmayabilir, paranız boşa gitmesin.
Çiftlikte ata binme olanağınız da var. Haflinger (doğru yazmışımdır umarım) cinsi olduğunu öğrendiğim atlar çok uysal hayvanlar. Bu gidişimde ata binmediğim için sormadım ama; 3-4 ay öncesinde manejde 10 dakikası 5, ormanda rehber eşliğinde yaklaşık yarım saat süren tur ise 19 Liraydı.
Bunların dışında çiftlikte ve çevresindeki ormanda yürüyüş yapabilir, keyifli bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Kışın yumuşak geçmesinden olsa gerek, her taraf papatyalar, gelincikler ve ismini bilmediğim onlarca çeşit çiçekle doluydu.


KONVOY COUNTRY CLUB BİNİCİLİK KULÜBÜ

Bozyer Mevki, Kumevleri No:21
Turgut Köyü Seferihisar - İZMİR
Tel.: 0.232. 776 60 97
Faks: 0.232. 776 66 17

web site : Konvoy Country Club


İZMİR ATLISPOR

Uğur Mumcu Caddesi - No:126
Buca/İzmir

Tel: 02324873195

web site : Izmir Atli Spor Ihtisas Kulubu - Anasayfa


RAHATLA AT ÇİFTLİĞİ

Dörtyol Mevkii Shell - Opet istasyonları arası
Urla/İzmir
Tel : 0 232 754 65 71

web site : Rahatla'da rahatla..


İzmir Belediye Binicilik Atlıspor Kulübü
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
3K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
894
Doğuş Pertez
haydaravısyon
Cevap
17
Görüntüleme
2K
papakudioflu
Mali Özdemir
Cevap
0
Görüntüleme
4K
Mali Özdemir


Üst Alt