İstanbul'a milyarlık projeler geliyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
İstanbul'a milyarlık projeler geliyor!



[h=2]2012 yılında, birçok firma dev projelerini görücüye çıkaracak.Proje İstanbul'un iki yakasına da yayılacak.[/h]
Bu yıl, gayrimenkul sektörünün büyümesinin yavaşlayacağı beklense de şirketler, hazırladıkları projelerini raftan indirmeye hazırlanıyor.Firmaların açıkladığı plana göre, bu yıl 50 bine yakın konuttan oluşan projelerin devreye girmesi bekleniyor. Yapılacak yatırımın ise 8.5 milyar lirayı aşacağı görülüyor.


Geçtiğimiz yıl, ekonominin ve inşaat sektörünün büyümesine paralel olarak konut projelerini peşpeşe sunan inşaat firmaları, 2012 yılı için de planlarını hazırladı. Bu yıl, yurtdışındaki belirsizlikler ve ekonomiyi soğutma çalışmalarıyla sektörün büyümesinin yavaşlayacağı beklense de, kuruluşlar, hazırladıkları yeni yıl projelerini raftan indirecek. Uygulamaya konulacak projelerin hem sayısının, hem de ölçeklerinin arttığı görülecek. Özellikle yabancılara konut satışının önünü açacak Mütekabiliyet Yasası’nın çıkmasından sonra, konut arzının hızlanacağı öngörülüyor. Firmaların şu anda açıkladığı planlarına bakılırsa, ilk etapta İstanbul’da 50 bine yakın konuttan oluşan projelerin devreye girmesi bekleniyor. İnşaat firmalarına, 2012 yılında açıklayacakları projeleri ve yatırım miktarlarını sorduk. Yanıtlara göre, yapılacak yatırımın 8.5 milyar lirayı aşacağı görülüyor.


[h=4]MİLYARLIK PROJELER GELİYOR[/h] 2012 yılında, birçok firma dev projelerini görücüye çıkaracak. Bu projelerden ilki, Varyap-Gap İnşaat’ın ortaklığında inşa edilecek Ataşehir Finans Merkezi’ndeki 250 metre yüksekliğindeki Metropol İstanbul projesi oldu. Varyap-Gap, toplam yatırım maliyeti 1.5 milyar lirayı geçmesi beklenen projeyi yılın ikinci haftasında satışa sundu. Bu yıl içinde satışa sunulması beklenen büyük ölçekli projelerin arasında Ağaoğlu’nun Maslak Ayazağa’da 242 dönüm arazide planladığı ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük hacimli projesi’ yer alıyor. Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yapılacak projenin hazırlıklarında sona gelindi. Ağaoğlu, bu projeden 4.5 milyar liranın üzerinde gelir hedefliyor. 2012’nin büyük ölçekli projelerinden bir diğeri de Emaar Türkiye’nin uzun zamandır beklenen Libadiye projesi olacak. Toprak Grubu’na ait araziyi ihaleyle 425 milyon dolara alan Emaar Türkiye, burada 1100 konut, 130 bin metrekare kiralanabilir alanı olan alışveriş merkezi, otel, ofis ve rezidansların bir arada bulunacağı şekilde çok amaçlı proje yapacak. Halkalı’daki Mesa, Kantur-Akdaş, Artaş ve Öztaş konsorsiyumunun doğa ve eğlence parkı, alışveriş merkezi, oteller, ofisler, fuar alanı ve 4 bin adet konutun yer alacağı “mega projesi” Temapark da yılın ikinci yarısında başlayacak.


[h=4]ÇOK SAYIDA PROJE YAPILACAK[/h] Artaş İnşaat, Temapark’ın dışında bu yıl birçok projeyi gündemine alıyor. Bu projelerden ilki, Gün-Er ve Redi Grup’la birlikte yapacağı 644 konut ve 12 ticari üniteden oluşan Ispartakule 3 projesi olacak. Yılın ilk çeyreği sonuna doğru Maslak’ta 450 konut ve ofislerden oluşan rezidans projesi hayata geçirilecek. Üçüncü proje ise Keleşoğlu İnşaat ve Aydınlı Grup ile Kağıthane Cendere Vadisi’nde 5 bin konut, AVM, otel ve ofislerden oluşan karma bir proje olacak. Torunlar GYO ise bu yıl Gayrettepe-Mecidiyeköy aksı üzerindeki Ali Sami Yen ve Torun Tower projelerini, Anadolu Yakası’ndaki Maltepe projesini, Antalya Deepo Alışveriş Merkezi büyüme projesini ve İzmir Bayraklı’daki ortaklı projeyi duyuracak. Torunlar GYO, Aşçıoğlu ve Kapıcıoğlu ortaklığındaki Ali Sami Yen arazisindeki proje, 3 bloktan oluşuyor. Torun Tower projesindeki ofisler ise sadece kiralanacak. Maltepe’deki Kapıcıoğlu İnşaat ve Renk-Yol Yapı İnşaat ortaklığındaki projede ağırlıklı konut olarak düşünülüyor. Hayat Kimya ve Sur Yapı ortaklığındaki İzmir Bayraklı projesi ise alışveriş merkezi ve rezidans bloklarından oluşacak.


