İspanya'da tarihi gün!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
İspanya'da tarihi gün!


Real Madrid ile Barcelona, Süper Kupa rövanşında bugün karşı karşıya gelecek.
Barcelona, İspanya Süper Kupası ilk maçında Real Madrid'i 3-2 yenerken, iki ekip arasındaki maçlardaki galibiyet sayısı da
eşitlendi.

Daha önce Barcelona'ya karşı üstün bir seri yakalayan Real Madrid, Katalan deviyle oynadığı 87 maçtan galibiyetle ayrıldı. İki ekip arasındaki 46 maç beraberlikle sonuçlandı. Devlerin mücadelesinde Barcelona ise 86 kez güldü. Ancak Süper Kupa ilk maçında Barça, Real'i 3-2'yle geçerek galibiyet serisini eşitledi. Madrid'in stadı Santiago Bernabeu'da oynanacak rövanş maçından Barcelona galibiyetle ayrılırsa, Katalan devi 81 yıl sonra rakibi karşısında galibiyetlerde öne geçecek. Barcelona galibiyet sayısında en son 1931'de önde idi.

Dev maçta gözler iki isim üzerinde de olacak. Barcelona'da Lionel Messi, Real Madrid'de ise ise Cristiano Ronaldo takımlarının en büyük kozları olacak. İşte bu büyük kozlarla ilgili de bazı istatistikler.

Lionel Messi

*Lionel Messi, El Clasico'larda rakip ağları en çok havalandıran ikinci isim oldu. Arjantinli yıldız Cesar Rodriguez'in 14 olan rekorunu kırdı.
*Alfredo Di Stefano (18) ve Raul (15) El Clasico'da en çok gol atan isimler sıralamasında ilk sıradalar.
*2012 Süper Kupa ilk maçında Real Madrid ağlarını havalandırmayı başaran Messi, bu yıl Barcelona ve Arjantin Milli takımı formasıyla 55'inci golünü attı. 5 gol daha attığı takdirde, 2010'da attığı 60 golü yakalayacak.
*Messi, üstüste 4 İspanya Süper Kupa maçında gol atan ilk futbolcu oldu.

Cristiano Ronaldo
*Real Madrid'in Barcelona'ya 3-2 yenildiği maçta, takımının ilk golünü kaydeden Cristiano Ronaldo, Camp Nou'da üstüste 4 El Clasico maçında gol atan ilk isim oldu.
*Ronaldo, Ivan Zamorano (5) ve Lecue (4)'nin ardından üstüste 4 El Clasico maçında gol atan 3. Real Madrid'li isim oldu.
 


codblackops2

codblackops2

Üye
saat kaçta ve hangi kanalda :hmmm
gene 23.30'da starda mı?
 
  • Beğen
Tepkiler: Kingmortall
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
240
Eren Değerli
Eren Değerli
Cevap
1
Görüntüleme
435
Baydırman


Üst Alt