İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Gözaltında!

Sponsorlu Bağlantılar

omayra

Üye
    Konu Sahibi
İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Gözaltında!
Hakime rüşvet gözaltısı



İzmir'de, çıkar amaçlı suç örgütü kurup, yüksekle faizle para vererek, geri dönüşümünü silahlı adamları aracılığıyla sağladığı ve haksız menfaat elde ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan işadamı V.O.Ç.'yi 350 bin YTL rüşvet karşılığında tahliye ettiği ileri sürülen 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı A.K polis tarafından yakalandı. Hakim Evi'nde gözaltına alınan A.K.'nin emniyette sorgusunun sürdüğü bildirildi.

'de tahliye karşılığı rüşvet almakla suçlanan 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı A.K. ile birlikte 9 avukatın da aralarında bulunduğu toplam 17 kişi ‘yengeç’ adı verilen operasyonla gözaltına alındı. Hakim A.K.'nin kardeşi H.K. ile avukat olan yeğeni M.K.'nin de gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi.


Daha önce de Kayseri’de görev yaparken bir hakim ve savcıyı rüşvet alırken yakalayıp, meslekten attıran Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’ün talimatıyla gerçekleştirilen operasyonun teknik takibinin 6 ay önce başladığı, dün akşam saatlerinde para teslimin yapılması üzerine gözaltılar için düğmesine basıldığı öğrenildi.

Yargı camiasında büyük şok etkisi yaratan rüşvet operasyonu ’de Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’ün talimatıyla başladı. Cezaevinde bulunan bazı tutukluların, avukatlarının kendilerine, para karşılığı serbest bırakılabilecekleri yönünde teklif getirdiğini yazılı olarak bildirip şikayette bulununca, olayla ilgili olarak çok yönlü araştırma başlatıldı. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’ün talimatıyla 6 ay önce Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Ekipleri sıkı bir teknik takip başlattı.


AVUKATIN İŞYERLERİNE KAMERA
Şikayete konu olan olaylarla ilgili olarak birden fazla avukatın işyeri ve araçlarına ‘böcek kamera’ denilen kamera sistemi yerleştirilerek, teknik takip imkanı sağlandı. Avukatların kendi aralarındaki görüşmeleri ve mahkeme başkanı A.K. ile yaptıkları görüşmeler tek tek kayıt altına alındı. Kayıtlarda mahkeme başkanı A.K.’nin, kardeşi H.K. aracılığıyla, cezaevinde bulunan ve dosyasına baktığı çete lideri olmakla suçlanan 38 yaşındaki V.O.Ç.'nin tahliyesi için anlaşma yaptığı tespit edildi. Bu bulgular üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Bakanlığı’ndan mahkeme başkanı ve birlikte hareket ettiği avukatlar için soruşturma ve operasyon izni aldı.


RÜŞVET PARASI MUĞLA'DA VERİLDİ
Dün V.O.Ç.'nin tahliye edilmesi üzerine, Savcı Murat Gök, operasyona başlanması talimatı verdi. Teknik takibe alınan zanlılardan olduğu belirtilen, hakim A.K.’nin yeğeni, Barosu avukatlarından M.K.’nin Muğla’nın Ortaca İlçesi'ne, rüşvete konu parayı almaya gittiği öğrenildi. Takip eden polis, Muğla Barosu’na kayıtlı avukat A.E.'den tahliye karşılığı hazırlanan ve polis tarafından seri numaraları alınmış, kayıt altındaki rüşvet parasını alan M.K.'yi suçüstü yakaladı. Muğla’daki operasyonun sonuçlandığı haberi üzerine bir polis ekibi de mahkeme başkanı A.K.’yi gözaltına almak için Karşıyaka’daki evine baskın yaptı. Başkanı evinde bulamayan polisler, yine Karşıyaka’da bulunan Bostanlı Hakimevi’ne gitti. 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı A.K. rüşvet suçlamasıyla gözaltına alındı.


Mahkeme başkanı, avukat yeğeni ve rüşvet parasını veren avukat A.E’yi gözaltına alan polisler, uzun süre teknik takibe alınan ve başkanla rüşvet ilişkisi içinde bulunduğu iddia edilen Barosu avukatlarından N.Ç., A.D., B.Ö., S.K., M.İ.'yi, Muğla Barosu avukatlarından E.Ç., İ.C. ve hakim A.K.'nin kardeşi H.K.'yi de gözaltına aldı. Sabaha kadar rüşvet operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 17’yi bulurken, operasyonun sürdüğü ve aranan kişilerin bulunduğu öğrenildi.


