İtiraf Sitelerinden Seçmeler Bölüm 3...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İtiraf Sitelerinden Seçmeler Bölüm 3...
Alt komşumuz X Hanım gece geç saatlere kadar internette gezinen kocasıyla kavga ediyor. Sesi bizim evimize kadar geliyor. "Bundan sonra bilgisayarla yatarsın, canın çekince de ona s****sin" diye bağırıyor. Kocasının cevabı ise bizi yerlere yatırıyor. "Hiç değilse elektrik çarpar da bir şey hissederim!" Sevgili komşularım, gideceginiz yerde bolca elektrik var, merak etmeyin.

Karısından biraz çekinen dayım hakkında anneannemin yorumu: "Bu adamı nasıl terörle mücadeleye aldılar? Adam daha karısıyla mücadele edemiyor!"

Benzine yapılan zamma halkın tepkisini ölçmek için soru soran muhabire: "Benim için fark etmiyor, ben her zaman 20 milyonluk alıyorum" diyen yurdum insanını çok seviyorum.

İlk bilgisayarımı daha yeni almışız. Bir heves kuzenlerle toplanıp makinenin başına geçmiş, araba yarışı oynuyoruz. Küçük kuzen acemilikten arabayı bir o yana bir bu yana vuruyor. Odanın içi çarpışma sesleriyle yankılanıyor. Sessizce bizi izlemekte olan babam önce hafiften kızarıyor, sonra terlemeye başlıyor, sıktığı dişlerinin arasından bir şeyler mırıldanıyor. Bir süre sonra babam dayanamayıp bağırıyor: "Düzgün kullan eşoğlu eşek. Bilgisayarı kıracaksın!"

Anneme, "Hayatıma giren erkekler neden bu kadar çabuk çıkıyor? Bendeki şanssızlık genetik mi?" diye sordum. "O senin bireysel salaklığın, bizi bulaştırma!" dedi. Hemen sustum.

Bir alkış da midye yerken ''Allah'ın hikmetine bak, denizden pilavlı çıkarıyor'' diyen ve bize yediğimiz midyeleri zehir eden arkadaşıma gelsin lütfen..

Külot giydiği zaman, nefesinin daraldığını söyleyen bir teyzem var. Artık neresinden nefes alıyorsa...

Anti-bakteriyel sabunla ellerimi yıkarken, "Geberin köpekler!" diye kahkaha atan, bakterilerin ölüşünü zihninde canlandırıp bundan zevk duyan ben mi, neden güldüğümü anlattığımda "Hayvansın sen, onların da canı var!" diyen kız arkadaşım mı acaba daha çok alkışı hak ediyor? Alkışlayan ellerde bakteri olmasın lütfen.

Binbir Gece dizisinden bir sahne; Şehrazat'la Onur şömine karşısında oturmuş şarap kadehleri ellerinde aşk sözleri fısıldamaktadır. Şehrazat tüm duygusallığıyla sorar 'Huzur bu mu?' Annem gülmeye başlar. Nedenini sorarız. Neymiş efendim bu dizileri de fazla gerçekçi yapmaya başlamışlarmış. Koskoca Şehrazat nasıl da Onur'a "Osurdun mu?" diye sorarmış. Haklısın anne, hakkaten çok gerçekçi ve doğal bir yaklaşım bu senaristlerinki.

Abimin küçülen kıyafetlerini ne yapsak diye annemle babam arasında geçen diyalog: "Bence çöpe atmayalım, ihtiyacı olan bir fakire verelim." "Yok artık, saçmalama! X kadar şişman fakir mi var?"

Annemin babama isyanı: "Kabul olsa, bu adam namazlarını da bana kıldırır!"

Taksiyle yetiştiği belediye otobüsünün yolunu kesip, afallamış şoföre "Sen, benim olduğum durağı nasıl pas geçersin uleyn!" diye patlayan amca; bundan böyle hayattaki yegane idolüm sensin.