[h=4]OFİS PROJELERİ DE AĞARLIKTA[/h] Tahincioğlu Gayrimenkul de bu yıl gerçekleştireceği projelerle dikkat çekiyor. İlk olarak yılın ilk çeyreğinde 220 milyon dolar yatırımla hayata geçecek Kozyatağı’ndaki ofis projesi Palladium Tower lanse edilecek. İkinci çeyrekte ise Ataşehir Finans Merkezi’nde 200 milyon dolar yatırımla ofis kulesi başlayacak. Tahincioğlu, yılın ikinci yarısında ise konut projelerine ağırlık verecek. 80 milyon dolar yatırımla Çengelköy’deki konut projesi ve 90 milyon dolar yatırımlı Seyrantepe’deki konut projesi devreye girecek. Yeşil GYO da 2012 yılında İzmit Körfezi’ne adım atıyor. İki katlı bağımsız villalardan oluşacak Körfez projesinde 320 ünite yer alacak. İstanbul’da bir projeyi daha hayata geçirecek olan Yeşil GYO’nun hedefleri arasında İstanbul dışında, gelişen ve öne çıkan diğer büyük kentlerde Innovia Eko Village projeleri yer alıyor.


[h=4]YATIRIM İSTANBUL'UN İKİ YAKASINA YAYILIYOR[/h] Teknik Yapı, kentsel dönüşüme katkı sağlayacak projelerine ağırlık verecek ve biri Avrupa, diğeri Anadolu yakasında olmak üzere iki projeye başlayacak. Her iki projede yaklaşık 3 bin konut yer alacak. Teknik Yapı, Avrupa yakasında 2 bin konutluk ikinci bir projenin de çalışmalarını sürdürüyor. Dumankaya İnşaat, Tuzla-Aydınlı, Maltepe ve Halkalı’da 2 bin 600’ü aşkın konuta imza atacak. Dekar Yapı, 20 milyon lira yatırımla Çengelköy’de 70 konutluk proje yapacak. İkinci proje ise Bahçeşehir’de 140 bahçeli evden oluşacak. Yatırım değeri 40 milyon lira olacak. Hasoğlu Yapı, Anadolu yakasında 160 milyon liralık bir yatırım yapacak. Avrupa yakasında da iki karma projede toplam 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Dap Yapı, Maltepe’de 1000 konut ve işyerinden oluşacak proje ile Çağlayan’da ofis şeklinde tasarlanmış bir proje yapacak.


[h=4]HANGİ FİRMA NERDE KAÇ KONUT YAPACAK[/h] 216 Yapı, 2012 yılında Çekmeköy’de 64 ve 115 konuttan oluşan iki konut projesine başlayacak. İki projenin yatırım bedeli ise toplam 24 milyon lirayı bulacak. Arıkan Yapı, yılın ikinci yarısında Esenyurt bölgesinde uzun zamandır üzerinde çalıştığı projenin lansmanını yapacak. Mom Yapı, Sancaktepe’de 350 konuttan oluşan, 50 milyon lira yatırımlı bir proje yapacak. Sinpaş GYO’yu ise, bu yıl daha çok Ankara’da göreceğiz. Ankara İncek’te 566 villa, Ankara Çankaya’da 513 konut, Ankara GOP’ta ise 350 konuttan oluşacak projeye imza atacak olan Sinpaş GYO, İstanbul Bomonti’de de 600 konutluk proje gerçekleştirecek. Sur Yapı, Eyüp’te 220 konut, 140 mağaza ve ofisten oluşan projesini, Güneşli’de ise 480 konut, 30 mağazadan oluşacak projesini sunacak. Ege Yapı, Kartal ve Maltepe’de iki projeye başlamayı hedefliyor.


[h=4]YILDA 5 PROJE ÇIKARILACAK[/h] 2012 yılında proje gerçekleştirecek firmalar arasında Ankayapı, Eroğlu, Sinpaş Yapı ve Özyurtlar da dikkat çekiyor. 2012’de 5 proje yapacağını açıklayan Ankayapı, Fikirtepe, Kartal, Yakacık, Soğanlık ve Şekerpınar da olacak. Toplam 3 bin 260 konuta imza atacak olan Ankayapı’nın toplam yatırımı da 292 milyon lirayı bulacak. Eroğlu Yapı da 2012’de 5 projeye başlayacak. Projelerin biri Antalya’da, diğerleri ise İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yer alacak. Sinpaş Yapı da, ikisi konut, ikisi ticari gayrimenkul olmak üzere 4 yeni projeye başlayacak. Özyurtlar İnşaat ise İstanbul Esenyurt, Kırklareli-Lüleburgaz’a uzanacak. Lüleburgaz Büyükkarıştıran’da 3 bin konutluk şehir projesi yapacak.

 


spy ghost

spy ghost

Üye
millete milyarlık vergiler diye değiştirilmeli bu başlık anladınız beni
 
fullwar

fullwar

Üye
Her yere residance doldurup fakir insanları şehrin bir bölümüne hapsediyorlar. Çok tehlikeli bir gelişme bu. Gittikçe zengin arap ülkelerine benziyoruz. O ülkelerde lüks gökdelenler, oteller yükselirken halk fakirlikten kırılıyor. Bu iş sadece lüks yapılarla olmaz, önce halkın gelir düzeyinde bir ayarlama yapılmalı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Absolutem
Cevap
0
Görüntüleme
437
Absolutem
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
331
x-scarface


Üst Alt