İtinayla tarih yazılır!

Sponsorlu Bağlantılar

SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
İtinayla tarih yazılır!
İstanbul'u kaderinde böyle finaller var. Şampiyonlar Ligi finalinde penaltılarla Milan'ı deviren Liverpool'un ardından bir başka kırmızı beyazlı takım Olympiakos, ağır favori CSKA Moskova karşısında, 27. dakikada 19 sayı gerideyken, inanılmaz bir geri dönüş yapıp son saniyede Georgios Printezis'in basketiyle 62-61 yenerek mutlu sona ulaştı.


Sezon öncesi yaşadığı küçülme sonrası bu sezon otoritelerin pek şans vermediği Ivkovic'in öğrencileri, adeta takımdaşlık dersi vererek Spanoulis'in önderliğinde mutlu sona ulaştı.


Spanoulis demişken, şampiyonluğu getiren o muhteşem geri dönüşte, Yunan yıldızın tek bir sayısının dahi olmaması, Ivkovic'in nasıl bir takım kurduğunun göstergesiydi.


KISIR İLK ÇEYREK


Dörtlü finalin diğer üç maçına damgasını vuran savunmalar, finalin ilk çeyreğine de damgasını vurdu. Bir de buna saçma hücumlar ve beraberindeki top kayıpları eklenince, kabir azabı gibi geçen 10 dakika 10-7 CSKA Moskova üstünlüğüyle geçildi.


TEODOSIC COŞUYOR


İkinci çeyrekte CSKA Moskova kemerleri sıkıp Milos Teodosic önderliğinde uçuşa geçti. İki ucu keskin bıçak olan Sırp yıldız, bu defa keskin tarafını Yunan ekibine saplarken arka arkaya üç üçlük ve asistleriyle takımını sırtladı. Tabi ona hem sayı hem de diğer alanlarda destek olan Kirilenko ve Lavrinovic'i de unutmamak lazım.


Bu çeyreği 24-13 önde geçen CSKA Moskova için şampiyonluk biraz daha yakındı zira 34-20 ile ikinci yarıya başlayacak olmaları, "Bu iş burada biter" dedirtiyordu.


OLYMPIAKOS PES ETMİYOR


İlk yarı sona ererken sadece üç oyuncusundan sayı katkısı alan (9'ar sayı Papanikolau ve Spanoulis, 2 sayı Antic) Olympiakos için ilk 25 dakika bu şekilde geçti. Bu arada 27. dakikada Shved'in basketiyle fark 19'a kadar çıktı (53-34).


İşte bu andan sonra Yunan ekibi, son mermileriyle hücuma kalktı. Ne de olsa artık kaybedecek bir şeyleri yoktu. Hazır Kirilenko, Krstic, Teodosic ve Siskauskas gibi aslar da kenardayken son çeyreğe tek hanelerde girmek, o anlara kadar yeterince sesleri çıkmayan Olympiakos taraftarlarını da ayaklandıracaktı. Nitekim Mantzaris'in üçlüğüyle son çeyrek öncesi fark 13'e indi (53-40).


VE TARİH YAZILIYOR


CSKA Moskova'da aslar yavaş yavaş parkeye geri dönüyordu. Buna karşın Ivkovic, Spanoulis'ten yoksun olmasına rağmen iyi sinyaller veren kısa ama savunmacı ilk beşini bozmamakta kararlıydı.


Sekiz dakika kala Keselj'nin üçlüğüyle farkın 5'e inmesi "Acaba..." sorularımızın daha da gür bir biçimde sorulmasına neden oldu. Arada CSKA, Siskauskas ile kritik sayılar bularak ayakta kalsa da Olympiakos artık pitbul gibi saldırıyordu. Her hücum ribaundunu en az 4 Olympiakos'lu kovalarken sahneye Printezis & Papanikolau ikilisi çıktı. İki Yunan, ark arkaya buldukları sayılarla, CSKA'nın gardını indirmeye başladı ancak ipler, yavaş yavaş ellerinden kaymasına rağmen hala Rusların elindeydi. Son dakika içinde Siskauskas gibi gözleri kapalı şut sokan bir Litvanyalı'nın ikide sıfır serbest atış atmasıyla son hücum Olympiakos'un eline geçti ve Printezis'in dip çizgiden bulduğu son saniye basketi, 22-8'lik olağanüstü bir son çeyrek performansıyla, tarihi bir Olympiakos galibiyeti olarak basketbol tarihindeki yerini aldı.


BÖYLE FİNALE BÖYLE İSTATİSTİK!


Bu muhteşem finalde CSKA Moskova'nın 22, Olympiakos'un 20 top kaybı yapması, CSKA'nın 11/19, Olympiakos'un ise 16/27 serbest atış isbetiyle oynaması, bu finalin en çarpıcı olumsuz istatistikleri oldu. Ama sonuç olarak tarih, Olympiakos'u, Printezis'i ve tabii ki Ivkovic'i yazacak.

Kaynak: Sporx
 


Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
ben de cska'yı favori görüyordum, çünkü rakiplerine göre daha üstün bi pota altları vardı. Neyse, avrupayi fazla takmıyorum zaten :D
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
ben de cska'yı favori görüyordum, çünkü rakiplerine göre daha üstün bi pota altları vardı. Neyse, avrupayi fazla takmıyorum zaten :D
Cska rüya takımdı ama Olympiakos mucize takım :D mucize Galatasaray galibiyetiyle başladı, İstanbul da şampiyonlukla bitti..

valla bende tam tersi NBA ye bakamıyorum ama Euroleague e bakıyorum, kıran kırana mücadele var hep:)
 

Benzer Konular



Üst Alt