İşte operasyonda yaşananlar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
İşte operasyonda yaşananlar
Beklenmedik bir anda patlayan şike iddialarına yönelik operasyon Türk futbol gündemine bomba gibi düştü. Yaşanan tüm gelişmeleri ilk andan itibaren sizler için takip ediyoruz

Futbolda şike iddialarına yönelik bir çok ilde düzenlenen operasyonlar çerçevesinde, Türk futbolunun önemli isimleri gözaltına alındı. 3 Temmuz Pazar günü başlayan bu önemli operasyonda yaşanan gelişmelerin takipçisi olduk ve yaşananları objektif olarak sizlerle paylaştık ve paylaşmaya devam edeceğiz.

Düzenlenen operasyonun ilk anından itibaren yaşanan ve yaşanacak tüm gelişmeleri bu haberimizden an be an takip edebilirsiniz.

Yeni gelişmeler oldukça haberimiz güncellenecektir...

- (16:20 - 5 Temmuz) Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a öğleden sonra anjiyo yapıldığı açıklandı.

- (15:40 - 5 Temmuz) TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, adliyeden ayrıldıktan sonra Vatan Caddesi'nde Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'la görüştü.

- (15:00 - 5 Temmuz) Fenerbahçe Kulübü'nün yayın yasağı talebine cevap verildi. Sarı-lacivertlilerin bu isteği reddedildi.

- (14:50 - 5 Temmuz) Şike soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan ancak sağlık durumu kötüye gittiği için hastaneye kaldırılan Aziz Yıldırım'ın anjiyo olmasına karar verildi.

- (14:40 - 5 Temmuz) Futbol Federasyonu Mehmet Ali Aydınlar, şike iddiaları hakkında bilgi almak için adliyeye gitti.

- (13:15 - 5 Temmuz) Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü, Diyarbakırspor Kulübü eski Başkanı Abdurrahman Yakut, Giresunspor eski Başkanı Olgun Peker ile Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticilerinden Haldun Şenman, futbolcu Mehmet Yıldız, Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, Talat Emre Koçak, Halil Köntek, Özcan Üstüntaş, Çoşkun Çalık, Hakan Karaahmet, Özden Tütüncü, Serdar Belçin, Murat Tanış ve Beşir Acar'ın sorgusuna başlandı.

- (12:55 - 5 Temmuz) İlhan Ekşioğlu ve Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun yeğeni Volkan Bahçekapılı'nın aralarında da bulunduğu 9 kişi, kontrollerinden ardından emniyete götürüldü.

- (12:00 - 5 Temmuz) Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu sağlık kontrolünden geçirildi.

- (11:15 - 5 Temmuz) Soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimlerden Fenerbahçeli futbolcu Emmanuel Emenike ve Sezer Öztürk, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sivasspor'da kiralık olarak forma giyen kaleci Korcan Çelikay ve Fenerbahçe Altyapı Sorumlusu Cemil Turan kontrol için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Sağlık kontrolü işlemleri yapılan bu kişiler, yeniden emniyete götürüldü.

- (10:37 - 5 Temmuz) Fenerbahçe İkinci Başkanı Şekip Mosturoğlu, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

- (10:20 - 5 Temmuz) Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın ekibi ile birlikte bilgi almak için İstanbul Emniyet Müdürdüğü'ne gideceği öğrenildi.

- (09:30 - 5 Temmuz) Sorguları tamamlanan ve aralarında Mehmet Yıldız ile Olgun Peker'in de bulunduğu 15 kişi adliyeye sevkedildi.

- (19:45 - 4 Temmuz) Sorgusu devam eden ve sabah saatlerinde hastaneye kaldırılan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yeniden hastaneye götürüldüğü öğrenidli.

- (18:10 - 4 Temmuz) İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma hakkında, ''Soruşturma sürüyor, söylenecek herhangi bir şey yok'' dedi.

- (17:30 - 4 Temmuz) Fenerbahçe Spor Kulübü, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak, yayın yasağı getirilmesini istedi.

- (17:00 - 4 Temmuz) Bazı bilgilere sahip olduğunu öne süren Karabük'teki bir gazetecinin, talebi doğrultusunda ifadesi alındı. Kentteki bir internet sitesinin imtiyaz sahibi ve sorumlu editörü Ergün B. (40), futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında bazı bilgilere sahip olduğunu ilgili makamlara ulaştırmasının ardından, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde bilgisine başvuruldu.

- (15:44 - 4 Temmuz) Şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'nun da gözaltına alındığı bildirildi.

