hakan.c
Üye
-
Konu Sahibi
-
Kısa ve net olarak şöyle söyliyeyim sana... Hyper-Threading (HT) Teknolojisi bir çekirdekte çift işlem yapma teknolojisidir... Örneğin benim yeni toplamış olduğum sistemimde I5 işlemci var 4 çekirdekli bir işlemcidir... Hyper-Threading (HT) teknolojisi olsaydı ne olacaktı... ? Her çekirdekte çift işlem yapacak ve 8 çekirdek performansıyla çalışacaktı... Hyper-Threading (HT) teknolojisi olmadığı için orjinal 4 çekirdekli olarak çalışıyor... I7 işelmecileride ise Hyper-Threading (HT) teknolojisi mevcut... I7' ler de 4 çekirdekli işlemcilerdir... Fakat bu teknolojiye sahip oldukları için her çekirdekde çift işlem yaparlar ve 8 çekirdek gibi çalışırlar...
CPU-Z ile işlemcinin özelliklerine bakabilirsin... Temsili 2 Resim aşağıdadır... Şimdilik fikir olması için bununla idare et...Şuan müsait değilim ödev konusu hazırlarım sana yarına kadar... BURAYA' da bakabilirsin...
I5 İşlemci
I7 İşlemci
ii de her işlemci intel mi yani? HT intel in ticari ünvanı. Ama PC terimi olarak bakarsak aynı anda birden fazla işi işlemciye veya çekirdeklerine paylaştırma anlamına gelir. Ve sistem AMD işlemcilerde farklıdır. Herşeyi intele göre düşünmekten vazgeçelim artık...
ben senin anlattıklarının hepsini zaten biliyorum ulaş abi yinede sağol.ben bir işlemcinin ht olup olmadığını ghz ya da mhz sinden nasıl anlarım diye sormuştum..
hepinize teşekkür ediorum ödevim bitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?