İstanbul'u kazanan üniversite öğrencileri bu konu tam size göre

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ia.phlvn

ia.phlvn

Üye
    Konu Sahibi
İstanbul'u kazanan üniversite öğrencileri bu konu tam size göre
HAYALİNİZDEKİ LOKASYONLAR

İstanbul deyince aklınıza hemen Boğaz kıyıları gelmiş olmalı. Eğer 5 arkadaş toplanır, Boğazda bir yalı kiralarız diye düşünüyorsanız; hayal gücünüzün yaratıcılığından dolayı öncelikle sizi tebrik ederim :) Tabi eğer hayırsever bir ev sahibine denk gelmediyseniz.

BAYRAMPAŞA-ESENLER-BAĞCILAR HATTI

Denize kıyısı olmayan ama İstanbul’un ulaşım ağına otobüs, metro ve tramvaylarla dahil olan bu üç ilçe üzerinde bir yerlerde ev kiralayabilirsiniz. İstanbul’da öğrencilerin genel tercihleri arasında yer alan bu ilçeler, İstanbul’un en çok nüfüsa sahip ilçeleri arasında. Özellikle Bağcılar; 1 milyondan fazla nüfusa sahip, İstanbul’un en kalabalık ilçesi. Eğlence açısından bakarsanız Bayrampaşa-Esenler arasında kalan Otogar bölgesinde ihtiyacınızı karşılayacak büyük alışveriş merkezleri bulunmakta. Bunun dışında sahile gidip kafa dinleyeyim diyorsanız buralar size pek uygun değil. Özellikle Bağcılar’da 250 TL’den başlayan fiyatlarlabile ev bulabilmek mümkün.

BAHÇELİEVLER-GÜNGÖREN HATTI

Bu ilçelerin E-5′e doğru ve Merter kısmına doğru biraz pahalandığı doğrudur. Ama bu bölgeleri dışındaki yerleri tercih edilebilir.

BEYLİKDÜZÜ-AVCILAR-KÜÇÜKÇEKMECE

Beylikdüzü Metrobüs’ünde gelmesiyle birlikte popüler bir hale gelmeye başlıyor. Kiralar bu bölgede ucuzdur. Evler ise yeni yapıldığı için gayet lüks gelebilir. İstanbul Üniversitesi’nin kampüsünün de bulunduğu Avcılar ilçesi ise Beylikdüzü gibi İstanbul’un merkezi dediğimiz kısmına uzak olmasına rağmen Metrobüs’ün gelmesiyle çok popüler hale gelmeye başladı. Sahil isterseniz var, Alışveriş Merkezi derseniz yakınlarında mevcut. Öğrencinin kalabileceği ideal bir ilçe denebilir. Küçükçekmece’de ise uygun fiyatta evler bulabilirsiniz. 200 TL’den başlayan fiyatlarla evler bulabilmeniz mümkün.

BAKIRKÖY-ZEYTİNBURNU-TOPKAPI-FATİH HATTI

Bakırköy ilçesinin Ataköy-Florya kısmına doğru lüks ve pahalı evler bulunmakta. Ama eğer ilçenin diğer kısımlarını tercih ederseniz biraz daha uygun fiyatta 250 TL’den başlayan fiyatlarla evler bulabilirsiniz. Fakat ulaşımın çok iyi olduğu Zeytinburnu ilçesinde 300 TL’den başlayan fiyatlarla ev bulabilmek mümkün. Fakat o evler tutulmuş olacağı için geri kalan evlerde kiralar size biraz yüksek gelebilir.Çevresi gökdelen ve rezidans projeleriyle dolan ve İstanbul’un yeni gözdesi olan bu ilçe gelecek vaat eden ilçeler arasında. Sahil isterseniz fazlasıyla mevcut. İlçe içinde ve çevresinde alışveriş merkezleri de bulunuyor. Fatih ilçesi ise tarihi bir ilçedir. Bundan dolayı evler çok lüks gelmeyebilir. Ama merkezi olduğu için tercih edilebilir bir yer. Kocamustafapaşa semti çok rağbet gören yerler arasında. Kiralar ise 250 TL’den başlıyor.

HALİÇ KIYILARI

Haliç kıyılarında manzaralı bir ev tercih etmek isteyebilirsiniz. Çünkü çok fahiş fiyatları yok. Birkaç arkadaş altından çok rahat bir şekilde kalkarsınız diye düşünüyorum. Unkapanı, Fener, Balat, Ayvansaray, Eyüp, Sütlüce, Hasköy, Okmeydanı ve Kasımpaşa belki sizin için ideal olabilir.

BEŞİKTAŞ-ŞİŞLİ

Beşiktaş ve Şişli civarı İstanbul’un eğlence sektörüne çok yakın lokasyon olduğu için uygun fiyatta evler bulmak biraz zor olabilir. Bundan dolayı size önermeyi düşünmüyorum. Ama siz yine de araştırın. Belki kenar mahallelerinde uygun fiyatta evler olabilir.

Buraya kadarki yerler Avrupa Yakasındaydı. Şimdi gelelim Anadolu Yakasına;

Anadolu yakası ulaşımda biraz kısır bir bölge. Otobüsler var, ama trafik sorunu da var. Ama evler Avrupa Yakasına göre gayet ucuzdur. Popüler lokasyonlar olan Kadıköy ve Üsküdar’ın kıyıya yakın kesimleri hariç, iç bölgelerine doğru çok uygun fiyata evler bulabilirsiniz.

ATAŞEHİR-ÜMRANİYE

Ataşehir İstanbul’un yeni yükselen yüzü. Rezidans, toplukonut ve gökdelen projelerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Ama buna rağmen ucuz fiyatlara evler de bulabilirsiniz. Batı Ataşehir biraz pahalı gelebilir. Ama onun dışındaki bölgeler uygundur. Ümraniye, ilçe merkezi de dahil olmak üzere çok ucuz kiralarda oturabileceğiniz bir yer. Bir tanıdığım merkez caddesinin üzerinde oturuyordu. Ödedikleri kiranın ucuzluğunu ve evin büyüklüğünü görünce şok olmuştum. Ama kampüsünüze yakınlığı konusunda dikkatli olmanız gerekiyor.

KARTAL-PENDİK

İstanbul’un Anadolu Yakasının dışında sayılabilecek bölgeler arasında. Ama dediğimiz gibi kime göre merkezi olduğunu bilmiyoruz. Boğaz kısmına uzak olduğundan dolayı bu damgayı yemekte. Kiralar burada gayet uygundur. Fakat kampüsünüze ulaşım için dikkatli olun.
İstanbul’un öğrenciye uygun evlerin bulunduğu bölgeler bu şekilde. Fiyatlar konusunda kesin şeyler yazamıyorum. Çünkü İstanbul öyle bir yer ki; ilçede bir sokak çok lüks iken, diğer sokak öyle olmayabiliyor. Bu da kira fiyatlarını etkiliyor. Bundan dolayı kiraları en doğru internet üzerinden ya da emlakçılardan sorgulayabilirsiniz. Fakat ucuz olarak bahsettiğim yerlerde kiralar bazen 1000 TL’yi de bulabiliyor.


fozdemircom
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt