İzmir Barosundan FAŞİZM uyarısı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
İzmir Barosundan FAŞİZM uyarısı
İzmir Barosu, yüksek yargıda değişiklikler içeren yasa tasarısını, 4 Şubat’ta, tutuklu dosyalar hariç diğer dava duruşmalarına girmeyerek protesto edecek. İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, “Söz konusu tasarı, mevcut sorunları çözmekten uzak olduğu gibi, yüksek yargıyı, siyasi iktidarların etkisi altına alacak bir düzenlemedir. Mevcut haliyle kabulü mümkün değildir. Siyasi iktidarlara bağımlı bir yargıyı kabul etmeyeceğimizin ihtarı olarak, cuma günü, tutuklu dosyalar hariç diğer davaların duruşmalarına girmeme eylemi yapacağız” dedi.

Ülke, dikta rejimine yönelir
Yönetim kurulu üyeleri ve meslektaşlarıyla birlikte Bayraklı Adliyesi’nde basın açıklaması yapan Pekdaş, şöyle devam etti: “2007 ile 2011 tasarıları arasında geçen zamanda değişen tek şeyin, dairelere üyeleri atayacak HSYK’nın yapısındaki değişiklik olduğunu farkındayız. Bu durum, kamuoyunda, HSYK atamaları eliyle yüksek yargıyı ele geçirmeye yönelik çalışmanın yapıldığı şeklindeki haklı kaygıyı destekler niteliktedir. Hükümetin yargıyı ele geçirmesi ya da yargı üzerinde etkisinin bulunması durumu, hatta en azından böyle bir algı dahi demokratik rejimin temellerinden biri olan kuvvetler ayrılığı ilkesini ortadan kaldıran, ülkeyi dikta rejimine yönelten bir durumdur. Dikta rejimine karşı koymak ise tüm hukuk kurumlarının ve en başta baroların kaçınılmaz görevidir.”

Narlıdere’de Avkıran-Güler gerginliği
Narlıdere’de kuaför Huriye Vural’ın geçen pazar cenaze töreninde karşılaşan Güzelbahçe eski Belediye Başkanı Üyesi Ertan Avkıran, kazada yeğenini kaybeden Oba Otel’in sahibi ve Ak Parti Güzelbahçe eski İlçe Başkanı Nejdet Güler’le tartıştı. Avkıran, iddiaya göre “Benim cezaevine girmeme neden olanlardan biri sensin” diyerek Güler ile tokalaşmadı. Ertan Avkıran ve oğlu Murat ile Nejdet Güler arasında tartışma çıktı. Üç kişi birbirlerinden şikayetçi oldu. İfadeleri alınan baba-oğul Avkıranlar ile Nejdet Güler serbest bırakıldı.

Karşılıklı cam kırıldı
Bu olayın ardından saat 16.00’da Turgay Ergin’e ait Yalı Mahallesi’ndeki işyerinin camı kırıldı. Bu kez saat 24.00’te Nejdet Güler’in otelinin çalışanları olduğu öne sürülen üç kişi, Ertan Avkıran’ın Güzelbahçe Polis Merkezi karşısındaki işyerinin camlarını kırdı. Tüfekle yakalanan K.F. ile G.Ç. ve U.T. tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı.

Gemi söküm işçisi, iple kendini astı


Aliağa İlçesi Atatürk Mahal-lesi’nde bakkal Ramazan Uyan dün saat 07.00’de işyerinin karşısındaki apartmanın önünde, korkuluklara urganla asılı birinin çırpındığını gördü. Uyan ipten aldığı, intihara teşebbüs eden kişinin müşterisi Dursun Ateş olduğunu fark etti. Psikolojik sorunları olan gemi söküm işçisi Ateş’in boğularak öldüğü belirlendi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
406
HeiLmasTer®
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
302
HeiLmasTer®
HeiLmasTer®
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
656
HeiLmasTer®


Üst Alt