- (14:45 - 4 Temmuz) Teknik direktör Yılmaz Vural ve futbolcu İbrahim Akın'ın ifadelerine başvurulacağı öğrenildi.

- (14:11 - 4 Temmuz) Giresun'da gözaltına alınan Giresunspor basın sözcüsü ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 8 kişi ile daha sonra yakalanan 2 kişi, İstanbul'a götürüldü.

- (12:55 - 4 Temmuz) Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, bir araya gelerek futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma ile ilgili değerlendirme yaptı. Toplantının ardından, kulübün internet sitesinde süreç ile ilgili açıklamada bulunuldu.

- (12:40 - 4 Temmuz) Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 2 saat 15 dakika kalan Yıldırım, emniyete götürülürken gelişinin aksine hastanenin arka kapısında çıkarılarak polis aracına bindirildi.

- (11:46 - 4 Temmuz) Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Nurullah Edemen, bazı ulusal ve yerel medya organlarında futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındığına ilişkin yayınlanan haberlerin yalan olduğunu söyledi.

- (11:25 - 4 Temmuz) Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor basın sözcüsü Fatih S. ve gazeteciler C.S, A.Ş, M.Y, M.E, Giresunspor Taraftarlar Derneği üyeleri S.K, H.K ve S.E'nin evlerine sabah saatlerinde polis tarafından operasyon düzenlendi ve 8 kişi gözaltına alındı.

- (10:35 - 4 Temmuz) Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

- (19:40 -3 Temmuz) Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, teknik direktör Bülent Uygun, sportif direktör Ümit Karan ile futbolculardan Mehmet Yıldız'ın sözleşmelerinin dondurulduğunu açıkladı.

- (18:22 - 3 Temmuz) Giresunspor eski başkanı Olgun Peker'in, ''Organize suç örgütü oluşturarak, maçların skorlarını baskı ve tehdit ile etkilediği'' gerekçesiyle o dönemde Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz tarafından başlatıldığı bildirildi.

- (18:00 - 3 Temmuz) Bir grup Fenerbahçe taraftarı, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın futbolda şike iddialarına yönelik olarak İstanbul'da düzenlenen operasyon çerçevesinde göz altına alınmasını protesto etti.

- (17:50 - 3 Temmuz) Altay Kulüp Müdürü Erman Ertaş, teknik direktör Levent Eriş, Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun yeğeni Volkan Bahçekapılı ile menajerler Tarık Özertem, Özden Arslan ile Serdar Berkin'in, İstanbul'a getirilmelerinin ardından Haseki Hastanesinde sağlık kontrolleri yaptırıldı. 6 kişi, sağlık kontrolleri sonrasında emniyete götürüldü.

- (15:30 - 3 Temmuz) Soruşturma kapsamında, Gençlerbirliği'nin eski yardımcı antrenörlerinden Cengiz Demirel'in de gözaltına alındığı bildirildi. Ayrıca Almanya'da bulunan Gençlerbirliği futbolcularından Serkan Çalık'ın ifadesine başvurulmak için çağrıldığı öğrenildi.

- (14:10 - 3 Temmuz) Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir ile yönetici Semih Özsoy da Emniyet Müdürlüğüne gelerek, avukatlardan son durumla ilgili bilgi aldılar.

- (14:05 - 3 Temmuz) Avukat Rezzan Epözdemir, gözaltına alınan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun da avukatı olduğunu ve Mosturoğlu ile de görüştüğünü, 3 yönetici ve kulüp mali işler müdürü Tamer Yelkovan'ın gözaltında olduğunu belirtti.

- (14:05 - 3 Temmuz) Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Rezzan Epözdemir, başkan Yıldırım'ın durumdan hoşnutsuz olduğunu, kendisi ve arkadaşlarıyla ilgili hiçbir şüphesinin olmadığını söyledi.

- (14:00 - 3 Temmuz) Türkiye Futbol Federasyonu'ndan, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili yapılan açıklamada "Sağlıklı bilgiler oluşur oluşmaz kamuoyunu aydınlatacak gerekli açıklamalar yapılacaktır" denildi.

- (13:30 - 3 Temmuz) Futbol Federasyonu Profesyonel Futbolcu Tescil İşleri Müdürü Haldun Şenman'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

- (13:05 - 3 Temmuz) Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bazı yönetici ve futbolcuların gözaltına alınması ve kulüp binasının aranmasıyla ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü'nden açıklama yapıldı.

- (12:20 - 3 Temmuz) Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor Kulübü Başkanı Ömer Ülkü, eski genel kaptan Hakan Karaahmet ile Giresunspor taraftarlar Derneği Başkanı Özden Tütüncü gözaltına alındı.

- (12:05 - 3 Temmuz) Mersin'de, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Mersin İdmanyurdu Kulübü Asbaşkanı Beşir Acar ve tribün lideri Murat Tanış gözaltına alındı.

- (11:55 - 3 Temmuz) Operasyon çerçevesinde Fenerbahçe'ye transfer olan ve geçtiğimiz sezon Kardemir Karabükspor'da forma giyen Emanuel Emenike ile Eskişehirspor'da forma giyen Sezer Öztürk gözaltına alındı.

- (11:50 - 3 Temmuz) Fenerbahçeli Futbolcu Emre Belözoğlu'nun daha önce mesajlaştığı kuzeni Volkan Bahçekapılı gözaltına alınanlar arasında yer aldığı bildirildi.

- (11:50 - 3 Temmuz) İstanbul Polisi'nin yürüttüğü operasyon kapsamında İzmir'de gözaltına alınanların isimlerinin Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, yardımcısı Serdar Berkin, Altay Kulübü Genel Müdürü Erman Ertaş ve Tarık Özartan olduğu öğrenildi.

- (11:45 - 3 Temmuz) Sabah saatlerinde düzenlenen operasyon kapsamında Sivasspor Kulüp binası ve tesislerinde de arama yapıldı.

- (11:45 - 3 Temmuz) Eş zamanlı gerçekleşen operasyonda Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ile geçtiğimiz sezon Sivasspor'da oynayan ve Eskişehirspor'a transfer olan Mehmet Yıldız da gözaltına alındı.

- (11:45 - 3 Temmuz) Soruşturma kapsamında, Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'ın Bolu kampında gözaltına alındı ve İstanbul'a getirildi.

- (11:03 - 3 Temmuz) Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, futbolda şike iddialarına ilişkin başlatılan operasyon çerçevesinde, eski Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Yakut'u gözaltına aldı.

- (11:00 - 3 Temmuz) Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar'ın odalarında kapsamlı arama yapılması istenildi. Yapılan aramada, polislerin bir dizüstü bilgisayardaki bilgileri kopyalayarak İstanbul'a gönderdiği öğrenildi.

- (11:00 - 3 Temmuz) Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde de inceleme gerçekleştirdi.

- (10:55 - 3 Temmuz) Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alındığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

- (10:20 - 3 Temmuz) Şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Gençlerbirliği futbolcusu Mahmut Boz, gözaltına alındı.

- (10:15 - 3 Temmuz) Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz operasyonla ilgili olarak gözaltına alınan bir başka isim oldu.

- (10:15 - 3 Temmuz) Bir çok ilde düzenlenen operasyonlar çerçevesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, futbolda şike iddialarına ilişkin başlatılan operasyon çerçevesinde, Ankara'da 4 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin bir menajer ile Gençlerbirliği kulübünde çalışan bazı kişiler olduğu bildirildi.

- (09:30 - 3 Temmuz) Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'na ait Antalya'nın Serik ilçesindeki Belek Turizm Merkezi'nde bulunan otelinde de yaklaşık 5 saat süren arama gerçekleştirildi.

- (09:30 - 3 Temmuz) İstanbul'da başlatılan operasyon çerçevesinde, sabah saatlerinde Fenerbahçe Spor Kulübünün Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki başkanlık binasına gitti ve burada da uzun süreli arama yapıldı.

- (09-30 - 3 Temmuz) Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu kişiler pazar günü sabahı gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki emniyete getirildi.

- (09:00 - 3 Temmuz) Sabah saatlerinde Aziz Yıldırım'ın Üsküdar'daki evine giden polis ekiplerinin Aziz Yıldırım'ı gözaltına aldığı haberleri ajanslara düştü. Gözaltından önce Yıldırım'ın evinde arama yapıldığı öğrenildi. Yıldırım, evinde gözaltına alındıktan sonra polis aracına binidirildi.

- Şike soruşturmasının Eskişehirspor-Trabzonspor (0-0), Eskişehirspor-Fenerbahçe (1-3), Sivasspor-Fenerbahçe (3-4) maçlarını kapsadığı iddia edildi.

- Gözaltına alınanların "organize suç örgütü kurmak, şike ve teşvik primi dağıtmak" suçlamasıyla karşı karşıya kaldığı öğrenildi.

- Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, futbolda şike iddialarına ilişkin teknik takibin ardından İstanbul'da bazı evlere sabah saatlerinde operasyon düzenledi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt