"işte bu tribün tarih yazıyor"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
"işte bu tribün tarih yazıyor"
Beşiktaş'ın ünlü taraftar grubu Çarşı, dünyanın dilinden düşmüyor. Şovları, takımlarına olan bağlılıkları ve kulakları sağır edecek derecede yüksek desibeldeki sesleriyle dünyaca ünlü birçok futbolcu ve teknik direktörden övgü dolu sözler alan siyah beyazlı taraftarları son olarak Manchester United'ın yıldızı Rio Ferdinand övdü. Çarşı'yı övenler arasında ezeli rakiplerinin futbolcuları ve başkanları bile var.

İşte siyah beyazlı taraftarlardan övgü dolu sözlerle bahsedenler ve onların yorumları:

Ben Foster (Futbolcu):

"İnönü Stadı'ndaki atmosferden çok etkilendim. İnanılmazdı, resmen sağır ediciydi. İkinci yarıda öyle bir an var ki, ben kendi düşündüklerimi duyamadım. Çıkan sesi size ancak böyle tarif edebilirim" (Beşiktaş-Manchester United maçı sonrası)

Uğur Boral (Futbolcu):

"Beşiktaş seyircisi ve Çarşı gerçekten çok takdir edilmesi gereken bir taraftar grubu. Gerçekten çok iyiler. Bunu zaten herkes biliyor. Avrupa'da bile tanınıyorlar. Çarşı çok organize bir taraftar grubu, bunu inkar etmemize hiç gerek yok. Onların bu güzel grubunu takdir ediyoruz." (Bir okulda katıldığı panelde)

Lisandro Lopez (Futbolcu):

"Ben, ülkem de dahil, Güney Amerika’nın tüm önemli statlarında futbol oynadım. Ama Porto’nun Beşiktaş ile İnönü’de oynadığı karşılaşmayı asla unutamam. Stadın bir an üzerimize geldiğini hissettik. Stada ayak bastığımızda gürültüden kulaklarımız tıkanmıştı. Beşiktaş’ı sahada oynatan sanki seyirciydi. İnanılmaz anlar yaşadım. Bunu söylerken bile tüylerim diken diken oluyor. Sanki içlerindeki şeytanı çıkarmak için trans halindeymiş izlenimini veriyorlardı" (Portekiz'in Record Gazetesi'ne Beşiktaş - Porto maçında yaşadıklarını anlatırken)

Emre Tilev (Spiker):

"İşte burası İnönü! İşte bu tribünler Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazıyorlar. Yok böyle tribün! Ne İngiltere, ne İspanya, ne İtalya! Görmedim, anlatmadım. Bugün yaşıyorum ve tüylerim diken diken oluyor. Bu maçı anlatan İngiliz spikerler de görmediler. Bana bakıyorlar, tribünleri gösteriyorlar. Anlatılmaz, yaşanır" (Canlı yayında Beşiktaş-Liverpool maçını anlatırken)

"İnönü'de yeniden o muhteşem orkestra başladı. İşte eller, işte sesler, işte yürekler... Duyuyor musunuz, yaşıyor musunuz ve hissediyor musunuz? Burası İnönü!" (Canlı yayında Beşiktaş - Manchester United maçını anlatırken)

Alex Ferguson (Teknik Direktör):

"Beşiktaş taraftarı harika. Hayatımda hiç bu kadar takımını ateşleyen, bu kadar iyi gürültü yapan, rakip takım üzerinde baskı oluşturan başka bir taraftar görmedim." (Beşiktaş - Manchester United maçı sonrası)

Rio Ferdinand (Futbolcu):

"Gördüğüm en iyi deplasman atmosferi kesinlikle Beşiktaş ile oynadığımız maçtaydı. O maçta oynamamıştım, ancak arkadaşlarımı desteklemek için tribündeydim. Sahadaki mücadeleden çok, taraftarları izledim. İnanılmaz bir geceydi." ("Yaşadığın en iyi deplasman atmosferi hangisiydi?" sorusuna yanıt verirken)

Sanlı Sarıalioğlu (Spor Yazarı):

Muazzam bir güç. Muazzam bir ses. Her konuda takımlarının yanındalar. Bülent Tulun (spor yazarı): Birbirimizin sesini duymuyoruz şu anda. Zor duyuyoruz abi. Melih Şendil (spiker): Şu an kaç desibel ses var bilemiyorum ama... Sanlı Sarıalioğlu (spor yazarı): Avrupa'da zor bulunabilecek taraftar topluluğu. Takımlarına çok bağlılar, ölesiye bağlılar. (24 Mayıs 2009'da oynanan Beşiktaş - Galatasaray maçı öncesi)

Erman Toroğlu (Spor Yazarı):

Seyircinin gönlü razı değil, helal olsun Beşiktaş seyircisine. Şansal Büyüka (spor yazarı): Ve de Bunaldığı dakikalar Beşiktaş'ın, yani bir adamın atılması Beşiktaş'a "oh" dedirtir. Buna rağmen Beşiktaş seyircisi hakeme tepki koyuyor. (16 Mart 2008'de oynanan Beşiktaş - Trabzonspor maçında Trabzonsporlu Barış Memiş'e haksız kırmızı kart gösteren hakeme, siyah beyazlı taraftarların "eyyamcı hakem" diye tezahürat yapması üzerine)


Hulk (Futbolcu):

