Tavsiye İşlemci ve Anakart 2lemi

Oyun işlemcisi

• Kullanılan toplam oy
    3
    Konu Sahibi
İşlemci ve Anakart 2lemi
İyi günler aynı konuyu baska bi forumda da acmıstım fakat yardım alamadım buradan sizlere sorayım dedim maxicep üyeleri

700 lira gibi bir bütçem var ve yaza sistem değişikliği yapmam gerek aklımda olan 2 seçenek var

1. msi gaming anakart modeli+amd işlemci
2. 200 tllik 1150pinlik anakart + i5 işlemci(haswell)

Oyun pcsi kurmayı düşünüyorum ekran kartı hali hazırda var ama arada kaldığım durum ise amd işlemcilere pek güvenemem ısınma problemi ve hiç kullanmadığımdan dolayı ve hiç amd kartı bilgim olmamasından fakat msi gaming anakartları sağlam yapıda oluyor helede oyun tabanlı olduğundan dolayı killer e2200 gibi bir yapı veya ramlar 3000 mhz lige kadar destekli olması cabası diğer durum ise intel işlemci kullanmam ve marka olmasından ötürü bu yanı cazip geliyor sizden ricam hangisi daha mantıklı ve kendi fikirleriniz ve önerileriniz çok önemli şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar

Konu Sahibi
ekran kartım
  • Asus HD6570 GDDR3 1GB 128Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
su anki oyunları orta seviye rahat oynatabilir tek sıkıntım işlemci ekran kartı overclock a müsait oldugundan yapabilirim benim su an ki sorunum işlemci ve anakartı
ekran kartı nedir ?

HD6570 ile oyun bilgisayarı olmaz. ne i5 işlemci gerekir nede AMD FX serisi.
çok düşük seviye ekran kartınız var.

kardeşim bende o ekran kartı var yeni oyunları medium da açamıyorum belki 1 yada 2 tanesi gene olarak low oynatıyor helede ekran çözünürlüğünüz yüksekse o ekran kartıyla bişe yapamazsın işlemci olarak amd tercih et biraz daha ucuza gelir ekran kartı olarak hd 7850 , 7870 r7 290x falan düşünebilirsin birde oc yapcam demişin ekran kartına. Ben şuan oclu kullanıyorum normalde 650 mhz gpu hızı ocla en fazls 800 oluyor bellek hızı normalde 900 mhz ocla en fazla 1050 oluyor ve fazla bir artış görmedim benasus 6570 için söyledim overclocku

Konu Sahibi

anlıyorum fakat 250 lira civarı ddr5 ekran kartlarında da 800 motor saati civarı kullanıyor bellek hızları 4000 filan oluyor yani o bakımdan oc li aynı gibi geliyor cok ekran kartı bilgim yok fakat crysis 2 yi falan filan dual core işlemciyle rahat oynamıstım dusuncelerin için teşekkür ederim su an ki dusuncem amd işlemcileri daha mantıklı gelmeye basladı

İstersen elindeki ekran kartini 1000 motorhizi bellekleri 4000 de calistir. Yinede 400 liralik bir kartin performansini vermez veremez..
Gpu mimarisi ve grafik cekirdekleri cok daha onemli

sen o hızlara bakarak değerlendirme bence. Çünkü her nekadar hız olarak aynı veya oclu olarak yetişmiş gibi görünsede giriş seviyesi kartlardandır örnek olarak bi hd7850 ekran kartıyla kıyaslamak imkansızdırPüf Noktası - ekran kartı ram anakart hdd hakkında bilgiler.. - MaxiCep bak burda ekran kartları hakkında yeterli seviyede bilinmesi gerekenleri anlattım bi oku isterden biraz uzun ama okursa anlayabilirsin birde crysis 2 zaten ağır bir oyun değildir

Konu Sahibi
İstersen elindeki ekran kartini 1000 motorhizi bellekleri 4000 de calistir. Yinede 400 liralik bir kartin performansini vermez veremez..
Gpu mimarisi ve grafik cekirdekleri cok daha onemli

hım anlıyorum pek ekran kartlarıyla aram yok fakat alırken motor hızına ve bite bakıyorum genellikle buna gore almaya dikkat ediyorum yorumunuz için teşekkürler
haklısınız yani crysis 2 yi genelde boyle gordukleri için zamanında o yuzden oyle dedim ekran kartım iyi kotu idare eder işte ama işlemci berbat bosta 36 yukte 60 lara cıkıyor ve dual core malesef dual core 2 bile degil ve su an onemli sorun işlemci amd almaya karar verdim fakat sıkıntı surada amd nin fx modeli ve a serisi modelleri var hangisi daha iyidir daha saglam goturur yardımlarınız için teşekkürler

core2 duo lar daha eski bir seri
ayrıca gördüğüm üzere oyun üzerine bir sistem istiyorsunuz lakin
700 lirayı sadece anakart ve işlemci ile heba edersiniz söyleyeyim.
A serisi işlemciler başka bir mimari FX ler başka bir mimari..
istersen A serisi RICHLAND alabilirsin işlemcide dahili GPU var ama orta seviye bir ekran kartıdır. pek güçlü değil.
yinede elindeki HD6570ten iyi bir model ama.

son olarak boşta 36 derece yükte 60 derece gayet güzel değerler.. i5 ler i7 lerde 50-60 derecelere çıkıyor.

benim önerim elindeki HD6570 i de satıp daha dengeli bir sistem kurmalısın.

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
eğer oyun sistemi topluyorsan en çok bütçeyi ekran kartına ayırmalısın emin ol orta ayarda 1-2 sene oyun oynamak gtx650 veya apu sistem toplamalisin çükü 6570 gddr3 sanırsam i5le 6570 zaten darboğaz yapar örnek vereyim misal i5 çizmesi gerekeni hemen çizecek ve ekran kartının işlemesini bekleyecek fakan ekran kartı işlemciye ayak uyduramadıgı için işlemciyi bekletecek ve i5 ne kadar iyi bir işlemci olursa olsun 6570 yüzünden 23-25 fps yi geçmiyecek oyun yani i5 yerine amd ye yönelmelisin yada bütçeyi artırıp ekran kartıda almalısın. birde monitör kaç inç ve çözünürlüğü kaçayriyetten i5 işlemciyi stock fanla çok ısınır ve görültü yapar onada soğutucu alman gerek.overclock işiylede uğraşmıcaksan fazla para vermeye gerek yok anakarta

Konu Sahibi

ekran 19 inc benim için yeterli max 1366x768 özellikli 60 hz li haklısınız i5 işlemcinin yanında 6570 biraz kotu olur o yuzden aklımda olan 350-400 civarı işlemci 250-300 arası ekran kartı 150-300 arası anakart almak var fx işlemciler iyi gibi fakat amd a serileri aklımı çeliyor grafik teknolojisi daha iyi gibi geliyor

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
amd apu zaten kaveriyle çok iyi yol aldı ama ben herzaman harici ekran kartı öneririm.Eğer 1366x768 oynayacaksanız.fazla pahalı ekran kartı almanıza gerek yok. bu yeni oyunları orta ayarda 720p de rahat oynatır

Konu Sahibi
amd apu zaten kaveriyle çok iyi yol aldı ama ben herzaman harici ekran kartı öneririm.Eğer 1366x768 oynayacaksanız.fazla pahalı ekran kartı almanıza gerek yok.

peki oneriniz nedir 250 ekran kartı 450 max işlemci 250 max anakart bu durumda hangi işlemci hangi anakart hangi ekran kartı teşekkür ederim şimdiden

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
en az 300tl gözden çıkarman lazım ekran kartı için şuanki işlemcin ne işlemci olarak ta bunu kullanabilirsin fiyatına göre iyi işlemci

Konu Sahibi
en az 300tl gözden çıkarman lazım ekran kartı için şuanki işlemcin ne

işte sıkıntı surada işlemci ekran kartı anakart tamamen degisecek su anki işlemcim dual core 3.0 ghz ve hiç tatmin vermiyor bu yuzden 3 de değişecek dedigim gibi 300 ekran kartı olsa 200 anakart 450 de işlemciye verebilirim hangi modelleri almam bu konuda tavsiyeniz nedir ?

herşey tamamda poweriniz nedir ?
ramleriniz nedir ?

Konu Sahibi
herşey tamamda poweriniz nedir ?
ramleriniz nedir ?

300 wattlık bi pus var 4 gb kingston 1333 mhz lik ram var (tek slot takılı) ekran kartı degisince mecburi degisebilir mazallah ekran kartını yakmaktansa 500 wattlık bir pus almak daha iyi

300 wattlık bi pus var 4 gb kingston 1333 mhz lik ram var (tek slot takılı) ekran kartı degisince mecburi degisebilir mazallah ekran kartını yakmaktansa 500 wattlık bir pus almak daha iyi
bence sen bu işten vazgeç çünkü 1000 liranın altında kurtarmaz. herşey değişiyor

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
İşlemci: 300tl
Ekran kartı: 293tl
Anakart: 270tl
Total:860tl yapar tabi powerinde önemli.oyun bilgisayarı için en az 1500tl gözden çıkarmalısın yazın bende düşünmüştüm ama vazgeçtim benim elimde x1650 gibi bir kart vardı.hd5570 aldım yetiyor.