İşte en zeki iki Türk öğrenci

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamgirls

dreamgirls

Üye
    Konu Sahibi
İşte en zeki iki Türk öğrenci
GAZİANTEP Kolej Vakfı (GKV) öğrencileri Ece Çakıcı ve Barış Ersoy, dünyanın en zeki 45 öğrencisi arasına girmeyi başararak, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen Benjamin Franklin Transatlantik Burs Programı’na katılmayı hak etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 35 Avrupa ve Asya Ülkesi’nden yüzbinlerce öğrenci arasından seçtiği 45 öğrenciye verdiği Benjamin Franklin bursunu kazananlar arasında Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri Ece Çakıcı ve Barış Ersoy da yer aldı. Okulda düzenlenen törende ABD Adana Konsolosu Eric Green, 2 Türk öğrenciyi ellerini havaya kaldırarak konuklara tanıttı. Konsolos Green, “İşte dünyanın en zeki 45 öğrencisinden ikisi. Benjamin Franklin bursu dünyada sadece 45 öğrenciye veriliyor. Bu bursu Gaziantep Kolej Vakfı’ndan iki öğrenci kazandı. Bu çocuklarımız dünyanın burs kriterlerine uyan en zeki çocuklarıdır. Öğrencileri, ailelerini ve okul yönetimini kutluyorum” dedi.
GKV Mütevelli Heyeti Başkanları Nüket ve Celal Ersoy da, öğrencilerin dünya başarısından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Ne mutlu bizlere ki, hizmetlerimizin meyvelerini görüyoruz. GKV dünya standartlarında eğitim yapan önemli bir eğitim kurumudur bu başarı bunun en önemli göstergesidir” diye konuştu.

BU GURUR TÜRKİYE’NİN
Yazılı ve sözlü mülakatlarda üst düzey İngilizce bilgisi ve uluslararası ilişkilere yönelik liderlik potansiyeli, sosyal konulara ve ders dışı etkinliklere ilgi, yüksek akademik başarı ve gönüllü toplum hizmetlerine istekli olma ve gelişmiş özgüven koşullarını taşıdıkları için dünyanın en zeki 45 öğrencisi arasına girmeyi başaran Ece Çakır ve Barış Ersoy, “Bu gurur hem okulumuz, hem Gaziantep, hem de Türkiye’nindir” dedi.

Benjamin Franklin Transatlantik Burs Programı kapsamında düzenlenen Gençler için Yaz Enstitüsü’nün 28 Haziran- 23 Temmuz arasındaki The Foiunders seansına katılacak Barış Ersoy ile 5- 30 Temmuz 2008 arasında gerçekleştirilecek The Diplomats seansında Türkiye’yi temsil edecek Esra Çakır’ın ulaşım, konaklama, eğitim ve benzeri tüm giderleri ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından karşılanacak. Bu programlarda, liderlik, medya eğitimi, ortaklaşa proje geliştirme, gönüllü toplum hizmeti, eğitsel geziler ana başlığındaki etkinliklere katılacak olan GKV öğrencileri, North Carolina eyaleti Winston- Salem şehrinde bulunan Wake Forest Üniversitesi’nin akademisyenleri denetiminde de ortak bir proje üretecek.

leiche

leiche

Emekli Yönetici
bu çocuk gidip amerikanın yararına çalışacak
bizimkiler böylelerinin değerini bilmez

Hellboy®

Hellboy®

Üye
vay be yuzlerınden bellı zaten :)

dreamnoble

dreamnoble

Üye
bu çocuk gidip amerikanın yararına çalışacak
bizimkiler böylelerinin değerini bilmez

Çok haklısın :(

Geçmişte neleri vardı ama hepsi ABD yararına çalışıyor malesef.Eee bir yandan da haklılar değerleri bilinip hakları verilmiyor ki!!!

Yasminozz

Yasminozz

Üye
alkış....:alkis

Altun.

Altun.

Üye
gururlandım ama üzüldümde. türkiye kıymetini bilemyor evlatlarının. ama diğer yetenekleri kadar vatan sevgileride varsa türkiye için çalışırlar.

muhtemelen ABD eğitim için belli bi süre kendilerine çalışma zorunluğu isteyebilir...

Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
ikisinede ben çalışkan olmayı öğrettim:d

fyd_14

Üye
leiche sana katılıyorum malesef ama helal olsun çocuklara

POWER

POWER

Üye
Beyin gücümüz böyle heba oluyor işte...

CanceR

CanceR

Üye
tr de çok yetenekli kişiler var ama hiç biri değerlendirilmiyo :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...