İsrail'in ABD'den istediği füze

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İsrail'in ABD'den istediği füze
İsrail Başbakanı tünel delici bomba için ABD'den izin istedi..
"İran" pazarlığı için ABD'de bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'dan tünel delici özelliği olan GBU-28 füzelerini istedi. ABD'li bir kaynağa göre, Netanyahu, Panetta'dan bu füzelerin İsrail'e satışına izin vermesini talep etti.

GBU-28 FÜZE SATIŞINA İZİN İSTEDİ

İsrail Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'la yaptığı görüşmede, havada ikmal yapma özelliğine sahip uçaklarla, tünel delici GBU-28 füzelerinin ülkesine satışına izin verilmesini istedi. Haberde, ABD Başkanı Barack Obama'nın da bu konuda iki ülke savunma bakanlarının doğrudan birlikte çalışması için Savunma Bakanı Panetta'ya emir verdiği belirtildi.

BUSH SATIŞI REDDETMİŞTİ

ABD eski başkanı George Bush döneminde, İsrail'e güdümlü tünel delici GBU-28 füzeleri ile havada yakıt ikmali yapan uçakların satışına izin verilmemişti. Bush yönetimi, İsrail'in bu silahlara sahip olması halinde, ABD'nin onayını almadan İran'a saldırmasından endişe ediyordu. İsrail şu anda kendi olanaklarıyla İran'ın toprak üzerinde buluann nükleer tesislerini imha etme gücüne sahip bulunuyor. Ancak İsrail, İran'ın kayalıkların altına inşa ettiği Forda benzeri nükleer tesislerini havaya uçurmak için GBU-28 tünel delici füzelere gereksinimi var.

ÖNCE DELİYOR SONRA PATLIYOR

Her biri 2 ton ağırlığında olan GBU-28’ler B-1 ve B-52 uçaklarınca, lazerle işaretlenen hedefe yöneliyor ve ucundaki güdüm sistemi ile hedefi buluyor. Bomba yaklaşık 10 metrelik betonu, kayayı ya da benzer koruma malzemesini deldikten sonra patlıyor ve orayı şiddetli bir biçimde tahrip ediyor. kaynak . samanyoluhaber
 
DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
elbet Allah birgün bu ısrailnde amerikaninda belasını verecek
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
6
Görüntüleme
377
OttomaN TigeR
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
320
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
346
Haydar
haydaravısyon
Cevap
0
Görüntüleme
291
haydaravısyon


Üst Alt