İspanya'da gündem: Falcao

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
İspanya'da gündem: Falcao


Dünya futbolu Cristiano Ronaldo ile Messi'nin eşsiz rekabetini tarttışa dururken, Atletico Madrid'in Kolombiyalı yıldızı Radamel Falcao her geçen gün bu iki yıldıza hızla yaklaşıyor. Hafta sonunda oynanan Deportivo maçında rakip ağlara 5 gol birden gönderen Falcao, muhteşem performansını olağanüstü bir istatistikle süsledi.

Attığı 17 golle Porto'ya 2011'de Avrupa Ligi şampiyonluğunu kazandıran Falcao, ardından 40 milyon euro bonservis bedeliyle Atletico Madrid'e transfer olmuştu. Madrid kulübündeki ilk yılında hücum bölgesindeki verimliliği ile parlayan radamel Falcao, sezonu 24'ü lig, 12'si Avrupa Ligi olmak üzere 36 golle tamamlamış ve birçok Premier Lig kulübünün göz hapsine girmişti. Avrupa Ligi kupasını bir kez daha havaya kaldıran 26 yaşındaki golcü, bu kupada iki yıl üst üste gol kralı olan ve iki ayrı takımla üst üste bu kupayı kazanma başarısı gösteren ilk oyuncu olmuştu.
Adını Brezilyalı efsane futbolcu Falcao'dan alan Kolombiyalı forvet, 2012-2013 sezonunun 15. haftasına da gol krallığı sıralamasında 3. olarak girmişti. Deportivo maçına 11 golle başlayan Falcao, Vicente Calderon'da adeta fırtına gibi esti. 28. dakika ile 71. dakika arası rakip kaleye tam 5 gol gönderen Falcao, Atletico'nun 6-0 kazandığı maçın kahramanı oldu.
Falcao'nun bir maçta 5 gol atması İspanya Ligi açısından bir ilk değil. Zira 2002-2003 sezonunda Real Madridli Fernando Morientes, Las Palmas ağlarına 5 gol göndererek unutulmaz bir performansa imza atmıştı.
Gol krallığı yarışında 23 gollü Messi'nin ardından 16 golle ikinci sırada bulunan Falcao'yu 13 gollü Ronaldo izliyor. Falcao, İspanya Ligi'nde Ronaldo ve Messi'nin eşsiz rekabetine katılabilecek yegane oyuncu olarak görünüyor.
 


Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
yine A.Madrid yine harika bi forvet. Torres Forlan ve Agüero'dan sonra bu da gidecek. Sonra kim gelecek acaba
 
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
adamlar forvet makinası mübarek
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt