" İsmail " Ne Yaşar Ne Yaşamaz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
" İsmail " Ne Yaşar Ne Yaşamaz


Muğla'nın Marmaris ilçesinde teknede yaşayan vatandaşın nüfus cüzdanı çalınınca, Nüfus Müdürlüğü yeni bir kimlik veremiyor. 25 yıldır Marmaris'te yaşayan ve geçimini marangozluk ve tekne yaparak kazanan 54 yaşındaki İsmail Yılmazer ve kız arkadaşı 37 yaşındaki Şule Şimşek'in başına çok ilginç bir olay geldi.






İşleri bozuk olduğu için 4 yıldır teknede yaşayan Yılmazer, önceki gün bulundukları koyda bir plaja gitti. Plajda oturduğu yerden tavla almaya giden ve döndüğünde çantasının çalınmış olduğunun farkın varan Yılmazer; nüfus cüzdanının da içinde bulunduğu çantasının çalındığını jandarma ekiplerine bildirdi. Ertesi gün ikametgah çıkartmak için muhtara giden Yılmazer'e, mahalle muhtar gerekli belgeyi teknede yaşadığı için veremeyeceğini söyledi. Muhtarı yanına alarak Marmaris Nüfus Müdürlüğüne giden Yılmazer, burada da işlemlerini yaptıramayınca mağdur durumda kaldı. Yaşadıklarına bir anlam veremediğini ifade eden Yılmazer, "Geçenlerde Aktaş mevkiinde bir plajın kafeteryasında oturuyordum.



Hava çok sıcaktı bel çantamı çıkarıp masanın üstüne koydum. Bir arkadaşla tavla oynamak için içerideki bölüme gidip tavlayı alıp geldim ancak geldiğimde bel çantam yoktu. Çantamda bir miktar para, cep telefonum ve en önemlisi kimliğim vardı.









Çevrede araştırdık ancak çantayı bulamadık ve jandarmaya bilgi verdik. Ertesi gün kimliğimi çıkarmak için muhtara gittim. Muhtar bana yardımcı olamayacağını, sorumluluk alamayacağını söyledi. Ben 25 senedir muhtarı tanıyorum. Son üç dört senedir işlerim kötü gittiği için teknede yaşıyorum. Teknede yaşadığımı polis, jandarma ve vergi dairesi biliyor. Muhtarla beraber nüfus müdürlüğüne gittik. Nüfus Müdürü ile muhtar aralarında konuştular bana kimlik veremeyeceklerini söylediler. Neden olarak ta denizde teknede yaşadığımı belirttiler. Üstelik benim pasaportum var mağdur durumdayım" dedi.Öte yandan, ismini vermek istemeyen bir yetkili teknede yaşayanlar için bu karışık durumu çözme çalışmalarının devam ettiğini belirtirken, Muğla Nüfus Müdürlüğü yetkilileri konu hakkında bilgi vermekten kaçındı.
 

KAFKAS KARTALI

Üye
Zor bi durum.
Allah sabır versin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
359
Cevap
0
Görüntüleme
306
Cevap
0
Görüntüleme
270
Cevap
0
Görüntüleme
519


Üst Alt