işletim sistemi hakkında bilgisi olan !!!acil yardım!!!

Sponsorlu Bağlantılar

mehmettech

mehmettech

Üye
    Konu Sahibi
işletim sistemi hakkında bilgisi olan !!!acil yardım!!!
Merhaba arkadaşlar öncelikle açacağım konu daha önce birçok kez açılmış, dalga geçilmiş,dogruluk payı dahi içermeyen cevaplar yazılmış.Lütfen bilgisi olanlar!! cevap versin!!(kusura bakmayın biraz sert gibi oldu sanırım) benim istediğim tek şey mobil bir işletim sistemi nasıl yapılır. yapacağım demiyorum sadece konu hakkında bilgi almak istiyorum ama yalan söylemekte istemiyorum herşey sifirdan nasıl yapabilirim (bilgisi olan olmayan lütfen hakaret içeren cevap yazmamanızı rica ediyorum ) şimdiden teşekkürler
 


Karanlık97

Karanlık97

Üye
İşin ses kısmından alacak olursak menü geçişleri vs. için ses yapman gerekecek her ne kadar (bende dahil) tüm kullanıcılar kıssa bile... Çünkü telefonu aldıktan sonra çıkan o sesler telefonu (aura bakımından) sıcak yapıyor.
 
yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
yanlış anlamanı istemem ama herhalde bunun cevabını sana verebilecek olan birisi bu forumda ya da herhangi bir forumda takılmaz. işletim sistemi uygulama yazmaya benzemez. Ben hiç bilmem ama uygulama yazmaktan çok daha öte ve çok daha derin bişey buna eminim.
 
mehmettech

mehmettech

Üye
    Konu Sahibi
Ya lütfen yardım edin burada bulamazsak nerde bulurum çok hevesliyim bu işe
 
turbocore35

turbocore35

Üye
Ya lütfen yardım edin burada bulamazsak nerde bulurum çok hevesliyim bu işe
ilk önce java yı tüm sistemleriyle profosyonel bilmesin kaynak kodları var işlemci çekirdekleri ses ekran ayarları derken samsung bile bunları düzgün yapamazkn sen hayatta yapamazsın yani sn kendi örnek mehmet os işletim sistemi ölsende kuramazsın OK BB :D
 
asgz

asgz

Üye
A dan z ye planlayarak yapılır, bu yüzden bildiğim kadarıyla tek kişi yapmiyor bu ise ciddi para yatıracak bir şirket bunyesinde bir ekip yapiyor.
Nasıl olmalı ?
öncelikle sistem telefon donanımlarini tanımalı ya da sisteme uygun donanım üreten bir marka ile anlasmali.
Bu sadece başlangıç yani ben isletim sistemi geliştirdim hadi yükekleyeyim olmuyor sistem donanımi tanımadıktan sonra anlamı yok.
Ama bir tasariminiz vardır lakin finanse edemiyorsunuzdur google gibi açık kaynak kodlu yaparsınız yürür gider,
symbian gibi yaparsınız kapalı çalışırsınız çok başarılıdır ama sonunda batar gider..
Umarım başarirsiniz Türkiye 'nin böyle başarılara çok ihtiyacı var

LG P880 cihazımdan tapatalk ile gonderildi
 
Seglopsi

Seglopsi

Üye
mobil isletim sistemleri ile normal isletim sistemleri arasinda mantiksal olarak fark yoktur. pc isletim sistemleri x86 ve x64 tabanli iken, mobil isletim sistemleri arm tabanlidir(genel olarak). isletim sistemi, sistemi genel olarak denetlerler ve yuruturler, her saniye aktiftirler. her isletim sisteminin kendine ozgu dosya paketi vardir. her ayrintisi kendine ozgudur. isletim sistemi yapmak zordur. jolla bile halen sailfishOS'u tamamlayamadi.

yok ben merakliyim yapacagim illaki dersen. once uygulama gelistirmeye basla.
 
mehmettech

mehmettech

Üye
    Konu Sahibi
yukarda yorum yazan arkadaşlara çok teşekkürler. diğer yandan bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen paylaşsınlar "^"^"
 


Üst Alt