Ben de ilk deneyim için bir geneleve gittim. Bu arada cep telefonumu annem çaldırdı ve nerde olduğumu sordu ben de ''Çarşıdayım geziyorum'' dedim. Ancak orda çalışan bir kadın hemen atıldı: "Kerhanede kerhanede" Sessizlik, dumur, sıcaklık, magma...

Öğrencilerime "Atatürk'le röportaj yapabilseydiniz neler sormak isterdiniz?" konulu ödev verdim. Ödevlerden birini aktarıyorum: "Atam, sizi karşımda gördüğüme inanamıyorum. Size hayranım." "Evladım ben de sana hayranım. Unutma her insan hayranlık duymaya değerdir." "Atam sizden bir şey rica edecektim." "Buyur evladım." "Bu benim performans ödevim. Öğretmenime rica etseniz de bana yüksek bir not verse?" "Tabii ki evladım. Bu isteğini öğretmenine ileteceğim." Şimdi arkadaşlar size soruyorum. Torpil büyük yerden, ben kaç vereyim?

Çocuklara çiçekleri anlatırken orkideyi es geçin. Çünkü içlerinden birisi “Öğretmenim annem onu küloduna koyuyor.” derse, elinizde orkidenizle magmaya otobüs beklersiniz.

Erkek arkadaşıma "Bir yılı aşkın süredir beraberiz hayatım, artık ilişkimize bir isim koyalım." dedim. "Hımm... Olur, Müzeyyen olsun, rahmetli teyzemin ismiydi." dedi. Ben Haydar olsun diye düşünmüştüm, daha bir delikanlı olurdu. Küstüm işte!

Öğle tatili parkta otururken 60-65 yaşlarındaki bir amcayı ağaçların arasında işemeye çalışırken gördüm. Tepki göstermek için, "Amca, ne iş?" dedim. "Ne iş olsun be evladım, işemekten başka bir işe yaramıyor." dedi. Sustum, bir şey diyemedim.

Kanserli hastalar yararına yaptığımız ilk konserimizde, hocamızın hazırladığı repertuardaki ilk şarkı, "bir ihtimal daha var o da ölmek mi dersin." Hem şarkıya hem hocamıza kuvvetli bir alkış lütfen.

Dört aylık oğlum kendisine bakarak "Aguuu!" diye sesler çıkardığı sırada arkadaşımın çocuğunun ona cevabı; "Zorlama kendini; konuşamazsın sen." şeklinde olduğundan alkışı her ikisi de hak ediyor.

Üniversite yıllarımda evimiz çok temiz(!) olduğundan genelde sıkça böceklere rastlardık. Ev arkadaşım da ben de elimizle öldürmeye korktuğumuz için böcek ilacı aldık. Bir gün salonun ortasından bir böceğin geçtiğini görünce hemen böcek ilacını alıp üzerine sıktım. Böcek yürümeye devam etti. Bir kere daha sıktım, yine yürümeye devam etti. Ben de onunla beraber hem üzerine ilacı sıkıp hem de yanında emekleyerek ilerlemeye başladım. Salondan çıktık, koridoru geçtik. Yatak odasından içeri girerken böcek ilacı bitti... Sonrası karanlık... Gözlerimi açtığımda acil serviste kolumda serumla yatıyordum! Böcek arkamdan ne sevinmiştir be "Koskoca adamı devirdim bana bir şey olmadı" diye. (yorum ******)

Kilo aldığımda, "Kilo aldın, biraz zayıfla" demek yerine, "Hadi tosunum, az daha ye seni halde hamal yapacağım" diyen sevgili kocam, ben sana kel olmandan dolayı "Az daha parlat, gece lambası yapıcam seni" diyor muyum? Demiyorum!

Canım kocama soruyorum "Beni seviyor musun aşkım?" diye. "Sevmesem evlenir miydim seninle gerizekalı?" diye cevap veriyor. Seviyordur değil mi? Çok ciddiydi çünkü...

