Azimli olman güzel.
- Eksik olduğun konuları tespit etmelisin.
- Çalışma programı yapmalısın.
- Okul için çalıştığın zamanın üstüne eksik konuları kapatmak için zaman ayırmalısın.
- Bunları yapabilmek için bilgisayarını kaldırmalı cep telefonundan sosyal uygulamaları (whatsapp, twitter. facebook, instagram vs.) silmelisin.
- Ders çalışmaya başlayınca telefonunu kapatmak yada başka odaya bırakmalısın.
- Eksik konuları kapatmak için gerekirse yardım almalısın (okul, özel öğretmen vs.)
- 15 günde bir test çözmeli ilerleme gerileme var mı görmelisin.
- Çalıştığın konuları her dersten ayrı ayrı günlük tutup yazmalısın. Hafta sonunda çözdüğü soru sayısını kaydedip belirlediğin hedefe ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmelisin.
- Yaptığın programa harfiyen uymalı yeterli uyku almalı aşırı yorucu sporlardan kaçınmalısın.
- Beyin için yediğin yemeklere dikkat etmelisin.
Liste uzayıp gidebilir. ODTÜ hedef ise bunlar minimum yapılmalı.
SM-N930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok teşekkür ederim güzel bir liste olmuş şuana kadar yaptıklarımı ben de saymak isterim.
-whatsapp ve instagramı sildim ve hayatımdan çıkardım çok da güzel oldu
-11. Sınıf matematik konularını kapsayan ve sonra da diğer sınıfları kapsayacak olan bir matematik ajandası yapmaya başladım formülleri ve şunu bilsem yapardım diyebileceğim bilgilerle dolduruyorum (11. Sınıf mantık konusundan başladım yazmaya )
-Sabahları okula gitmeden 1 2 saat erken uyanıp türkçe ağırlıklı çalışmayı düşünüyorum ( şuan zaten yeni uyandım saat 05.25 ) önceden sayısalda çözdüm ama vücudum uzun bir süre bana küsmüştü
-11. Sınıfı 85 ve üstü ortalamayla geçmeyi hedefliyorum
-Sence (sizce) nasıl bir çalışma planı yapmalı ? Okuldan eve geldiğimde en erken 17.00-18.00 civarı çalılmaya başlıyor ve 23 gibi uyuyorum.
-Önereceğin yayınlar var mı ?
-antrenmanlarla matematik çözüyorum günde bir iki sayfa sence devam edeyim mi yoksa konu bazlı mı gideyim (aslında ikisinide azar azar yapıyorum ama sanki olmucak gibi bu beni üzüyor az çok )
-bana sorarsan zorlanacağım dersler matematik ve fizik . Biyılojiyi çok seviyorum ve yüksek alıyorum, kimya desen yapılabilir
-ben genelde test aldığımda çoğu yanlıi öıkıyor heleki yaptak testler hocalara çözdürürken görüyorum
Uxun yazdım kusura bakmayın dostlar