İsrail yardım konvoyuna saldırdı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
İsrail yardım konvoyuna saldırdı
İsrail televizyon kanalları, yaralananların Aşkelon"daki hastaneye sevkedildiklerini belirtirken, operasyonda yaralı askerler de bulunduğunu, bunlardan ağır yaralı birinin de Hayfa"ya nakledildiğini bildirdiler.

Bu arada Kanal 10 televizyonu, gözaltına alınanların bir kısmının cezaevlerine konulması için hazırlıklar yapıldığını duyurdu.

Televizyon ayrıca, Gazze Şeridi"nden botların denize açılmasını önlemek için, Gazze kıyılarının da tümüyle abluka altına alındığını kaydetti.
İsrail yaptığı terörist eylemin boyutlarını dünyanın duymasını engellemek için televizyon ve gazetelere haber yasağı getirdi.

İHH 12:30'da İsrail'in sivillere karşı güç kullanmasını Taksim'de protesto edecek!
Özgür Gazze Hareketi: İsrail donanma gemileri konvoyu Aşdod yerine Hayfa limanına çekiyor.

Başbakanlık'ta Bülent Arınç başkanlığında acil toplantı yapılıyor.

İSRAİL TELEVİZYONLARI: 16 ÖLÜ

İsrail televizyon İsrail askerlerinin düzenlediği operasyonlarda en az 16 kişi öldüğünü duyurdular. İsrail ordusu ve Dışişleri'nin ayrıntılı açıklama yapacağı belirtiliyor.

HAMAS'TAN ACİL ÇAĞRI

Gazze'deki Hamas hükümetinin lideri İsmail Haniye, İsrail güçlerinin Gazze'ye yardım getiren gemilere müdahalesini kınadı.

Haniye, İsrail'in, ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya İsrail'in müdahelesini ''acımasız bir saldırı'' olarak niteledi.

Haniye, basına yaptığı açıklamada, "BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'u, bu gemilerde bulunan dayanışma gruplarını korumak ve Gazze'ye güvenle gelmelerini sağlamak konusunda sorumluluklarını üstlenmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

HAVADAN VE DENİZDEN

Saldırının video görüntülerini televizyonlar yayınlandı. İsrail ordusu hem denizden hem havadan saldırıyor. Görüntülerde helikopterlerle güverteye inen İsrail askerlerinin sivillere müdahale ettiği ve onların da sopalarla karşı koymaya çalıştıkları görülüyor. İşte bu sırada askerleri de sağa sola kurşun yağdırdıkları belirtiliyor. Kanlar içinde kalan yaralıların sedyeler halinde taşındıkları görülüyor. Yaralılar karga tulumba taşınıyor.

Saldırı haberi sonrası İsrail'in Levent'teki İstanbul Başkonsolosluğu saat 05.30 sıralarında basıldı.. Protesto gösterileri sırasında binanın camları kırıldı, çok sayıda vatandaş barikatları aşarak içeri girmek istedi. Konsonosluk önünde polis zor anlar yaşadı.

İSRAİL BÜYÜKELÇİ ÇAĞRILDI

Dişişleri'nde Kriz masası kuruldu, Bakan Ahmet Davutoğlu Başbakan Erdoğan'ı bilgilendirdi. Türkiye'nin tepkisinin çok sert olacağı belirtiliyor. İsrail Büyükelçisi Gaby Levy Dışişleri'ne çağrıldı.

05:18- Kıbrıs'ın güneyinden Gazze'ye doğru seyreden yardım gemilerine İsrail askerleri müdahale etti!.. İsrail askerleri gemiye girdi ve çatışma çıktı! Çıkan çatışmada 2 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Geminin ön tarafında yaralılara müdahale edildi... Yaralılardan bazılarının durumu ağır!...

İsrail askerleri şu an için geminin içerisinde bulunuyor... Ayrıca geminin içerisindekilerin dua ettiği görülüyor...

Ölen bir kişinin başından vurulduğu gelen son bilgiler arasında...
01:13- Gemiden sürdürülen canlı yayında konuşan Bülent Yıldırım, Gazzelilere seslenerek bizi bekleyin mesajı verdi.

İşte İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın internet üzerinden sürdürülen canlı yayındaki sözleri;

İsrail uluslararası sularda, insanlık suçu işlemektedir. Bunun başka izahı yoktur. Bu koridoru kullanma hakkımız var ve aslında kendilerini zor durumda bırakıyorlar. Şu anda etrafımız, İsrail savaş gemileri tarafından sarılmış durumda. Bizler iyiyiz ancak canlı yayınlarımız engellenmeye çalışılıyor.

LEVENT'TE PROTESTO GÖSTERİLERİ

01:11- İstanbul'da bir grup, İsrail'in, ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Gazze'ye yardım için giden gemilere yönelik tutumunu protesto etti.

Gece saatlerinde İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan grup, ellerinde Filistin bayraklarıyla ''İsrail şaşırma sabrımızı taşırma'' diye sloganlar attı.

Grubun konsolosluk önündeki bekleyişini sürdürmesi üzerine, polis güvenlik önlemi aldı.

SAVAŞ GEMİLERİNE HELİKOPTERLER DE KATILDI

01:03- Mavi Marmara gemisinden yapılan canlı yayınların, İsrail'e ait insansız hava uçakları ve helikopterlerle kesilmeye çalışıldığı belirtiliyor. Gemiden yapılan canlı yayında konuşan İHH yetkilileri, gemilerin uluslararası sularda ilerlemeye devam ettiği ve gemilerin geri dönmesinin istendiği belirtiliyor.

GEMİDEN DAKİKA DAKİKA CANLI YAYIN

00:30- Mavi Marmara'dan sürdürülen canlı yayın İHH'nin resmi web sitesinden internet aracılığıyla sürdürülüyor. Canlı yayında, İsrail savaş gemilerinin yardım konvoyuna yaklaştığı ve tacizlerinin sürdüğü belirtildi.

GEMİLER TACİZE BAŞLADI

00:10- İsrail gemileri, Mavi Marmara ve beraberindeki konvoyu taciz etmeye başladı. Tüm gemilerde, kaptanlar tarafından acil durum ilan edildi.

SAVAŞ GEMİSİ SAYISI DÖRTE ÇIKTI

00:01- İsrail'e ait iki savaş gemisine iki tane daha eklendi. Gemiler, uluslararası sularda aralarında Türklerinde bulunduğu gönüllüleri taşıyan konvoya tacizlerini sürdürürken, gemilerde can yelekleri ve gaz maskeleri dağıtıldı.

Açıklamanın ardından gemide bulunanlara can yelekleri dağıltılırken, gemi ise hız kesmeden Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor. Bu arada İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve İHH yöneticileri, milletvekilleri, gazeteciler, STK temsilcileri ve gemide bulunan aktivistlerin bir basın toplantısı yapacakları da belirtildi.

Kıbrıs'ın 30 mil güneyinden Gazze'ye doğru giden "Mavi Marmara" gemisi ile diğer 5 gemi, hız kesmeden İsrail'in tatbikat yaptığı alana doğru yoluna devam ederken, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı yetkilileri, gemide bulunanlara, Kıbrıs açıklarında iki İsrail gemisinin kendilerine yaklaşmakta olduğunu söyledi.


haberin videosu :
 


emree17

emree17

Üye
yeter be israil kendini bi halt sanıyo var ya..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

EroL
Cevap
0
Görüntüleme
1K
EroL
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
440
TheNightMare.
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
400
doctorrr
Never_Back_Down
Cevap
8
Görüntüleme
579
acuxx


Üst Alt