İsrail'in en pahalı arabası başbakana

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
İsrail'in en pahalı arabası başbakana
Ülkenin en pahalı aracını başbakanın kullanacağı açıklandı...



İsrail'de yayımlanan Yedioth Ahranot gazetesi, "İsrail'in en pahalı" aracını Başbakan Binyamin Netanyahu'nun kullanacağını yazdı.

Gazeteye göre, Netanyahu için sadece devlet başkanları ve başbakanlar için üretilen Audi A8, zırhlı Limuzin tipi araç alındı. Gazete, İsrail'e doğru yola çıktığı belirtilen yeni aracın fiyatının 1 milyon dolara yakın olduğu ve Netanyahu'nun konvoyuna katılacak diğer iki araçla birlikte, yeni araçların toplam maliyetinin 3 milyon dolar civarında olduğunu kaydetti.

Audi A8'in zırhlı limuzin tipinin sadece devlet başkanları ve başbakanlar için üretildiği ve İsrail'deki en pahalı araba olduğunun sanıldığı da ifade edildi.

Habere göre, Audi A8, Netanyahu için İsrail İç Güvenlik servisi Şin Bet'in koruma biriminin işbirliği ile, benzersiz bir güvenlik donanımına sahip olacak şekilde dizayn edildi. Güvenlik biriminin, arabanın güvenliğini test etmek için İsrail'de yaptığı deneyler sırasında küçük silahlar ve yol kenarına yerleştirilen bombalar da kullanılarak bir aracın havaya uçurulduğu kaydedildi.

Gazete, haberinde aracın bu denli pahalı olmasının, savunma sisteminden kaynaklandığını belirtti. Aracın, kurşun geçirmez lastikler yanısıra, kabin bölümünün mermi ve bombalara karşı da zırhla kaplanmış olduğu kaydedilirken, aracın ayrıca bir otomatik yangın söndürme sistemi ile donatılmış olabileceği vurgulandı.

Yoğun savunma sistemi nedeniyle, aracın ağırlığının da yaklaşık 3 tonu bulduğu, güvenlik sistemleri yanı sıra otoda otomatik koltuklar, sunroof, deri döşeme, geniş ekran DVD sistemi ile buzdolabı ve hatta bir nemlendirme sisteminin de bulunduğu kaydedildi.

Haberde bu tür normal otoların başlangıç fiyatının 500 bin dolara yaklaştığı, zırhlı modellerin daha pahalıya geldiği ve Audi'nin, bu modelin başlangıç fiyatının vergiler hariç 685 bin dolar olduğunu belirttiği de ifade edildi.

Audi'nin Şin Bet'in talepleri doğrultusunda yaptığı değişikliklerin, otoyu daha da pahalı hale getirdiği de kaydedildi.

Haberde, halihazırda İsrail Başbakanı'nın konvoyunda bir zırhlı Toyota Land Cruiser ve bir Chevrolet Suburban bulunduğu, Audi'nin bunların yerini alacağı, her üç aracın Başbakan Netanyahu yanı sıra yabancı devlet adamları ve çok önemli konuklar için kullanılacağı da belirtiliyor.

İsrail'deki Audi ithalatçısı Champion Motors şirketinin ise haberle ilgili yorum yapmayı reddettiği bildirildi. (AA)
 


Usta Şirin

Usta Şirin

Üye
:hmmm
 
PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
böyle adamaböyle araba:hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt