Haydar
Emekli Yönetici
Izgarada Et Pişirmenin İncelikleri
Izgara, sağlıklı bir pişirme yöntemi olmasının yanı
sıra yiyeceğe pişme sırasında özel bir lezzet
katar. Ayrıca, ızgarada pişen yiyecekler diyet
yapanlar için ve şeker hastalığı olan kişiler için
faydalıdır. Readers Digest dergisi ızgaradan en iyi şekilde
faydalanmanın 6 yolunu açıklıyor: 1. Yağlı et ve köftelerden kaçının ve ızgaranızı
deniz ürünleri ve yağsız et parçalarıyla doldurun.
Yağlı köftle ve sucukları yemek zorunda
değilsiniz. Tavuk, balık, sığır filetosu ya da bonfile
gibi daha sağlıklı seçenekleri tercih edebilirsiniz. 2. Tavuğunuzun derisini yüzün. Böylece kalori ve
doymuş yağdan kurtulacaksınız. Doymuş yağ kalp
hastalığı riskini artırıyor. 3. Etlerinizi sirkeli suda marine edin. Böylece,
sirke, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, çeşitli
baharatlar ile kendi karışımınızı hazırlayabilirsiniz. 4. Izgara kolay görünebilir. Ancak, ızgaranın nasıl
yapıldığını biliyorsanız kolaydır. Bir parça eti ne
sıklıkta çevireceğinizi ve bunu ne zaman
yapacağınızı biliyor musunuz? Buna benzer basit
ızgara sırlarını öğrenerek, daha eğlenceli, sağlıklı
ve güzel ızgaralar yapabilirsiniz. 5. Biraz kabak, patlıcan, mantarı da şişe
dizebilirsiniz. En sevdiğiniz sebze ve meyvelerin
çoğu, ızgaraya konduğunta yeni bir lezzetle sizi
büyüleyecektir. Bunları ızgaraya koymadan önce
biraz zeytin yağı sürün. 6. Yiyeceklerinizin lezzetli olması için paketler
içinde ızgaraya koyabilirsiniz. Akşam yemeğinizi
ızgarada yapmak mangalda pişmiş et ya da
közlenmiş mısır olması anlamına gelmiyor.
Pakette pişirmek, ızgara üzerinde değişik
yemekler yapmanıza imkan verecektir. Alüminyum folyoya biber, soğan, mısır, fasulye ve bunun gibi
istediğiniz sebzeyi koyup içine biraz da zeytinyağı
ya da et, tavuk suyu ekleyerek pişirebilirsiniz. Bu
paketi ızgaranın üzerine yerleştirin. Bu yöntem,
balık ve kemiksiz tavuk göğsü gibi lezzetli ve
çabuk pişen gıdalarda daha çok işe yarar.Sağlıklı ızgaranın püf noktaları
sıra yiyeceğe pişme sırasında özel bir lezzet
katar. Ayrıca, ızgarada pişen yiyecekler diyet
yapanlar için ve şeker hastalığı olan kişiler için
faydalıdır. Readers Digest dergisi ızgaradan en iyi şekilde
faydalanmanın 6 yolunu açıklıyor: 1. Yağlı et ve köftelerden kaçının ve ızgaranızı
deniz ürünleri ve yağsız et parçalarıyla doldurun.
Yağlı köftle ve sucukları yemek zorunda
değilsiniz. Tavuk, balık, sığır filetosu ya da bonfile
gibi daha sağlıklı seçenekleri tercih edebilirsiniz. 2. Tavuğunuzun derisini yüzün. Böylece kalori ve
doymuş yağdan kurtulacaksınız. Doymuş yağ kalp
hastalığı riskini artırıyor. 3. Etlerinizi sirkeli suda marine edin. Böylece,
sirke, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, çeşitli
baharatlar ile kendi karışımınızı hazırlayabilirsiniz. 4. Izgara kolay görünebilir. Ancak, ızgaranın nasıl
yapıldığını biliyorsanız kolaydır. Bir parça eti ne
sıklıkta çevireceğinizi ve bunu ne zaman
yapacağınızı biliyor musunuz? Buna benzer basit
ızgara sırlarını öğrenerek, daha eğlenceli, sağlıklı
ve güzel ızgaralar yapabilirsiniz. 5. Biraz kabak, patlıcan, mantarı da şişe
dizebilirsiniz. En sevdiğiniz sebze ve meyvelerin
çoğu, ızgaraya konduğunta yeni bir lezzetle sizi
büyüleyecektir. Bunları ızgaraya koymadan önce
biraz zeytin yağı sürün. 6. Yiyeceklerinizin lezzetli olması için paketler
içinde ızgaraya koyabilirsiniz. Akşam yemeğinizi
ızgarada yapmak mangalda pişmiş et ya da
közlenmiş mısır olması anlamına gelmiyor.
Pakette pişirmek, ızgara üzerinde değişik
yemekler yapmanıza imkan verecektir. Alüminyum folyoya biber, soğan, mısır, fasulye ve bunun gibi
istediğiniz sebzeyi koyup içine biraz da zeytinyağı
ya da et, tavuk suyu ekleyerek pişirebilirsiniz. Bu
paketi ızgaranın üzerine yerleştirin. Bu yöntem,
balık ve kemiksiz tavuk göğsü gibi lezzetli ve
çabuk pişen gıdalarda daha çok işe yarar.Sağlıklı ızgaranın püf noktaları