İstanbul Kıyamet Vakti nedir ?

Sponsorlu Bağlantılar

yssfd

yssfd

Üye
    Konu Sahibi
İstanbul Kıyamet Vakti nedir ?



İstanbul Kıyamet Vakti (genellikle İKV şeklinde kısaltılmaktadır), Sobee tarafından Şubat 2004'den beri geliştirilen ücretsiz bir MMORPG oyunudur. Ayrıca bu alanda yapılan ilk tamamen Türk yapımı ve yüzde yüz Türkçe bir oyundur. İlk olarak İstanbul kod adıyla Şubat 2004'te başı Mevlüt Dinç olan 7 kişilik bir ekiple geliştirilmeye başlanmıştır. 5 Nisan 2005'de alfa testlerine başlanmış ve 25 Aralık 2006'da herkese açık beta test sürecine girmiştir. 1 Nisan 2007 tarihinde ise tam sürüme geçmiştir. Tam sürüme geçmesinin ardında 4 büyük genişleme paketi yayınlanmıştır.


Oyunun ilk genişleme paketi olan Meteor Bölgesi 1 Ekim 2007'de yayınlandı. İkinci genişleme paketi Derindeki Sır ise 13 Mayıs 2009'da yayınlanmıştır. Üçüncü genişleme paketi ve Özel Sürümü 11 Haziran 2010'da yayınlanan Grup Bölgeleri'dir ve iki tane grup bölgesi (instance) içerir. Bu bölgeler Sığınaklar ve Migrat' bölgeleridir. Üç büyük genişleme paketinin yanında zaman zaman ufak güncellemelerle yenilikler yapılmıştır. Bun güncellemeler içerisinde 17 Kasım 2008'de yayınlanan ve Klan Savaşları dönemini öne çıkaran Er Meydanı güncelleme paketi, 20 Ocak 2010'da oyun hikaye örgüsünde önemli bir yeri olan Hidra güncelleme paketidir.


Bu aralıkta İKV'nin 2 sürümü daha çıkmıştır. (Yeraltı ve Derindeki Sır)


Sobee tarafından dördüncü genişleme paketi Çemberlitaş 5 Aralık 2010 tarihinde GameX oyun fuarında duyuruldu. Duyurunun ardından oyuncuların merakını gidermek amacıyla Sobee tarafından oyunun tanıtım videoları ve zaman zaman yeni paketle ilgili bazı bilgiler paylaşıldı. Yeni genişleme paketi Çemberlitaş 06 Ağustos 2011 Tarihinde hem indirilebilir içerik hem de içeriğinde onlarca güzel özelliği barındıran İKV Çemberlitaş Özel Sürüm Kutu ile tüm oyun severlerin beğenisine sunuldu.Gamex 2011'de Lonca Sistemi;25 Haziran 2012'de Lonca bölgesi olan Topkapı Sarayı yayımlandı.



İKV: Çemberlitaş Özel Sürüm Kutu İçerisinde neler var?


3 aylık Plus Paket DVD kutusunun iç yüzüne yapıştırılmış olan Plus Paket E-Pin kodunu hesabınıza yükleyerek 3 aylık plus paket ekleyebilirsiniz.

Kasa Erişimi: Kutu içindeki Kasa Erişimi kartpostalının arka yüzündeki E-pin kodunu seçtiğiniz bir karakterinize yükleyerek bu karakterinizin kalıcı olarak dilediği her yerden kasasını açabilmesini sağlarsınız.

+5 Yetenek Puanı: Kutu içindeki +5 Yetenek Puanı kartpostalının arka yüzündeki E-Pin kodunu seçtiğiniz bir karakterinize yükleyerek bu karakterinizin kalıcı olarak +5 yetenek puanına kavuşmasını sağlarsınız.

Süresiz ve sınırsız Çemberlitaş Yağma Artırıcı etkisi: Tüm sunuculardaki tüm karakterleriniz için %60/%60 daha fazla eşya düşürme şansına sahip olursunuz.

Tüm grup bölgelerinde %36'ya varan 'Düşmanlara Enerji Düşüşü' etkisi: Kasa Erişimi yüklediğiniz karakterinizle tüm grup bölgelerindeki düşmanların enerjileri %4 ila %6 aşağı düşer. Üstelik grupta Kasa Erişimi yüklemiş karakter sayısı ile enerji düşüşü doğru orantılıdır.

GBM-0B ile üretim ve toplama puanlarını sıfırla: Mısır Çarşısında bulunan GBM-0B ile üretim ve toplama puanlarını istediğin zaman sıfırla.

Hesabından silinen karakterlerini kurtar: Hesabınıza en az 1 defa Çemberlitaş Kutu Plus Paket yüklediyseniz silinen karakterlerinizi dilediğiniz zaman kendiniz üyelik işlemlerinden kurtarabilirsiniz.

Lonca lisansı ve ya Lonca pasaportu: Kutudan çıkan E-pin'leri hesabınıza yükledikden sonra,Lonca penceresinden Lonca lisansı ile lonca kurabilirsiniz(Sadece tek seçim ve tek kullanım hakkı vardır.)ya da Lonca pasaportu ile istedeğiniz loncaya sınırsız girip çıkabilirsiniz.(Lonca lisansı ve ya Lonca pasaportunu seçerseniz kullanım hakkınız biter.Bir hakla sadece bir lonca açılabilir ve sadece bir karaktere yükleyebilirsiniz.)


Çemberlitaş Kutu içerisinden başka neler çıkıyor?
4 Dev Poster
Devasa Çemberlitaş ve İKV Haritaları
Oyun Rehberi (Çok özel ipuçları ve hızlı seviye atlama rehberi ile birlikte)
Çemberlitaş eklenti paketini içeren kurulum dosyası
Videolar
DVD’ye özel Çemberlitaş Müzikleri
Tüm İKV Müzikleri
Duvar kağıtları
Ekran Görüntüleri
Konsept Çalışmaları
Hatıra fotoğrafları
Sizlerden gelen eserler


İstanbul Kıyamet Vakti'nin şuan bir tane Plus Paket sahiplerinin girebileceği sunucu dahil olmak üzere 8 tane sunucusu vardır. Oyunda Sobee tarafından net olarak açıklanmamış olsa da Sobee Genel Müdürü Mevlüt Dinç'in basın toplantısında açıkladığına göre 1,000,000'u aşkın çevrimiçi oyuncusu vardır.

Çemberlitaş


Oyunun son devasa güncellemesidir.Oyunu 4.0.0 sürümüne taşımış olup grup bölgesi olarak karşımıza çıkmıştır.

Lonca


Oyun'da beta döneminden beri var olan lonca kanalı kullanım dışıydı ama 1-4 Aralık 2011 tarihleri arasında düzenlenen ulaslararası oyun fuarı Gamex'de Lonca Kanalı aktif olup 25 Haziran 2012 tarihinde Lonca'lara özel bölge Topkapı eklentisi gelmiştir.
 


Üst Alt