İspanya 1-1 İtalya: Zevkli maçtan beraberlik çıktı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İspanya 1-1 İtalya: Zevkli maçtan beraberlik çıktı
Euro 2012'de C Grubu'nda İspanya ile İtalya zorlu maçta karşı karşıya geldi. İtalya, beklenmediği kadar etkili oynadı. İspanya ise klasik oyununu sahaya yansıttı. Maç boyunca heyecan eksik olmadı ve 90 dakikadan 1-1'lik eşitlik çıktı.

İlk yarı pozisyon var gol yok!

Büyük beklentilerle girilen ilk yarıda İspanya maç başlarında ayağa yaptığı paslarla ilerisi için sinyal verdi. İtalya ise topa daha az sahip olan taraf olmasına rağmen devre boyunca tehlikeli pozisyonlar bulmayı başardı.

Karşılaşmanın 6. dakikasında İtalya, ilk kez İspanya yarı sahasında göründü. Sağ köşeden bir serbest vuruş kazanan İtalya'da topun başında Andrea Pirlo geçti, ancak ortasında İspanya savunması başarılı oldu.

Maçın 8. dakikasında ise İspanya etkili geldi. Ayağa kısa paslarlar ile içeri giren Matadorlar'da Fabregas içeri ortaladı. Devamında top David Silva'nın önünde kaldı. Ama İtalyan defansı Silva'nın vuruşuna izin vermedi. Ardından 11. dakikada İspanya yine çok hızlı geldi, ayağa kısa paslarla bir anda İtalya yarı alanına girdiler. Devamında İtalya, faulle atağı kesmek istedi ancak hakem avantaja bıraktı. Aldığı pas ile cezasahası sağında topla buluşan David Silva'nın şutu kaleci Buffon'un kucağında kaldı. 15. dakikada yine David Silva sağ köşede topla buluştu ancak ceza sahasının tam önünden yaptığı vuruş Chiellini'den geri döndü. Net bir fırsattı.


İtalya'da Antonio Cassano, 22. dakikada bir anda rakip cezasahasına girdi, sağ taraftan kaleye doğru şut açısını buldu ancak vuruşu sol köşeden az farkla dışarıya gitti. Hemen ardından 24. dakikada Andres Iniesta, bir anda rakip cezasahasına girdi. Ancak yaptığı vuruş defanstan döndü. 34. dakikada İspanya yine etkili geldi, Xavi pasını Silva'ya bıraktı. Rakibini az adamla yakalayan İspanya, cezasahası içinde bir türlü şut atmayınca atak yine boşa gitti. Bu pozisyonun hemen ardından 35. dakikada İtalya hızlı gelişen İtalya atağında cezasahası içinde Antonio Cassano sert vurdu, top Casillas'tan sekti. Ama Balotelli seken topu tamamlayamadı...

36. dakikada Pirlo soldan müthiş bir orta çıkardı, cezasahasının tam önünde yer alan Marchisio, gelişine harika vurdu ancak kaleye yönelen topu Casillas kurtarmayı başardı. Gol olsa turnuvanın en güzel gollerinden birini izleyebilirdik. 41. dakikada sağ kanatta topla buluşan Xavi, cezasahası içerisine girdikten sonra altıpas üzerinde bulunan Fabregas'a ortasını yaptı, ancak Fabregas topu kontrol etmek isterken Christian Maggio'ya faul yaptı.

45. dakikada Andres Iniesta, bir anda cezasahası arkasına sarktı, ancak aldığı pasa vuruşunda top müsait pozisyonda üstten dışarıya gitti. 45+1'de ise İtalya, belki de ilk yarının en net pozisyonunu buldu. Sağdan müthiş bir orta geldi. İspanya cezasahası içinde bomboş bulunan Motta'nın kafa vuruşunu kaleci Casillas çıkarmayı başardı.

Maçın ilk yarısı başladığı gibi 0-0 sona erdi.



Goller ikinci 45 dakikada geldi

İki takım, ikinci yarıya da aynı istekle girdiler ancak bu kez daha gole dönük oynamayı tercih ettiler. İkinci yarıda heyecan hiç eksik olmadı.

Karşılaşmanın 50. dakikasında Cesc Fabregas cezasahası içinde sokuldu, sert vuruşunda köşeye giden topu Buffon kornere çeldi. 51. dakikada bu kez top bir anda Xavi'nin önünde kaldı, ama vuruşu auta çerçeveyi bulmadı. Aynı dakika içinde Andres Iniesta sol taraftan geldi, ceza sahasına sokulduktan sonra açısı daralmasına rağmen güzel vurdu ancak top sağ köşeden çok az farkla dışarıya gitti.

Maçın 53. dakikasında Balotelli müthiş bir baskı yaptı, bomboş pozisyonda sağdan cezasahasına girdi ancak top sürerken ne pas attı, ne de şut çekti. Akabinde Sergio Ramos arkadan gelip hayati bir müdahale yapmayı başardı. Bu, İtalya'nın yakaladığı en net pozisyonlardan biriydi. Karşılaşmanın 56. dakikasında aynı Balotelli oyundan çıktı ve yerine Di Natale girdi.

Balotelli'nin yerine oyuna giren Di Natale, 60. dakikada takımının golünü atmayı başardı. Di Natale, Andrea Pirlo'nun müthiş ara pası ile ceza sahasının hemen içinde topla buluştuktan sonra düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı. İtalya'nın golünü kaydeden Antonio Di Natale, milli kariyerine 2002'de Türkiye karşısında forma giydiği maçla başlamıştı.

Ancak İtalya'nın sevinci uzun sürmedi. 64. dakikada bir anda cezasahası içinde derinlemesine bir pas alan Cesc, düzgün bir vuruş yaptı ve durum 1-1 oldu.

68. dakikada İtalya, İspanyol savunmasını etkisiz yakaladı. Motta, sağdaki Pirlo'ya pasını verdi. Atak olgunlaştığı sırada Pirlo'nun pası yerine ulaşmadı. 71. dakikada İspanya'nın atağında top cezasahasına havalandı, Sergio Ramos etkili bir rövaşata yaptı ancak sonuç gelmedi. Ramos, aynı zamanda rakibine de faul yaptı.

76. dakikada Fernando Torres karşı karşıya kaldı ancak sonuç alamadı. Fernando Torres kendisine gelen

76'
Buffon ile boş pozisyonda karşı karşıya kalan Torres, kaleci Buffon'u çalımlamak istedi ancak geçemedi. Net bir pozisyondan gol çıkmadı.
derinlemesine pasta Buffon ile karşı karşıya kaldı ancak İtalyan eldiven bir stoper gibi vücudunu kullanarak araya girdi ve topu uzaklaştırdı. 78. dakikada Giovinco'dan içeriye doğru harika bir orta geldi, Di Natale tam düşerken vurdu ancak top dışarıya gitti.

85. dakikada yine Torres müthiş bir fırsatı değerlendiremedi. Kaleci Buffon, bir anda çıkıp çıkmamakta tereddüt etti. Torres, harika bir aşırtma yaptı ancak top üst ağlarda kaldı. 89. dakikada bu kez İtalya gole yaklaştı. İtalya üst üste seri paslar ile rakip cezasahası içine sokuldu, bir anda topu bir anda önünde bulan Marchisio'nun vuruşu zayıf olunca top Casillas'ta kaldı.

Son anlarda yaşanan pozisyonlardan da gol çıkmayınca mücadele 1-1 sona erdi.
 
.Murat.

.Murat.

Üye
italya galibiyeti hak etti oyunuyla
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt