İstanbul'u sağanak vurdu [Resim-Video Galeri]

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
    Konu Sahibi
İstanbul'u sağanak vurdu [Resim-Video Galeri]



İstanbul'un bazı bölgelerinde aniden başlayan sağanak yağış etkili oldu.

Saat 14.30'dan sonra etkisini gösteren yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı.
Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar duraklara ve işyerlerine sığınarak korunmaya çalışırken, Taksim Meydanı'nda iki sevgili dakikalarca öpüştü. Havanın kararmasının ardından şimşekler çaktı ve sağanak yağmur başmadı. Taksim Meydanı'nda birçok kişi yağmura hazırlıksız yakalandı. Vatandaşlar duraklara ve işyerlerine sığınarak korunmaya çalıştı.

Bakırköy, Bahçelievler çevresinde de sağanak şeklinde başlayan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar en yakındaki durak ve çatı altlarına saklandı. Etkili olan yağmur nedeniyle yolda yürüyen vatandaşlar sırılsıklam ıslandı. Trafikte seyir halindeki araçların sürücüleri de ilerlemekte zorluk çekti.

YOLLARI SU BASTI

Altgeçitlerde su içinde mahsur kalan araçlar sürücüleri tarafından itilerek kurtarılmaya çalışıldı. Trafikte seyreden araçlar farlarını yakmak zorunda kaldı. Yaklaşık 1 saat süren sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Birçok yolda su birikintileri oluştu. Kısıklı'da yolda bulunan trafik dubaları suda sürüklendi. Vatandaşlar güç anlar yaşadı.Bazı vatandaşlar otobüs durağına sığınırken bazıları da yağmurdan kaçarak kurtulmaya çalıştı.


HAVA ULAŞIMINA YAĞMUR ENGELİ


İstanbul’da etkili olan yoğun yağış ve 'CB' olarak adlandırılan elektrikli bulutlar nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inmesi planlanan çok sayıda uçak diğer havalimanlarında yönlendirildi.

İstanbul hava sahasında etkili olan CB (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrikli bulutlar Atatürk Havalimanı’nda hava ulaşımını olumsuz etkiledi.

Atatürk Havalimanı’na inmesi planlanan Türk Hava Yolları’nın Roma-İstanbul, Nunberg-İstanbul, Berlin-İstanbul, Antalya-İstanbul, Onur Air’e ait Samsun-İstanbul, Atlasjet havayolları’na ait İzmir-İstanbul seferlerini yapan yolcu uçakları Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendirilirken, Onur Air’in Antalya-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na yönlendirildi.


Bu arada hızı 40 knot’a kadar ulaşan rüzgar nedeniyle Atatürk Havalimanı’na iniş için alçalan 4 yolcu uçağı da pistti pas geçmek zorunda kaldı. CB bulutları ve yoğun yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda iniş ve kalkışlar bir süre durdu.

D-100 KARAYOLU DERE YATAĞINA DÖNDÜ


Aniden bastıran yağış ve beraberindeki fırtına yayaları ve araç sürücülerini zor durumda bıraktı. Özellikle D-100 karayolunda su kanallarına sığımayan yağmur suları azgın bir şekilde akarken, şiddetli yağış D-100 karayolunu dere yatağına çevirdi. Sürücüler yağışla birlikte kimi noktalarda iki şeridi suyla kaplanan D-100 karayolunun diğer iki şeridinden yollarına devam edebildi. D-100 Karayolunun Kartal köprüsünde ise köprüde şelale oluştu. Köprünün üzerinde biriken yağmur suları karayoluna akarken şelale görüntüsü oluştu. Kimi araçlar yağış nedeniyle yolda kısa süreli mahsur kalırken, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlarda köprü altı ve duraklara sığındı.


İŞTE YAĞIŞIN BİLANÇOSU


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada 15-20 dakikalık zaman diliminde metrekareye 5 ila 41 kg aralığında yağış düştüğü belirtildi. Yağışın özellikle Avcılar, Esenyurt, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, Bakırköy, Bahçelievler bölgesinde etkili olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi:


Kurbağalıdere Yenisahra Mahallesi ile Mustafa Kemal Mahallesi arasında iki derenin birleştiği noktada su debisinin artması nedeniyle taşma meydana geldi. İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım daire Başkanlığı ekipleri anında müdahale etti. Bölgede 50 ev ve iş yeri sulardan etkilendi.

İstanbul genelinde İtfaiyeye 220, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'na 173, su baskını ihbarı geldi. Ekipler tüm ihbarları sıra ile müdahale etti.

Fırtına nedeniyle 89 ağaç devrilmesi, çatı uçması, trafik levhası veya ilan panosu uçması ihbarı yapıldı. Tüm bunlara da ekipler tarafından müdahale edildi. Yağışın yoğunluğu geçse de, gece saatlerine kadar aralıklarla mevzi şeklinde devam edecek. Yağışla birlikte bunaltıcı sıcaklıklar 4-5 derece azaldı ve hava serinledi Maksimum rüzgar hızı 60 km/saat olarak ölçüldü.


ÇANAKKALE


Çanakkale'de kuvvetli rüzgarla başlayan sağanak nedeniyle, kent merkezindeki pek çok cadde su altında kaldı. Bazı ev ve işyerini su bastı. İşyerleri sahipleri yağmur sularını tahliye etmek için çaba sarf etti. Bazı araçlar yolda kaldı. Belediye ekipleri ise tıkanan rogarları açmak için görev yaptı.

Öte yandan, Çanakkale Boğazı'nda görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle, transit geçiş yapan gemiler, Gemi Trafik Hizmetleri
Müdürlüğü yetkilileri tarafından sık sık telsizden dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıldı.


BALIKESİR


Balıkesir'de aniden bastıran şiddetli yağmur nedeniyle 50 ev ve işyerini su bastı. Rögarların taşması sonucu cadde ve sokaklar dereye döndü.Balıkesir'de bugün saat 11.26'da başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren şiddetli yağmur ve kısa süreli yağan dolu hayatı olumsuz yönde etkiledi.


ESKİŞEHİR


Eskişehir'de öğleden sonra başlayan yağmur, merkeze bağlı Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde etkili oldu. Bazı iş yerleri ile evlerin bodrumu su altında kaldı. İş yerleri sahipleri yağmur sularını tahliye etmek için çaba sarf etti. Bodrumu su altında kalan vatandaşlar ise belediye ve itfaiye ekiplerinden yardım istedi.









[video=youtube;hwWM0fv5FWY]http://www.youtube.com/watch?v=hwWM0fv5FWY[/video]




 


Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Düzce'ye de yağdı. Uzun zamandır yağmur görmüyorduk iyi oldu
 
  • Beğen
Tepkiler: El~PisToLeRo
jackalmami

jackalmami

Üye
bizde fatih te yakalandık. 15 dakika arabada mahsur kaldık:D
 
  • Beğen
Tepkiler: El~PisToLeRo
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt