İşte Şok Şike Diyalogları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
İşte Şok Şike Diyalogları
Şike soruşturmasının hedef isimlerinden İstanbul BB'li futbolcu İbrahim Akın'ın yaptığı iddia edilen şok telefon diyalogları gündem yaratacak cinsten...

Hoca çaktı galiba!
İstanbul BB’li oyuncu, telefon kayıtlarına göre, Beşiktaş ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası finali öncesi Siyah- Beyazlı kulüple transfer görüşmesi yaptığının hocası tarafından anlaşıldığını bu sözlerle anlatıyor

.Savcılıkta iddiaları itiraf ettiği iddia edilen Akın’ın ifadeleri şöyle:
‘Poşette Toraman’ın forması vardı’
SORU: Maçtan önce size veya başka futbolculara teşvik primi teklif eden ve şike yapmanız için sizi arayan oldu mu?
CEVAP: Maçtan önce menajerim beni arayarak kendisine şike teklif edildiğini, benim de bu maçta fazla zorlamamamı istedi. Sanırım fiyat olarak da 100 bin dolar vereceklerini söyledi. Fakat kabul etmedim. Teklifi de kimin yaptığını sormadım.
SORU: Maç öncesi şike nedeniyle devamlı görüşmeler yapıldığı, Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilerin de görüşmeler içerisinde olduğu, sizin de bu konu hakkında Yusuf Turanlı ile görüşmeye gittiğiniz ve poşet teslimi aldığınız tespit edilmiştir.
CEVAP: Buluşmayı hatırlıyorum. Normal muhabbett ederek yemek yedik. Turanlı’nın diğer isimlerle görüşme yaptığını bilmiyordum. Turanlı’nın teşvik primi konusundaki görüşmelerini bilmiyorum.
SORU: İbrahim Akın’ın maçta gol atmamasına karşılık 100 bin dolar ya da Euro karşılığında anlaşma sağlandığı, 6 Mayıs’ta paranın teslimatı için Yusuf Turanlı’nın Ahmet Çelebi’den aldığı İbrahim Akın’ın telefon görüşmesinde 14 binini Kıbrıs’taki kumar borcuna yatırmasını, 16 binini kendisinin almasını, kalan 70 bini teslim etmesini istediği belirlendi.
CEVAP: Bu görüşmede siyah poşeti aldığım doğrudur. Poşette İbrahim Toraman’dan alınan Beşiktaş forması vardı. Fenerbahçe maçı sonrası teşvik primi almadım.

İmam: Parayı al, baba türbesinde kurban keseriz
SORU: İbrahim’in “Hocam birşey sormam lazım sana, hafta sonu Fenerle maçımız var ya... Demişler ki İbo gol atmasın 100 bin dolar para verelim ona diye. Hocanın da “Ne yapacaksın” diye sorduğu. Sonra da “Sizin takımın kaptanı hocası ne diyor” dediği. İbrahim’in “Onlar bir şey demiyor Hocam. Fenerbahçeli oldukları için onlar da bana kalkıp oynama veya gol atma diyemiyorlar, başkası tarafından söyleniyor bu. Yani bana gol atma diyorlar.” Hoca’nın da “Efendim yani onda bir şey yok ki bu gönül rıza olan bir şey. Yani sen gol atmayacaksın yerine para verecekler. Bizim burda benim köyde baba türbesi var ya, orada çok fakirler var. Kurban keseriz orada yedirirsin” dediği, İbrahim’in de “Doğru Hocam, tamam” yanıtını verdiği hatırlatıldı.
CEVAP: Yusuf Turanlı bahsettiğim gibi 100 bin dolar konusunda bana devamlı soru soruyordu, kabul etmemi istiyordu. Ben de dinen ve vicdanen kabul etmeyeceğimi söyledim. Israrlar üzerine Erzurum’da bir cami imamı olan ‘Ahmet’ isimli şahsı aradım dinen bir sakıncası olup olmadığını sordum. Fakat ben Hocanın cevabına rağmen vicdanen rahatsız olduğum için bu parayı kabul etmedim. İki gün sonra, Turanlı ile görüşmemde ‘Hoca kabul et’ dedi ama şu an düşündüm kabul etmiyorum dedim. Fener’in teşvik primini

Fahri Tatan’a anlatmış
SORU: İbrahim Akın’la Fahri Tatan arasında geçen konuşma soruldu:
İbrahim: Benim bu hafta maç var ya, şey yapıyorlar bana işte hani anlarsın ya
Fahri: Esktra haa...
İbrahim: Hee ama şey için yapıyorlar
tam tersi.
Fahri: İnşallah koyarsın iki tane, iyi
hazırlan bari o... çocuğu...
İbrahim: Onun için değil tam tersi için...
Fahri: Fener’den mi
İbrahim: Haa...
CEVAP: Fahri devamlı görüştüğüm arkadaşımdır. Turanlı’nın bana şike parası teklif ettiğini söylemiştim. Bu konuyu arkadaşlarımla gırgır amaçlı paylaştım.