RÜŞVETİN BONUSU
Devam eden operasyon kapsamında mahkeme başkanı dahil bütün gözaltına alınanların telefonlarının dinlenip, gizli kameralarla izlendikleri belirtildi. Operasyon için polisin özel bir biriminin, Adalet Sarayı önünde ve içinde yakın takip yapıp, sade vatandaş gibi adliyede gezinerek, gözaltına alınan avukatlarla diyalog kurdukları, bu şekilde rüşvet çarkının içine kadar girdikleri anlaşıldı. Ayrıca gözaltına alınan ve teknik takibi yapılan mahkeme başkanı A.K.’nin kayıt altına alınan telefon görüşmelerinde, ‘V.O.Ç.’in serbest bırakıldığı bilgisini karşı tarafa verdiği, beraberinde tahliyesine karar verdiği kardeşi A.Ç.’in ise ‘bonusu’ olduğunu söylediği iddia edildi. Gözaltılar ve aramalar gün boyu devam ederken mahkeme başkanı A.K.’nin bugün adliyeye sevk edileceği öğrenildi.


TAHLİYE EDİLEN ELE VERMİŞ
Mahkeme başkanın A.K.’nin gözaltına alındığı rüşvet çarkıyla ilgili olarak cezaevinden savcılığa mektup yazanlardan birinin de V.O.Ç. olduğu, kendisinden tahliye edilmesi karşılığında para istendiği yönünde şikayette bulunduğu belirlendi. V.O.Ç.'nin, rüşvet olarak istenen parayı temin ettirerek, kendisini para karşılığı tahliye edeceğini iddia eden mahkeme başkanı ve onunla birlikte çalışan diğer kişileri yakalattığı ortaya çıktı.


V.O.Ç: ÖNCE 1 MİLYON EORO İSTEDİLER
Cezaevinden tahliye edilen V.O.Ç. bugün öğle saatlerinde Çınarlı semtindeki Emniyeti Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şubesi'ne geldi. V.O.Ç. içeri girmeden önce basın mensuplarına, “19 aydır tutukluydum. Cezaevine ilk girdiğimde tahliye için benden 1 milyon euro istediler, bugüne kadar düşe düşe bu rakamı indiler” dedi.


DURUŞMA DÜN YAPILDI
Dün saat 14.00’te, V.O.Ç.'nin de aralarında bulunduğu 12 sanığın ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, tefecilik, usülsüzlük, tehdit’le suçlandıkları 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın son duruşması yapıldı. Duruşmanın sonunda tutuklu sanıklardan ikisi hakkında tahliye kararı çıktı. Tahliye edilenlerden biri V.O.Ç., diğeri kardeşi A.Ç. oldu. Cezaevinde işlemler tamamlanıp iki kardeş serbest bırakıldıktan sonra avukat A.E. de parayı teslim etti.


- 'den alıntıdır.


Bugün adliye bu haberle çalkalandı. Bir başkan için ve tabii avukatlar için ne kadar onur kırıcı bir durum! İddialar çok ciddi, deliller sağlam. Bakalım yapılacak yargılamada başkan ve avukatlar hakkında ne karar verilecek?
 


karides

Üye
Hakim 2005 yılında İzmir 9. Asliye Ceza Hakimiydi. Öncesinde de Diyarbakır DGM hakimiydi. Sicili çok parlaktı. Suçlamalar doğruysa kariyerine yazık oldu; ama bence kariyerinden ziyade kara paranın Türkiye'de olup olmadığı önemli. Suçlamaların doğru olduğunu kabul edersek, Türkiyede'ki tüm malvarlığı da gidecek şimdi.
 

omayra

Üye
    Konu Sahibi
Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı tutuklanmış!
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Böle Tepemizdeki İnsanlar bunu Yaparsa Sokakdaki İnsanlar Haksızmı.
 

@dministrator

Üye
özel yetkili ağır ceza mahkemesi başkanı asım korkut tahliye edilmiştir , suçsuz olduğu ortaya çıkmıştır ;
 

Benzer Konular

Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
353
Selim Baltaci
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
647
Doğuş Pertez
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
224
x-scarface
ilkanuver
Cevap
0
Görüntüleme
356
ilkanuver


Üst Alt