İspanyol Boğası!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Temperature

Temperature

Üye
    Konu Sahibi
İspanyol Boğası!
97.'si gerçekleştirilen Fransa Bisiklet Turu'nda zafer Alberto Contador'un oldu. İspanyol bisikletçi, 2007 ve 2009 yıllarından sonra kariyerinde üçüncü kez bu başarıyı elde ederken, Andy Schleck yine 2. sırayı aldı.

Fransa Bisiklet Turu’nda mutlu sona ulaşan isim Alberto Contador oldu. 22 gün, 20 etap ve 3 bin 641 kilometrelik müthiş mücadelede zafere uzanan İspanyol bisikletçi, 2007 ve 2009 yılından sonra kariyerinde üçüncü kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Ülkesi İspanya’yı 13. kez birincilik kürsüsüne çıkaran Contador, Paris Champs Elysees’de noktalanan 20. etapta da en yakın rakibi Andy Schleck ile aradaki 39 saniyelik farkı korudu ve zaferini ilan etti. 2009’da olduğu gibi bu yıl da ikinci sırayı alan genç Schleck’in performansı büyük alkış topladı. Fransa Bisiklet Turu’nun 2010 yılına damga vuran olayı ise 15. etapta yaşandı. Bisikletinin zincirinde oluşan mekanik arıza nedeniyle Schleck yarışa ara vermek zorunda kalırken, Contador’un rakibinin problemi giderilene kadar beklemeden yoluna devam etmesi büyük tepki toplamıştı. Spor otoriteleri, Contador’un yaptığının centilmenliğe yakışmadığını savunmuşlardı. Schleck’in 15. etabı bu şekilde kaybetmesi bir anlamda İspanyol bisikletçinin birinciliğe ulaşmasında önemli bir rol oynamıştı.

İspanya’nın 13. zaferi

Yarışta üç kez zafer yaşayan Belçikalı Philippe Thys, Fransız Louison Bobet ve Amerikalı Greg LeMond’u yakalayan Contador, İspanya’ya 13. Tour de France zaferini kazandırdı. En iyi puan toplayan bisikletçiye verilen ‘Yeşil Mayo’yu İtalyan Alessandro Petacchi, en iyi tırmanıcıya verilen ‘Puantiyeli Mayo’yu ise Fransız Anthony Charteau kazandı.
 
  • Beğen
Tepkiler: crazyferit
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

___kaptan___
Cevap
0
Görüntüleme
457
___kaptan___
Temperature
Cevap
0
Görüntüleme
353
Temperature
Temperature
Cevap
0
Görüntüleme
442
Temperature
.Kerasus.
Cevap
3
Görüntüleme
539
Haydar


Üst Alt