Sabah işe gitmek için hazırlanılır ve kendini iyi hissetmek için aynanın karşısına geçilip "Evet evet, çok güzelsin bugün de, mükemmelsin hatta!" denilir. o sırada annemin sesi gelir. "G.tüme de o kadar makyaj yapsan senden güzel olur!" Sağol anne sabah sabah içimi aydınlattın, kendime güvenimi yerlerde süründürdün.

Takma dişlerini çıkarıp aynanın karşına geçerek dakikalarca dişsiz haline gülen ve hatta gülmekten yarılan bir anneanneye sahibim. Canım o benim yaa...

Pek sevgili kocacığımla eve gitmek için metroya binecektik. Fakat benim atak kocam "Dikkat kapılar kapanıyor!" anonsunu duyar duymaz koşarak kendini metroya attı. Duraktan uzaklaşırken de bana bakıp gülerek el salladı. Git kocacığım git sen, aman geç kalma. Evde ben bekliyorum ya...

Bir alkış da bir üst geçide "Atam izindeyiz!" yazısını asıp, altına "Kemal Atatürk" imzasını atan belediyemize gelsin lütfen.

Kadınlar pasta gününde konuşuyorlar, ben de mutfakta atıştırıyorum. Muzır halam ortaya bir konu atıyor, hepsi sırayla kocalarının beraber olmak istediklerinde teklifi nasıl dile getirdiğini söylemeye başlıyor. Kulağım onlarda tabii. Tek tek söylüyorlar. Anneme geliyor sıra, bizim peder ''Hanım, gel de film çekelim...'' diyormuş. Ona gülüp geçiyorum ama babaannemin cümlesiyle börekler boğazıma diziliyor. ''Karı, ihh uhh yapacuk mu?''

Babamın Harry Potter için yorumunu sizlere aktarıyorum. "O kadar sihir, büyü yapıyor; kendine bir lens yapamadı. Hala gözlükle geziyor velet."
 


mservank

mservank

Üye
*Külot giydiği zaman nefesinin daraldığını söyleyen bir teyzem var. Artık neresinden nefes alıyorsa...:kop:
Kanserli hastalar yararına yaptığımız ilk konserimizde hocamızın hazırladığı repertuardaki ilk şarkı "bir ihtimal daha var o da ölmek mi dersin." Hem şarkıya hem hocamıza kuvvetli bir alkış lütfen. yuh diyorum
Babamın Harry Potter için yorumunu sizlere aktarıyorum. "O kadar sihir büyü yapıyor; kendine bir lens yapamadı. Hala gözlükle geziyor velet." adam haklı:)
 
grafikseli 84

grafikseli 84

Üye
uf ya gül gül öldüm ya
 
GuNSTuR

GuNSTuR

Üye
İlk bilgisayarımı daha yeni almışız. Bir heves kuzenlerle toplanıp makinenin başına geçmiş, araba yarışı oynuyoruz. Küçük kuzen acemilikten arabayı bir o yana bir bu yana vuruyor. Odanın içi çarpışma sesleriyle yankılanıyor. Sessizce bizi izlemekte olan babam önce hafiften kızarıyor, sonra terlemeye başlıyor, sıktığı dişlerinin arasından bir şeyler mırıldanıyor. Bir süre sonra babam dayanamayıp bağırıyor: "Düzgün kullan eşoğlu eşek. Bilgisayarı kıracaksın!"
:kop:
 
grafikseli 84

grafikseli 84

Üye
Babamın Harry Potter için yorumunu sizlere aktarıyorum. "O kadar sihir, büyü yapıyor; kendine bir lens yapamadı. Hala gözlükle geziyor velet.":):)
 

*esra_r*

Üye
hepsi de çok güzel :D
 
ßurçiN

ßurçiN

Üye
:):):)
 
xkadir61

xkadir61

Üye
artık itiraflarınızı buraya yazabilirsiniz
biri hemen başlasın:ehe
 

researcher

Üye
kelimler kifayetsiz...:)
 
qurbuz

qurbuz

Üye
süper yha koptum..:D:kop:
 
@slantürk

@slantürk

Üye
:kop:komikmiş süper
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt