Istanbul park'da büyük gün!

Sponsorlu Bağlantılar

Anıl Umut

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Istanbul park'da büyük gün!

İSTANBUL PARK'DA BÜYÜK GÜN!

Türkiye GP'de Red Bull yedinci kez pol pozisyonunu elde ederken, bugünkü mücadeleye Mark Webber en önde başlayacak

Formula 1'de sezonun yedinci yarışı olan Türkiye GP'de Red Bull yedinci kez pol pozisyonunu elde ederken, bugünkü mücadeleye Mark Webber en önde başlayacak.
Formula 1 Türkiye Grand Prix’sine pilotlar şampiyonası lideri ve Monaco GP galibi olarak gelen Mark Webber, dün yapılan sıralama turlarında ilk sırayı elde ederek zirveyi bırakmaya niyeti olmadığını gösterdi. Red Bull’un Avustralyalı pilotu, bugün saat 15.00’te başlayacak ve TRT 1’den naklen yayımlanacak olan yarışa ilk cepte başlayacak.
İstanbul Park’taki sıralama turlarının ilk bölümünde sürpriz olmadı ve organizasyona bu yıl dahil olan HRT, Virgin ve Lotus takımlarının ikişer pilotuyla Force India’dan Vitantonio Liuzzi son 7’de kaldı ve sıralamalara devam edemedi. Bu bölümde en hızlı isim, geçen yılın Türkiye GP şampiyonu Jenson Button’dı.
Red Bull’da Sebastian Vettel’in en hızlı zamanı elde ettiği ikinci bölümde en büyük sürpriz, Fernando Alonso’nun 12. olması ve üçüncü etaba kalamamasıydı. Üçüncü etapta McLaren ve Red Bull pilotları arasında büyük çekişme yaşanırken Webber birinci oldu. McLaren’den Lewis Hamilton ikinci, Red Bull’dan Sebastian Vettel üçüncü, McLaren’den Jenson Button’da dördüncü oldu. Son turda sekizinci virajda spin atan Michael Schumacher beşinciliği elde etti.
Bilet satışları arttı
Hava Sıcaklığını ortalama 27, pist sıcaklığının da 42 derece olduğu sıralama turlarına ilgi (beklendiği gibi) fazla değildi. Tribünlerde büyük boşluklar gözlenirken, bugün yarışa ilginin daha fazla olması bekleniyor. Yetkililer, bu yıl bilet satışlarında yüzde 35 artış olduğunu ve hafta sonu yaklaşık 100 bin kişiyi İstanbul Park’a beklediklerini söylediler (geçen yıl 65, önceki yıl 40 bin kişi Türkiye Grand Prix’sini takip etmişti).
Tribünlerde ilginç pankartlar vardı. En dikkat çekici olan, bir grup Türk genç kızın bu sezon Formula 1’e ara verip Dünya Ralli Şampiyonası’nda şansını deneyen Kimi Raikkonen için açtığı “Kimi sen en iyisin. Lütfen F1’e geri dön” yazılı olanıydı. Türk yarış severler ayrıca ‘İstanbul’un Kralı’ Felipe Massa ve Michael Schumacher için pankart açtılar. Bunun dışında Rus Vitali Petrov ve Polonyalı Robert Kubica seyirci desteğini arkasına alan diğer pilotlardı.
Milli Marş’ı Ajda söyleyecek
* Alışveriş alanına ilgi fazlaydı. Değişik ülkelerden birçok yarış sever çeşitli etkinliklerde eğlenirken alışveriş yaptı.
* Yarış severlerin büyük ilgi gösterdiği Formula 1 ürünleri stand’larında fiyatlar çok da ucuz değil. Tişört fiyatları 55-125 TL arasında değişirken takım şapkaları da genelde 70 TL. Yemeklere gelince... Döner, hamburger veya 1 bardak bira 15 TL. Yarış severler en çok, 10 TL’ye satılan dilim pizzalara ilgi gösterdiler.
* İstanbul Park’ta bu yıl altıncısı düzenlenen Formula 1 organizasyonunda, İstiklal Marşı’nı, bu yarışta Ajda Pekkan seslendirecek. Yarış öncesi ve sonrasında çeşitli aktivitelerin yapılacağı İstanbul Park’ta, yarış sonrasında da müzik dünyasından sürpriz isimler, ana tribünün arka bölümündeki alanda mini konserler verecek.
* Basının ilgisi yine çok fazlaydı. Yabancı basın sayı olarak çoğunluktaydı. Çalışma saatleri dışında basın mensupları takımların TIR’larında vakit geçirdi. Ferrari’nin ‘motorhome’unda yemek sırası çok fazlaydı, girip çıkmam bir oldu. BMW Sauber takımının konuğuydum. Çok nazik ve ilgililerdi, kendilerine bugünkü yarışta puan veya puanlar diliyorum! Padok alanına her yıl renk katan Red Bull’un çift katlı dev ‘motorhome’unu aradık.
Yarışa kim, hangi sırada başlıyor?
1. Mark Webber Red Bull
2. Lewis Hamilton McLaren-M.
3. Sebastian Vettel Red Bull
4. Jenson Button McLaren-M
5. Michael Schumacher Mercedes GP
6. Nico Rosberg Mercedes GP
7. Robert Kubica Renault
8. Felipe Massa Ferrari
9. Vitaly Petrov Renault
10. Kamui Kobayashi BMW Sauber
11. Adrian Sutil Force India
12. Fernando Alonso Ferrari
13. Pedro de la Rosa BMW Sauber
14. Sebastien Buemi Toro Rosso
15. Rubens Barrichello Williams
16. Jaime Alguersuari Toro Rosso
17. Nico Hulkenberg Williams
21. Timo Glock Virgin
22. Bruno Senna HRT
23. Luca Di Grassi Virgin
24. Karun Chandok HRT
Pilotlar şampiyonası
1. M. Webber (Red Bull) 78
2. S. Vettel (Red Bull) 78
3. F. Alonso (Ferrari) 72
4. J. Button (McLaren) 70
5. F. Massa (Ferrari) 65
 


Üst Alt