İstanbul trafiği paralı oluyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
İstanbul trafiği paralı oluyor
İstanbul trafiği paralı oluyor

Arabası olan İstanbullulara kötü haber..





Her gün daha fazla tıkanan İstanbul trafiğine ücretli sistem geliyor. Akşam'ın haberine göre; Londra'daki gibi kent merkezine giren araçlardan günlük ücret alınacak. Bu yolla toplu taşıma özendirilip şehiriçi trafik rahatlatılacak

Kangren haline gelen İstanbul trafiğini rahatlatmak için Londra modeli geliyor. Trafik sıkışıklığının ücretlendirilmesine dayanan modele göre İstanbul'da trafiğin kilitlendiği bölgelere yoğun saatlerde giren araçlar ücret ödeyecek. Takılan çiplerle takip edilecek olan araçlar trafiği yoğun bölgelere girdiği anda ücrete tabi olacak.

SIKIŞIKLIK % 30 AZALACAK
Bu sistemle o bölgelere girecek araç sayısının 70 bin azalması bekleniyor. İstanbul trafiğinin azaltılmasına yönelik olarak yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi veren İstanbul Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Ömer Yıldız temel amaçlarının trafiği azaltıp toplu taşımayı özendirmek olduğunu belirterek bu amaçla hedefledikleri modellerden en önemlisinin Londra örneği olduğunu kaydetti.

Yıldız bu modelin trafik sıkışıklığının ücretlendirilmesine dayandığını kaydederek kentte trafiğin yoğun olduğu bölgelere yoğun saatlerde giren araçlardan ücret alınacağını ifade etti. Yıldız 'Belli bir bölgeye giriş çıkışlarda günün belli saatlerinde kullanımına göre ücretlendirme yapılabilir. Ücret trafik sıkışıklığına göre değişken olabilir' dedi. Yıldız bu model sonucunda trafikte yüzde 15-18 sıkışıklıkta yüzde 30 azalma meydana gelirken seyahat süresinden yüzde 30 oranında tasarruf sağlandığını ifade etti. Yıldız Londra modeliyle toplamda da trafiğin sıkışık olduğu bölgeler giren araç sayısında 70 binlik azalma yaşandığını dile getirdi. Ücretlendirmenin nasıl yapılacağına da açıklık getiren Yıldız belirlenen bölgelere konan kameraların araç plakalarını okuyacağını kaydederek 'Aracın girdiği bölge ve kaldığı süreye göre araç sahibine fatura kesiliyor. Bu sistemin kurulmasını öneriyoruz. Çok zor değil. Mevcut teknolojik imkanlarla çözülebilir. Ücretlendirme banka hesabından otomatik olarak düşebilir' diye konuştu.

DÜNYA BU İSTİKAMETE GİDİYOR
Yıldız bu projeyi öncelikli hedefleri arasına koyduklarını vurgulayarak 'Bunu biz yapmasak da zaten yapılacak. Dünya bu istikamete doğru gidiyor. Türkiye'de de yapılabileceğini düşünüyoruz' dedi. Yıldız sistemin İstanbul'un yanı sıra trafik yoğunluğu yaşanan diğer büyük şehirlerde de uygulanabileceğini aktardı.

TABELADA 'C' VARSA GİRİŞ PARALI
Londra'da uygulanan 'congestion charge' sisteminde para ile girilecek bölgeler kırmızı 'C' harfi ile gösteriliyor. Şehir merkezine giren araçlar 8 sterlinden (yaklaşık 20 lira) başlayan ücretler ödüyor. İşte Chelsea Bridge üzerindeki bu tabela kent merkezindeki ünlü Sloane Square'in paralı olduğunu gösteriyor.

İLK HEDEF TARİHİ YARIMADA
İstanbul'da bu modelin ilk uygulanacağı yerin tarihi yarımada olacağını kaydeden Yıldız 'Önce orada uygulanır daha sonra genişletilir. Biz bunu Ulaştırma Şurası kapsamında önerdik. Uygulayacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'dir' dedi.

'OTOMOBİLSİZ GÜN' İLAN EDİLSİN
Yıldız tüm dünyada olduğu gibi 22 Eylül'ün Türkiye'de de 'otomobilsiz gün' ilan edilmesinin de hedefleri arasında olduğunu kaydederek 'Otomobilsiz gün getirilmesini teklif edeceğiz. Uygulanmasını istiyoruz. Avrupa'da uygulanıyor. Bu günün ilan edilmesi de bir motivasyon olacak. Küçük tasarruflar dahi trafiği rahatlatır. Böyle bir gün İstanbul trafiğini rahatlatır' diye konuştu.
 


Esendağlı

Esendağlı

Üye
Teşekkürler,sanırım birazda mecbur kaldık..
 
kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Paralıda olsa yine çözüm olacagını sanmıyorum
 
Esendağlı

Esendağlı

Üye
%100 çözüm dersen tabiiki bu şuan için mümkün değil.Tüm dünyadaki metropol şehirlerin enbüyük sorunudur zaten trafik.hiçbir ülke yada şehir buna %100 çözüm bulamamışki zaten.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
349
PALA.
Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
201
Selim Baltaci
Eren Değerli
Cevap
4
Görüntüleme
440
kacaksevgilim
Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
373
Kingmortall


Üst Alt