"İkinci golü attığımda tüm Beşiktaşlı taraftarlar beni ayakta alkışladı. Kariyerim adına unutamayacağım bir andı. Beşiktaş taraftarına gösterdiği centilmenlik için çok teşekkür ediyorum. Beşiktaş taraftarını hiç unutamıyorum. Takımlarını maç başlamadan büyük bir coşkuyla desteklemeye başladılar. Ben ikinci golü atınca ayakta alkışladılar. Rakip takım taraftarları tarafından yaptığınız işin iyi olarak bilinmesi asla unutulacak bir şey değildir. O günü asla unutmayacağım" (Sporx.com'a Beşiktaş - Porto maçında yaşadıklarını anlatırken)

Haluk Bilginer (sanatçı):

"Öncelikle muhalif yanlarını çok seviyorum. Ayrıca zeka kokan sloganlarını da... Fenerbahçeliler kızmasın, ama seneler önce bir grup Beşiktaşlı’nın Ortega ile ilgili hazırladığı pankartı Fenerbahçe tribünlerine sokturması gerçekten zeka yüksekliğini gösteren bir hareketti" (Beşiktaş Dergisi'ne verdiği röportajda)


Andre Villas Boas (Teknik Direktör): "

Rakip takımlar için böyle atmosferler zordur. Beşiktaş taraftarının eşsiz olduğunu gördük. Atmosferi çok beğendim" (Beşiktaş - Porto maçı sonrası)


Edin Dzeko (Futbolcu): "

Beşiktaş taraftarı muhteşemdi." (Beşiktaş - Wolfsburg maçı sonrası)


Zvezdjan Misimoviç (Futbolcu): "

Orada oynamak gerçekten heyecan vericiydi." (Beşiktaş - Wolfsburg maçı sonrası)


Christian Gentner (Futbolcu):

"Böyle bir atmosfer bizim için yeni olan bir şeydi." (Beşiktaş - Wolfsburg maçı sonrası)


Willie McDougall (UEFA Güvenlik Sorumlusu):

"Tottenham ile oynanan karşılaşmada İnönü Stadı'ndaydım. Taraftarların yarattığı müthiş atmosferi yerinde yaşadım. Tam bir futbol stadyumunuz ve seyircileriniz var. Bu kadar ateşli bir taraftar grubunun yenilgiyi kabullenip, ağırbaşlı bir şekilde Tottenham'ı alkışlaması müthişti. Bize yaşattığınız bu unutulmaz tecrübe için tüm Beşiktaş kulübüne ve taraftarlarına teşekkür ederiz. Tüm görevlilere ve ortamın yaratılmasında çaba sarfedenleri takdir ettiğimizi belirtiriz." (Beşiktaş - Tottenham maçı sonrası)

Ergun Gürsoy (G.Saray Eski Yöneticisi):

"Şampiyonluğa oynuyoruz ama yine de tribünlerimiz boş. Real Madrid'in 120 bin kişisini kıskanmıyorum ama Beşiktaş'ın 25 bin taraftarını kıskanıyorum. Hiç bir kupada yoklar, ama Beşiktaş sevgisiyle tribünleri dolduruyor takımlarını 90 dakika destekliyorlar. Bizim de bir zamanlar seyircimiz böyleydi"

Adnan Polat (G.Saray Başkanı):

"Şu anda Beşiktaş'ın hakkını da yememek lazım. Beşiktaş'ı lider yapan taraftarı. Takımlarını hiçbir maçta yalnız bırakmıyorlar. Son ana kadar takımlarını destekliyorlar. Beşiktaş'ın son anlarda maç kazanmasını taraftarına bağlıyorum. Beşiktaş taraftarı için takımın 12. adamı demek haksızlık olur. Öyle gönülden destek veriyorlar sanki 13., 14 hatta 15. adamı. Ben Beşiktaş taraftarını görünce Galatasaray taraftarının takımlarının yeteri kadar desteklemediğini anlıyorum" (Galatasaray'ın Ali Sami Yen Stadı'nda Kayserispor'u 2-0 yendiği maçın sonrasında)

Martin Jol (Teknik Direktör):

"Başta hedefimiz taraftarları susturmaktı. Ancak bir iki dakika sonra şunu anladık ki, böyle bir kalabalığı susturmak imkansız." (Beşiktaş - Tottenham maçında yaşadıklarını anlatırken)

- FOTOMAÇ
 


MetQ7

MetQ7

Üye
Çarşı'nın eşi benzerinin olmadığını artık bütün dünya anladı.Biz aşkımızdan rekor kırarız bazıları özentilikten(onu da yapamazlar).Çarşı sessizliğe karşı:) 132 DB:oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
Adnan Polat (G.Saray Başkanı):

"Şu anda Beşiktaş'ın hakkını da yememek lazım. Beşiktaş'ı lider yapan taraftarı. Takımlarını hiçbir maçta yalnız bırakmıyorlar. Son ana kadar takımlarını destekliyorlar. .ddd

Çarşım ya bizim gbı bır aile yokki :sarıl:
 
MetQ7

MetQ7

Üye
Adnan Polat (G.Saray Başkanı):

"Şu anda Beşiktaş'ın hakkını da yememek lazım. Beşiktaş'ı lider yapan taraftarı. Takımlarını hiçbir maçta yalnız bırakmıyorlar. Son ana kadar takımlarını destekliyorlar. .ddd

Çarşım ya bizim gbı bır aile yokki :sarıl:

Önümüzdeki birkaç milenyum boyuncada olacağını sanmıyorum:)
 
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt