İthal Etler Cuma Günü İstanbul Kasaplarında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
İthal Etler Cuma Günü İstanbul Kasaplarında



TARIM ve Köyişleri Bakanlığı'nca ihale ile ithal edilen 16 bin canlı hayvandan Sakarya Et Balık Kombinası'na gelen ilk parti 88 hayvanın kesimine başlandı. Kesilen hayvanların etleri Cuma gününden itibaren İstanbul'daki kasaplarda satışına başlanacak.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan ihaleyi kazanan firma Macaristan'dan ve Uruguay'dan 3 TIR'la getirilen Smental, Limuzin ve Şarole cinsi 88 baş canlı hayvanın Et Balık Kurumu Sakarya Kombinası'na kesimlerine başlandı. Kasaplık sığırlardan numune alınarak yapılan kontroller tamamlandı. Kontrollerin ardından bir süre dinlendirilen sığırlar, kesimhanelere alınarak kesiliyor.


BUGÜN DE CANLI HAYVAN GELDİ
Sakarya Kombinası'na bugün de 18 TIR ile Macaristan'dan ithal canlı hayvanlar getirilirken, kesim çalışmalarını yerinde incelemek için Ankara'dan Adapazarına gelen Et Balık Kurulu Genel Müdürü Bekir Ulubaş kurumda inceleme yaptı.


GAZETECİLERLE GÖRÜŞMEDİ
Genel Müdür Ulubaş'ın geleceğini haber alan gazeteciler kuruma geldiklerinde ise içeri alınmadılar. Kurum görevlileri Genel Müdür Bekir Ulubaş'ın talimatı ile yasak getirildiğini söylerlerken, daha önce Ankara'da ithal canlı hayvanlarla ilgili olarak açıklama yapan Ulubaş, kesimin yapıldığı ve etlerin piyasaya verilmesi öncesi gazetecilerle görüşmek istemediğini bildirdi. Ulubaş ve Et Kombinası Sakarya Müdürü Muharrem Uçar telefonlara da çıkmadı.
Genel Müdür Ulubaş öğlen yemeği nedeniyle kurumdan ayrılırken kapıda bekleyen gazetecilerin sorularını cevaplamamak için aracıyla durmadan kapıdan çıktı. Yasak kararının Tarım ve Köy Bakanlığının bilgisi dahilinde yapıldığı belirtildi.
Bu arada Sakarya'da kesilen ithal canlı hayvanların Cuma günü İstanbul'da marketlerde satışa sunulacağı belirtiliyor.



Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)


 


Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
İstanbul kobay yani :ehe
 
Kingmortall

Kingmortall

Üye
hayatta yemem bizim türk insanı üretsin onları yerim ital öküz sıgır inekmi olur yaw
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
372
Astrosman
Onur Saka
Cevap
0
Görüntüleme
411
Onur Saka
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
567
Doğuş Pertez


Üst Alt