100 bin ‘altılı’ şifresi mi?
SORU: Aşağıdaki telefon görüşmeleri soruldu
İbrahim: Bunu nakit mi alacaksın?
Turanlı: Konuşacağım... Şey yapma tamam. Akşam ona göre haber vereceğim.
İbrahim: Bugün de işte şey alacağım, bakalım ‘altılı’ var ya. Bugün verecekler.
Fahri: Altılıdan aldığın para ne oldu?
İbrahim: Gidiyorum şimdi bekliyorlar.
Fahri: 100 misli mi yani...
CEVAP: Burada konuştuğumuz para annemin evinin parasıdır. Bunu ‘şey nakit mi alacaksınız’ diyerek ev satın alındığında alınacak parayı diyorum.

Şener’e şike mesajı
SORU: Kayıtlara göre 14 Mayıs 2011’de Zeki Mazlum, X şahsa cep telefonundan “Başkanım benden duymuş olmayın:) İbrahim Akın 200 milyar aldı Fener’den onu diyecektim” mesajını gönderdi. Sonra Zeki Mazlum’un X şahsı aradığı ve “O mesaj benim o arkadaşa geliyor. O da o şekilde bana attı. Ben de size yolladım. Bana da bir sporcu atıyor bu arkadaşıma.” X şahsın “Bunu ...konuşurum ben sabah, öyle bir şey biz de duyduk abi” dediği, Mazlum’un da mesajı gönderen kişinin sağlam olduğunu belirttiği hatırlatıldı.
CEVAP: Ben kesinlikle şike parası almadım bu kişinin kim olduğunu ve niye böyle konuştuğunu bilmiyorum.

‘Adalı lazım gerisi yalan’
SORU: 9 Mayıs 2011 tarihli kayıtlara göre telefon görüşmesi soruldu
Yusuf Turanlı: Şey akşam üzeri buluşacağım şeylerle tamam mı? Soder One...İşte yani o bize lazım doğru mu?
İbrahim: Tamam evet
Turanlı: Tamam haber vereceğim sana
CEVAP: Beşiktaş’a transferim döneminde Serdar Adalı benim sahip olduğum atlara bakmış ve bu atları beğenmeyerek bana bir at hediye etmek istedi. Ben de onun sahip olduğu atları araştırdım ve Soder One isimli atı istedim. Fakat sonuçta benim transferim olmayınca da atı alamadım.
SORU: 9 Mayıs’ta Yusuf Turanlı’nın İbrahim Akın’a cep telefonundan gönderdiği “Ben birazdan buluşacağım onlarda çünkü :) Yeni kulübümüz kırmayalım onları da, çünkü geleceğimiz:) Haa haa haaa” dediği soruldu
CEVAP: Yusuf Turanlı bana maçta asılmamamı söylemişti fakat ben kabul etmedim ve çok güzel oyun oynamıştım.
SORU: 9 Mayıs 2011 günü İbrahim Akın’ın Yusuf Turanlı’ya gönderdiği mesajda “Bize Adalı lazım gerisi yalan :)” hatırlatıldı
CEVAP: Niye yazdığımı bilmiyorum.

Kupayı alırsak ne olacak’
SORU: 9 Mayıs’ta İbrahim Akın’nın Yusuf Turanlı ile görüşmesi
Turanlı: Senin şeylere bakıyorum atlara, yaa diyor bu niye Arap atı almış kardeşim yaa diyor. Yani güzel herşey yolunda
İbrahim: Benim atı söyledin mi sen
Turanlı: Söyledim, okey. Orhan kendi ismini vermiş...Sedo diyor.
İbrahim: Sedo One ne ki diyor
Turanlı: Öyle gülüyor, vay kurnaz vay. Benim en iyilerinden biri o, feda olsun diyor İbrahim: Nasıl olacak ki Yusuf Abi, bizim hoca şey oldu şey oldu galiba biraz çaktı. Sorup duruyor, bugün neşelisin diyip duruyor bana
Turanlı: Önümüzdeki hafta arayıp söyleyecekler
İbrahim: Şey Yusuf abi kupayı alırsak ne olacak
Turanlı: Seninle bir alakası olmasın önemi yok.
İbrahim: Ulan pas o hep o şey yapacağız. O zaman pas mas yapacağız. Turanlı: Yani artık sen bilirsin işini yaa. Sen ayarlarsın bunu akıllı şekilde. Hareket edersin
CEVAP: Benim Beşiktaş’a transfer olma durumumun olduğu zamanda yapılan bir görüşmedir. Yusuf yine benden maçlara asılmamamı söylemişti. Ben onu geçiştirmek için yalan söyledim. Ben zaten o maçta güzel oynadım.
SORU: 9 Mayıs 2011 Yusuf Turanlı’nın İbrahim Akın’a gönderdiği mesajda “Kesinlikle evet diyorum, hayırlı olsun diyorlar. Her şey süper Adalı benim oğlum o diyor.” İbrahim Akın da mesaja verdiği yanıtta “Abi selam söyle:)” yanıtı soruldu.
CEVAP: Burada Yusuf, Serdar Adalı ile yaptığı görüşmeleri bana anlatıyordu.

İBRAHİM AKIN’IN SON SÖZÜ
Suçlamaları kabul etmiyorum. Bana futbolcu olduğum için şike teklifi ve teşvik primi teklifi menajer Yusuf Turanlı aracılığıyla yapıldı. Ben kabul etmedim, maçlardaki performansım ortadadır. Yusuf Turanlı şike teklifi yapanların kimler olduğunu bana söylemedi. Sadece teklifi iletti. Şike parası diye iddia edilen konular benim annemin Kıbrıs’taki satışıyla alakalı konulardır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt