islemci secimi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hunkar159

hunkar159

Üye
    Konu Sahibi
islemci secimi
acer marka dizüstüm var ve islemcisi cok kötü oldugu icin degistirmek istiyorum anakart bilgilerine cpuz ile ulastim ve.. tüm bilgiler

chipseti intel gs45
saundbridgesi de intel82801IM (ICH9-M)
takili islemci intelceleron 743
code name Penryn
package P(478)
tecnology 45nm
önemli olan soket sayisi ama birtürlü kesin olarak bulamiyorum ama chipsete uygun birkac islemci buldum ama emin degilim bu yazdigim islemciler

Intel® Celeron® Processor T3100
Intel® Core™2 Duo Processor P8400
Intel® Core™2 DuoProcessor SU9300
Intel® Celeron® Processor 575

eger dogru yada sizin bildiginiz yada önerebileceginiz olursa cok sevinirim simdiden tesekkürler

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Dizüstü bilgisayarlarda donanım değişimi, masaüstü bilgisayarlara göre daha maaliyetlidir. Onun için donanım değişimi yerine Laptopunuzu, uygun fiyattan satıp üstüne para koyarak Intel Core i İşlemcili bir Laptop almanızı tavsiye ederim.

Artık Celeron İşlemciler üretimden kalkmıştır. Onun için neden tekrar Celeron İşlemci alasınız? Ayrıca Intel® Core™2 Duo Processor T3100'e uygun soket BGA479 ve PGA478'dir. Anakartınızdaki sokete uygun olan İşlemci Intel® Core™2 DuoProcessor SU9300'dür. Anakartınız sadece SU9300'ü destekler. Anakartınızda ki soket tipi BGA956 olduğu için sadece bu İşlemciyi takabilirsiniz. Bu İşlemciyi taksanız bile bir değişim olmayacaktır. Şuan kullandığınız Celeron İşlemci ile aynı performansa sahiptir. Onun için eğer SU9300'ü alacağım diyorsanız kararınıza saygı duymak düşer.

hunkar159

hunkar159

Üye
    Konu Sahibi
anakarttaki soket tipinin BGA956 oldugunu söylüyorsunuz bunu nereye bakarak buluyorsunuz cünkü böyle bi bilgi cpuz de yok.yani burda baz olan ne. ayrica suanki islemci tek cekirdekli ve nasil olurda ciftcekirdekli islemci taksam bile degisen bisey olmuyor, söylemis oldugunuz gibi yenisini almak daha avantajli ama benim dizüstü 11,6 inc ve gayet büyüklük olarak tatminkar, bu büyüklükteki bir pc helede i islemcili cok pahaliya geliyor, suan icin tek istedigim performanz artisi bunun icin 200 € verebilirim.

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Bunu bilmek için CPU-Z programına ihtiyaç yoktur :) Bilgisayar mühendisi olduğum için tüm donanımların desteklediği "Supported Socket" tiplerini bilirim. Intel Celeron 743'ün soket tipi BGA956'dır.

Şuanki İşlemciniz tek çekirdeklidir ve Intel Celeron 743 tek çekirdekli İşlemcinizin hızı 1.30 GHz'dır, FSB hızı da 800MHz'dır. SU9300'ün ise İşlemci hızı 1.20 GHz'dır, FSB hızı da 800MHz'dır. Intel Celeron 743'de 1MB ön bellek, SU9300'de ise 3MB L2 Cache ön bellek vardır. ikiside 45 nm teknolojisini kullanır. Transistor açısından bakacak olursak ikiside 410 milyondur. Yani aralarındaki tek fark önbellekdir. Buda fazla performans artışı sağlamaz. Fakat Anakartınızda ki soket tipine bakacak olursak en uygun İşlemci SU9300'dür. Diğer Core 2 Duo'lar Lga775 soketini kullanırlar. Onun için önce Anakartı değiştirmeniz gerekiyor ki İşlemciye uygun yonga seti ve soket desteği olsun. Bilgisayarınız eski model olduğu için şuanlık en iyi İşlemci budur.

hunkar159

hunkar159

Üye
    Konu Sahibi
ozaman su hep gecerli olmali frekams hizlari ayni olan islemcilerin transislator sayilarini karsilastirmaliyiz cekirdek sayilarina bakmadan

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Transistor bir yana İşlemcinin kuzey köprüsü FSB hızı önemlidir. FSB hızı yüksek olan bir İşlemci daha yüksek performans verir ve veri akışı daha hızlı olur. Onun için her zaman İşlemcinin, transistor seviyesine ve FSB hızına bakarak almalısınız. Tabi soket tipi de önemlidir. Lga1156 ve Lga1366 altındaki soketleri tavsiye etmem. Günümüzde bu soketler yaygın olarak kullanılır sayın Hunkar...

hunkar159

hunkar159

Üye
    Konu Sahibi
valla cok sagolun FSB hizinin önemli oldugunu biliyordum ama transislatorlarin bukadar onemli oldugunu bilmiyordum,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt